Máme nového senátora - Tomáše Czernina

Zjevně přijatelnější z obou možností nakonec u voličů  - při značném nezájmu o 2. kolo senátních voleb - zvítězila.

 

Konečně, byly to právě tyto stránky, které hned při podání přihlášek kandidátů konstatovaly, že pokud lze vůbec někoho za vážného soupeře považovat a pokud vůbec někdo má být považován za seriozního mluvčího tohoto kraje z daného výběru, pak je to Tomáš Czernin. Jeho kampaň také byla dozajista nejmasivnější - a jistě i nejdražší - ze všech.

Má se začínat pozitivy, začněme jimi tedy i my.

Oproti předchozímu senátorovi - Táborskému - je tohle výrazná změna k lepšímu v mnoha ohledech.

Za prvé : Nezatížený komunistickou minulostí.

Za druhé : Vůbec první senátor za tento obvod, pocházející z Nymburska - a věřme, že také bude hájit - konečně -  jeho zájmy.

Za třetí : ANO zde v tomto kraji prohrálo, což je snad ta vůbec nejlepší zpráva na vítězství Tomáše Czernina.

Svého soupeře - neúspěšného právníka z Jičína, Malého,  shodou smutných okolností dotáhnuvšího to až na jičínského starostu - tento kandidát dozajista převyšoval v mnoha ohledech - a proto lze říci, že vyhrál i zaslouženě.

Teď k těm negativům. Konečně, tohle všechno bylo známo už před začátkem kampaně.

Bohužel,  musím konstatovat, že mne osobně tento kandidát v průběhu kampaně jedině zklamával - a propadal se v žebříčku mého osobního hodnocení stále hloub. Neschopen se postavit k jedinému vážnému problému, odpovědi na ně  vynechávající nebo zcela nic neříkající a neurčité.

Ale aspoň - reagoval.

Obávám se, že mu chybí rozhodnost, důraz - a především osobní statečnost, tedy nebojácnost jít i do nepříjemných konfliktů, které mu - často jen na první pohled - nemohou mnoho bodů přinést, přesto by měly být v souladu s jeho přesvědčením a životními postoji. O tom ostatně svědčí i celý jeho životopis.

Věřme, že v průběhu 6-ti let, které ho v Senátu čekají,  se bude snažit těmto vlastnostem naučit a získat je.

Vítěznému kandidátovi, i tomuto kraji blahopřejeme.  

____________________

____________________