Babišova sabotáž na MSp

se jmenuje Pelikán, vulgo Pejsáček.

 

V pondělí, 4.7., názorně Babišovci předvedli, jak bude vypadat celá země, pokud by jí náhodou - nedej Bože - sami vládli. Jednoduše - zavřená.  Nefunkční státní úřady, napěchované jejich příbuznými a známými, válícími se za práci a peníze daňových poplatníků u vody. Ostatní pozavíraní.

S tím má přece Bureš své bohaté zkušenosti ještě z té první totality, kterou aktivně spoluvytvářel.

Válet se za cizí peníze - to lze ovšem samozřejmě pouze krátkodobě a ne pro všechny. To si Babišovci uvědomují - a proto své záměry a své masové rozkrádání svěřených ministerstev nedávají příliš okatě najevo.

Přesto - nelze ho přehlédnout.

To, aby ve všední pracovní, navíc i úřední den někdo (tedy ministr) zavřel ministerstvo - a otevřeně sdělil veřejnosti, že na svou práci kašle (na peníze za ni samozřejmě nikoliv) - to tady ještě nebylo. Nikdy a nikde.

V tom má Pejsáček naprostou prioritu, novum, unikum - které mu ovšem bude sotva kdo závidět.

Zejména až za to bude mít nést odpovědnost.

 

 

A co jsme napsali o Pejsáčkovi, v nemenší míře platí i o jeho nohsledech, které na ministerstvo přitáhnul s sebou a ministerstvo jimi zavšivil, v naprosté většině pak bez základní kvalifikace, bez zkušeností a praxe - to vše nahrazuje "kvalifikace" jediná - pověření Babišem nebo známosti s Pejsáčkem. 

O školačce na postu mluvčí ministerstva to pak platí především.  Ta už do práce pro jistotu nechodí dávno - proč taky, že ? Beztak to sotva kdo na výkonu upadajícího ministerstva pozná - a stačí zorganizovat jednu tiskovku měsíčně - o ničem - aby ji pak nikdo měsíc nehledal.

Řečí trestního práva flákání za cizí peníze přerostlo v otevřenou sabotáž.

A pro tu jsme také podali trestní oznámení - místně příslušnému státnímu zastupitelství na Praze 2 - a velice se těšíme na jeho vyšetření, a zejména pak výsledek.

 

 _________________________

                      

_________________________