Rakouská prázdninová bomba

právě vybuchla. S odjezdem na prázdniny.

Rakouský Ústavní soud nařídil zopakovat druhé kolo prezidentských voleb, ve kterých údajně těsně zvítězil - řekněme - tradiční - kandidát, oproti kandidátovi - řekněme - netradičnímu, tedy takovému, kterého mainstream nepreferoval a nepodporoval.

Už při vyhlášení výsledku rakouských voleb - údajně prý velmi těsného - si všichni, co se o politiku trochu zajímají - mysleli své. Prostě jste to začachrovali, aby nevyhrál ten, kterému říkáte "populista", "pravičák", "nacionalista" - a Bůh ví, jak ještě.

V hodném občánkovi má vzniknout dojem. že kdesi nahoře stojí něco - skoro jako Bůh - a TO NAHOŘE  pokaždé v tichosti "upraví" volby tak, aby dopadly podle přání současných mocných - tedy bank, EU a nadnárodních koncernů - kteří jednak nemají rádi zcela nové tváře a přílišné výchylky kurzu a jednak se bojí radikálních změn, byť i oni musí vidět, že současný systém se ubírá - do háje.

No, a podle toho se právě pozná právní stát - a v něm také respektuhodný Ústavní soud.

Anebo - spolek kašpárků, odkývavších všechno, co si současní mocní přejí - ať už je skutečnost, natož vůle obyvatelstva, jakákoliv. Konečně, tu lze přece modifikovat, upravit, a hlavně "správně prezentovat" - k čemu bychom jinak měli náš mocný mainstream ??!!

Právní vyspělost země se pak pozná - mj. i podle toho  - že pravda nakonec přeci zvítězí - a není "upravena" tak, aby "vyhovovala".  Pochopitelně - těm, co ji upravují a co ji upravovat mohou.

Prvním takovým právně vyspělým šokem, který nebyl "upraven", bylo britské hlasování o EU - teď se - jen o týden později - přidává rakouský Ústavní soud a říká : Ne, ne, ne - to hlasování dost možná bylo "upraveno", hlasy "sečteny" tak, aby to vyšlo - byť o chlup - současným mocným - ale skutečnost je jiná - a mají-li mít volby smysl - pak je třeba je zopakovat, za daleko bedlivějšího dozoru - protože výsledkem asi budou mnozí překvapeni neméně nežli výsledkem plebiscitu v Británii.

Asi netřeba připomínat, jak se v podobných situacích vždy a bez výjimky zachoval náš "Ústavní soud" - a jeho specialista, soudce Šimíček, kterému záhadně a výhradně přistávají žaloby na neplatnost voleb na stole.

Vždycky je samozřejmě všechno v nejlepším pořádku, k žádnému podvodu při sčítání hlasů nikdy nedošlo - jak to vůbec může koho napadnout (!!!)  - a hlavně :  Se nebude nikdy nic opakovat, holoto !! (když už nám dalo tolik práce ty výsledky nafixlovat tak, aby byli mocní spokojeni...).

Rakouský Ústavní soud právě předvedl, že si ho daňoví poplatníci neplatí zbytečně - že skutečně hlídá demokracii, aby ji nikdo nenarušoval a aby odrážela vůli většiny společnosti, byť může být pro současné mocné značně překvapivá.

A my se jen můžeme ptát : A kdy se na takovou úroveň dostane také náš Ústavní soud a jeho soudci ? Na úroveň, aby dokázali rozhodovat "Padni komu padni" - a sklízeli za to zaslouženou úctu - a ne trafiky vysloužilců - a opovržení společnosti, alespoň té její části, která jim vidí pod prsty ?!!

Není od věci si připomenout, k čemu se vlastně volby konají.

Ne proto, aby si současní mocní potvrzovali svoje posty a dekorovali se demokratickým peřím - protože jinak je od jihoamerických či asijských diktátorů nic neodlišuje - ale proto, aby se zjistila skutečná vůle společnosti - a nemuselo se pak bojovat v ulicích.

Nezapomínejme, co - velmi výstižně - kdysi řekl JFK :

"Kdo činí pozovolné změny nemožnými, číní současně revoluční změny nevyhnutelnými..."

Tak by si na to měli "dobrotiví ochránci výsledků voleb" a jejich "upravovatelé" - "upravující" tak, aby společnost "neutrpěla příliš velký šok" - vždycky včas vzpomenout.

A včas - to znamená : Dřív, než bude pozdě...

__________________

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/408151-volba-rakouskeho-prezidenta-neplati-rozhodl-soud.html

_________________

          

________________