Past jménem oddlužení.

Nelezte do ní nikdy dobrovolně. O placení nebo splacení dluhů buďto nejde vůbec, nebo až na posledním místě. Na prvním je obrat Vás o veškerý nemovitý majetek, který vlastníte. A především o rodinný dům. 

Nevěřte podvodné propagandě, kterou  vysílá televize. A zní asi takto : Máte dluhy ? Běžte do oddlužení, něco splatíte, zbytek vám soudy odpustí. Je to tak, nebo ne ?? 


Tak teď se podívejte, jak to vypadá doopravdy. 

Nejen že Vám nic neodpustí, a to ani z ryze fiktivních dluhů, pokud jsou pravomocné (jak té pravomoci nabyly, už nikdy nikdo zkoumat nebude, ač to má v popisu práce celá řada lidí), ale ještě Vám vytvoří takové podmínky, abyste - ač jste finančně zcela paralyzováni - NIC NESPLÁCELI  a dluhy vám jenom dále rostly, nebo přinejmenším zůstaly. 

Pokud máte za to, že jsou jen jedny peníze - a normálnímu věřiteli je jedno, odkud jaké dostane, hlavně, že je má - tak jste na velkém omylu. 

Insolvenční správce Vám - ovšem až po schválení oddlužení - sdělí, že peníze jsou dvojí a i kdybyste se topil momentálně v penězích, tak ty on nechce, pro zajištěné pohledávky chce jenom ty peníze, které pochází ze zajištěných pohledávek. Jiné ne. 

Možná bychom si mohli na začátek vysvětlit, co to jsou zajištěné a nezajištěné pohledávky. 

Zajištěné jsou ty, ke kterým vázne zástavní právo na Vaší nemovitosti, nezajištěné jsou všechny ostatní. 

Podle toho, co mi bylo správkyní sděleno, tak zajištěné pohledávky nesmím zaplatit nijak jinak než penězi z dražby domu, resp. té nemovitosti, na které zástavní právo vázne. 

A teď pro názornost : Při zjednodušení - to vypadá takhle. 

Vlastním nemovitosti A, B a C. B a C pocházejí z dědictví, nic na nich nevázne. 

Nemovitost A je můj dům, na kterém ta zástavní práva váznou. 

Přitom : Jenom hodnota nemovitosti B by - alespoň podle úředního odhadu - měla bohatě stačit k pokrytí VŠECH dluhů, zajištěných, i nezajištěných. 

Návrh, se kterým jsem šel do insolvence : Prodejte nemovitost B - a z ní všechno uhraďte. 

Zní to logicky, nebo ne ? 

Normálnímu člověku ano, soudcům a insolvenčním správcům - NE. 

Abych nezapomněl : Krom těchto tří nemovitostí mi ještě měsíčně strhávají z platu skoro 20 tisíc. To máte - čtvrt milionu za rok. Za pět let - je to jeden a čtvrt milionu. To už je podstatná  - silně většinová - část současně vyčíslených dluhů. 

Pokud insolvenční řízení bude trvat 5 let, skoro by stačily jenom tyhle srážky - a ani by se nemusela prodávat nemovitost B. Tedy, vlastně žádná. 

Víte, jaký je postup insolvenční správkyně ? 

Prodáme nemovitost B, z ní zaplatíme všechny NEZAJIŠTĚNÉ pohledávky - pokud něco zbude, dáme Vám to - a tím je oddlužení vyřízeno. Zajištěné pohledávky (zajištěné mým domem) vyplácet nebudem, ty se dají vyplatit jen z výtěžku toho domu... 

Tedy, i kdyby Vám strhávali měsíčně sto tisíc, na to, jestli Vám prodají střechu nad hlavou, nebo ne, to nemá žádný vliv. Tu Vám prodají tak jako tak - protože - nejspíš ten dům někdo chce. Anebo  - se Vás chce zbavit. Nebo - obojí. 

A TOHLE  že je oddlužení ?? Schválené a podporované státem ?? Do toho že má někdo dobrovolně jít ?? 

Pokud někdo šel - s obstaveným domem - do insolvence, tak nejspíš proto, aby se toho obstavení zbavil - a mohl v klidu žít, nemyslíte ? 

No - tak NE. To by bylo údajně moc jednoduché - a hlavně : Z prodeje domu je ta nejvyšší provize, že ?? 

Chápete vůbec tu ideu, že VY jste šli - dobrovolně - do insolvenčního řízení, abyste se zbavili dluhů (které Vám, mimochodem, z velké většiny vyrobily samy soudy - a ke kterým, pokud je má někdo veřejně obhájit, se jaksi nikdo nehlásí) - a výsledkem celého pětiletého martyria je, že Vám všechny hlavní dluhy, včetně obstavení domu, zůstanou ?? 

Anebo - je uhradí, ale jenom z prodeje domu. Z ničeho jiného. Ač mají k dispozici buďto další nemovitosti, anebo rovnou hotovost na účtu. Na tom účtu, na který ty srážky chodí. 

Mimochodem, ty tam naprosto bez užitku leží dál, hlavně, že Vám je srazili. 

Kdyby Vám ty peníze nechali, tak byste se třeba mohli domluvit s těmi zajištěnými dlužníky na splátkách, věřím, že na 20-ti tisícovou měsíční splátku by mnozí z nich slyšeli - takhle, po srážkách, jim nemáte co nabídnout. Což je asi cílem. 

Výsledkem tedy je, že nedostává nikdo nic. Vy peníze nemáte, protože Vám, krom minima, zabaví všechno, věřitelé je nedostanou. Protože jim je správkyně prostě nedá. 

Viděli jste někdy větší lumpárnu a zlodějnu ? 

