Uprchlíci se někomu hrozně hodí ...

a hádejte, komu ?!!

Kdo o nich nejčastěji mluví, nejlépe několikrát denně ? Kdo jimi denně straší lidi, dodejme, že hlavně lidi mdlejšího úsudku ?!!

Když si poslechnete oficiální stanovisko ČR v této věci - tak vám už na první pohled (poslech) zjevně nedává smysl ...

"Kvóty nechceme - a tady máte analýzu - námi zpracovanou - že ani nefungují !! "

 

Uprchlíci k nám prý ani nechtějí (což se jim ani nelze divit...), stejně by od nás utíkali do třetích zemí, málokterý by tu zůstal ... Když se podíváte na počty zadržených migrantů, je na první pohled jasné, že výše uvedené je pravda - že hlavní trasy i cílové stanice běženců jsou někde úplně jinde.

Tak proč nesouhlasit s kvótami, když by stejně asi zůstaly nevyužity ?

Unii by se ulevilo - sice by stejně dobře všichni věděli, že je to ryze symbolické gesto, ty naše kvóty - ale aspoň bychom projevili účast, zájem (a i ty se někdy cení skoro stejně jako pomoc skutečná, faktická) a nestáli v roli nejen outsiderů, ale přímo sabotérů, kterým je společný zájem naprosto cizí ...

Což se nám nutně vrátí - neboť stará vesta - jak se do lesa volá, tak se z lesa i ozývá - bude samozřejmě platit i tady.

A i kdyby nám teď zrovna nějaké fondy nezkrouhli, najdou si způsob příště, jak nám to dát pocítit - obvykle, až to budeme nejméně čeka (a potřebovat) ...

Proč tedy takový odpor proti kvótám ?!!

Proč ?

Protože jsou u nás nemalé a vlivné skupiny - které tu krizi nesmírně potřebují a velmi jim vyhovuje - tedy, pokud možno - uprchlíci bez uprchlíků ...

Strašit a zabavovat lidi, odpoutávat jejich pozornost od skutečných problémů či neradostné přítomnosti, tu svádět na někoho, kdo za ni vůbec nemůže - a hlavně : Poskytovat program sami sobě a maximálně z něj pak těžit jak fakticky, tak i společensky.

A - kdopak to asi tak je, co myslíte ?

No - nebudem asi daleko od pravdy - když se přidržíme další známé lidové pravdy - totiž že potrefená husa se vždycky ozve - a kdopak se ozývá tady ?

Kdo vypracoval analýzu o tom, jak jsou kvóty k ničemu a nic neřeší ?

No přeci - ministerstvo vnitra.

A tomu se také uprchlická krize hodí jako na zavolanou ...

Všimněte si - Tuhého, Chovance - jak štěstím září, organizujíc mohutné manévry policejní i vojenské na hranicích s Rakouskem (ač je dosud prakticky nikdo nelegálně nepřekračuje), jak září, že jsou denně středem novinářské pozornosti, ba, co víc - středem i skutečného zájmu občanů, zblblých a vystrašených davy bezbranných Syřanů, kočujících Evropou a prchajících před hrůzami války ve vlastní zemi. Zatím všudy jinudy, jen ne přes Čechy a Moravu. 

Kdypak se asi tak zase podaří ukazovat denně jinak zcela neschopnou a jindy všehoschopnou policii jako ochránkyni zájmů veřejnosti, jako ostražitou strážkyni klidného spánku naivních českých hospodyněk ?

To se to pak bude žádat o další peníze ze státní kasy !! To nám je budou z financí přímo cpát horem dolem, těší se tuhý Tuhý a chovanec Chovanec - to budou metály, frčky i hvězdičky na límcích i náramenících jenom chrastit a vesele přibývat !!

A nikdo už se nebude starat o to, že ani celé léta civčené přepadové komando nedokáže zneškodnit jediného člověka s pistolí, když ten se rozhodne vystřílet za pravého poledne hospodu. 

Ty uprchlíky nám bůh seslal přímo z nebes !!

Je možná štěstím - a rozhodně velmi symbolické - že právě včera, v neděli, kdy měly další desetitisíce uprchlíků putovat z Chorvatska do Maďarska, Slovinska a Rakouska, jsem projížděl - při návratu z dovolené - většinu zmíněných kritických míst osobně - a tak jsem na vlastní oči viděl, že jedinou policejně obsazenou hranicí - byla až ta v Mikulově. Nikde jinde jste neviděli jediného policajta, jediného celníka - ať už v Chorvatsku, ve Slovinsku anebo v Rakousku.

Zato sotva jste přejeli do Mikulova - uprchlíci sice nikde žádní - zato policajtů na jinak prázdném přechodu - jako sena. A dál do vnitrozemí další a další - auta na odpočívadlech, policajti všude v záloze - a krom nich : Nikde nikdo.

Jo, to se nám to žije - když nám to lidi tak žerou, že ...?!!!

To se nám to hraje na hrdiny - za jejich prachy !!

A ještě za to dostaneme nedělní a přesčasové příplatky.

Zlatí uprchlíci !!

Jen aby do toho Německa neuprchli nakonec moc rychle jinudy - a my neměli po reklamě, po srandě, po hraní si na hrdiny - i po postupu za nic !!!