Nice : Tragedie na nábřeží mi přijde jako fatální selhání policie

 Je až neuvěřitelné, co se všechno může stát - za výjimečného stavu, v den státního svátku - kdy jindy by měly být bezpečnostní složky na vrcholu pozornosti,

 

 než právě za těchto okolností ? 

Kde jinde čekat masové shromáždění lidí než při ohňostroji na státní svátek ? A kde jinde - logicky a následně - čekat teroristický útok, než právě tam ? I když to nebylo zrovna hlavní město.

Zato to bylo město na jihu Francie, plné přistěhovalců z Magrebu. A ti, cítíce se méně úspěšnými než jejich bílí spoluobčané (a původní francouzské obyvatelstvo), si frustraci odreagovávají terorem ne nevinných - namísto vděčnosti aspoň za to, že jsou v zemi, kde nemají hlad a kterou nezmítá ani žádná kmenová válka, jako u nich doma.

Pokud se kdo podívá na obrázek rozstříleného kamionu - může uvěřit pohádce o tom, že  tam jel se zmrzlinou ?? Vždyť to je kamion tak na přepravu celého skladu průměrného obchodního domu - a policajti ho pustili do uzavřené zóny, bez kontroly povolenky ?

Opět zdůrazňuji - za výjimečného stavu, ve státní svátek, kdy jsou tam shromážděny davy obyvatel, těšící se na ohňostroj ? Kdy jindy a kde jinde čekat útok než právě tady ?

A když už ho pustili : Jak to, že nechali vraždící kamion projet celé dva kilometry ?? To tam nebyl nikde jediný policajt, který by řidiče - když nebylo pochyb, co dělá - zastřelil ?

Francouzský prezident se nedávno velmi uraženě rozčiloval, když izraelský předseda vlády při své návštěvě ve Francii nabídnul francouzským Židům, že jim zajistí ochranu v Izraeli - aby se tam přestěhovali, pokud se cítí ohroženi. A ohroženi se tam cítí skoro všichni.

Prezident Holland se dušoval, že pro to není žádný důvod, že ve Francii nejsou o nic více ohroženi než v Izraeli nebo kdekoliv jinde ... Tak tady vidíme, nakolik prozíravá byla nabídka izraelského předsedy vlády - a nakolik bláhová byla slova francouzského prezidenta.

Mohlo by se toto stát v Izraeli ??

Troufám si se skoro jistotou říci - že nikoliv.

Tam, když už by nějakým zázrakem projela - navíc zjevně podezřelá osoba (neboť v tomto ohledu musí být nutně každý snědý Maghreban podezřelý, zvláště když ve státní svátek jede s takovým obřím krámem na místo srazu tisíců lidí) - přes vnější kontroly a začala by vraždit náklaďákem - neujela by ani 100 m a byla by na pravdě Boží, tím jsem si zcela jist.

Pokud by řidiče nezastřelil nikdo z policajtů, pak bezesporu někdo z přítomných civilistů, kteří u sebe - ve státě jsoucím v permanentním konfliktu se svými arabskými sousedy - vždycky nosí zbraň.

Jakkoliv je mi nesmírně líto bezbranných civilních obětí, zvláště dětí, které nesmyslně zahynuly - navíc v den státního svátku - nemohu se zbavit dojmu, že vinu za jejich smrt nenese zdaleka jenom řidič - vrah.

Že by neschopní a hloupí policajti nebyli výlučně českou výsadou ???

Ostatně - raději ani nedomýšlím, jak by podobná scéna asi proběhla u nás...

____________________

http://edition.cnn.com/2016/07/14/europe/nice-france-truck/

https://www.theguardian.com/world/live/2016/jul/14/nice-bastille-day-france-attack-promenade-des-anglais-vehicle


http://video.foxnews.com/v/5036150481001/warning-graphic-video-aftermath-of-attack-in-nice-france/?#sp=show-clips


https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/409271-utok-v-nice-nakladak-vjel-do-davu-lidi-84-mrtvych-a-100-zranenych.html

http://zpravy.idnes.cz/nice-utok-obeti-rozhovor-ceska-strouhalova-fen-/zahranicni.aspx?c=A160715_123302_zahranicni_aba


https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/online-teroriste-v-nice-najeli-do-davu-s-nakladnim-autem-zab/r~dbe903fa4a1411e69d46002590604f2e/


https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/407207/ceska-popsala-desivy-utok-v-nice-zemrely-deti-mych-znamych.html

 

___________________

Co k tomuhle dodat ??

 

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/409337-lidi-v-nice-poslal-na-smrt-otec-tri-deti-z-tuniska-s-francouzskym-obcanstvim.html

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/409357-specialni-aplikace-pro-varovani-pred-terorismem-po-utoku-v-nice-nefungovala-vice-nez-dve-hodiny.html

 

___________________

               

___________________

___________________