A insolvenční správkyně - od začátku - blouzní jen o Vašem domě. Prý jste tam jistě zažili mnoho zlého, takže se ho rádi zbavíte. Když jsem se jí zeptal, jak na to přišla, tak nastalo dlouhé mlčení. 

Věděl jsem sice, že u naší justice logiku hledat nemůžete, ale že je to až takovéhle svinstvo, to jsem si opravdu nedokázal představit - a myslím si, že si to nedokáže představit ani naprostá většina společnosti, protože - prostě - o tomhle nemají ani potuchy. A ještě jsou propagandou poštváni na "dlužníky", kteří jistě žili lehkomyslně (jinak by se přece do dluhů nedostali) - a teď se jim jenom nechce platit. 

Když jsem se zeptal, jak u pohledávek z výživného zohlednila mezinárodní rozsudek a hlavně skutečnost, že případ nebyl nikdy revidován - tak prý nijak. Prostě - může za to stát, anonymní stát, a ona s tím nemá co dělat. 

Když se zeptáte, jak je možné, že si nějaká soudkyně krajského soudu klidně reviduje, nebo přímo ignoruje, mezinárodní rozsudky, tak - neví. Jen pokrčí rameny. 

Prý mi špatně poradila neziskovka (jít do insolvence) - a já se špatně rozhodl... Asi tím, že jsem ji respektoval - když už ji stát zřídil, bohatě dotuje a touto prací pověřil... 

Pokud to jsou takoví debilové, jak se ukazuje, tak proč vůbec fungují, proč a za co berou dotace a hlavně : Proč k soudu lze podat jedině návrh ověřený touto neziskovkou ?? To si ho pak snadno může každý napsat sám, horší už to nemůže být. 

Když jsem zkonstatoval, že ten, kdo zákon vytvořil, rozhodně nechtěl problém oddlužení řešit, ale zkomplikovat, problémy nerozplétat, ale vytvářet, tak jen přikývne, že to tak je... 

Co k tomu chcete dodat ? 

Kdybych to měl pro názornost přirovnat k medicíně, tak je to asi tak, jakobyste šli na operaci s rakovinou, a přitom měli taky pár boulí a oděrek. Doktor by Vám na oděrky dal náplast, rakovinu by v těle ponechal a navíc vám - bez narkózy - uříznul obě ruce, prý aby se k tomu operovanému místu lépe dostal. 

A pak Vám sdělil, že tak jste to přece chtěli, a pokud ne, tak Vám někde špatně poradili - a on s tím nemá nic společného. 

 

ZÁVĚR : 

  • Je jistě naivní si myslet, že jestliže v opatrovnictví justice zprasí, co se dá, bude jinde vzorná, ale - opět - kdo nezažil, neuvěří. Že je něco takového možné. 
  • Všude vidět jen systém z jednoduchého, ba samozřejmého, dělat neskutečně složité, vytvářet konflikty, kde to jde. O nějaké snaze o jejich řešení nemůže být ani řeči. 
  • V rámci insolvenčního řízení jsou popřeny všechny základní principy soudnictví, především zásada ústnosti, veřejnosti jednání a vůbec jednání jako takového. O zcela zásadních věcech - veškerém Vašem majetku - rozhoduje jediná soudkyně  V NEVEŘEJNÉM ZASEDÁNÍ BEZ JAKÉKOLIV KONTROLY, BEZ NAŘÍZENÍ JEDNÁNÍ, BEZ SEBEMENŠÍ SNAHY O SMÍR  nebo o jakoukoliv dohodu
  • Při návrhu a schválení insolvenčního zákona doslova NIKDO NECHRÁNIL ZÁJMY DLUŽNÍKŮ, takže ti jsou vtaženi do vyděračského kotle, a to přímo státním orgánem, tedy soudem, ze kterého není cesty ven. Cíleně a účelově, vzdor všemu, co se oficiálně tvrdí a publikuje, jsou připraveni o VEŠKERÝ  majetek, bez ohledu na to, kolik skutečně dluží a kolik jejich majetek představuje -  a teprve poté odkopnuti jako vyždímaný citron. Je to potvrzení toho, že jediná lobby, která má na tvorbu zákonů vliv, je lobby exekutorská a insolvenční (pochopitelně, když nakradli stovky milionů tímto způsobem - tak že pak mají na úplatky v přiměřené výši, aby jim to dále procházelo a ještě se mohli tvářit, jako že vykonávají právo...)
  • Zlomyslnost a vyděračství kolem exekucí a insolvencí nemá doslova obdoby nikde v civilizovaném světě, natož v Evropě. Osobně se domnívám, že v  budoucnu, po rozkrytí všech těchto praktik a jejich aktérů, bude trestná už samotná příslušnost k této justiční bandě, stejně, jako bylo trestné samo členství v SS, bez ohledu na konkrétní vinu té které osoby 
  • Justice dnes představuje tak mravně a morálně zdegenerovanou pakáž, že v žádném zákoně jí nemůžete nechat sebemenší místo pro vlastní rozhodování. Naopak, doslova a přesně musí být stanoveno, co a jak mají rozhodnout, při sebemenší vůli k vlastnímu rozhodnutí si buďte jisti, že to bude rozhodnutí tak prasácké, že by většinu běžných lidí ani nenapadlo
  • O splacení dluhů vůbec nejde, jde o to, jednak Vás o všechno připravit, jednak si vystavit vstupenku k celoživotnímu pronásledování, bez konce a bez limitů 

__________________________

__________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ODDLUŽENÍ ? Nebo past... ? (k213.cz)

 

 

________________________

________________________

 

 

 

 

 

____________________________

____________________________