NEPŘEHLÉDNĚTE !!!

Protože TO se ani přehlédnout nedá. A o justici a jejím stavu vám to řekne mnohem víc než studia obsáhlých spisů a poslouchání rádoby odborných výkladů.

 Jak se prý napravuje jeden justiční "omyl".

Řekněme spíše - neskutečný šlendrián, pro justici samozřejmě běžný a typický.

Mladík, odsouzený ve Znojmě za přepadení poštovních doručovatelek.

Celý trest si odseděl, měnit už není co, podstatný kus života mu už nikdo nevrátí. Stejně jako jeho nejlepší léta.

Teprve až si trest ze "el paso" odseděl - tak se k činu přiznal pravý pachatel.

Tedy - už toho si všimněte : Policajti samozřejmě sami nevypátrali vůbec nic - kdyby se pravý pachatel nepřiznal sám, zůstal s nálepkou zločince do smrti nevinný člověk.

Ale to pořád ještě nejsme u toho hlavního ...

 Hlavním totiž je, že i když se pravý pachatel sám přiznal a i když ho justice odsoudila - vůbec jí to nevadilo v tom, že vinu klidně současně nechala i na původně odsouzených "pachatelích".  

Tedy : Nejen že se nikomu sama neomluvila, nejen že se vůbec nesnažila sama proces znovu otevřít, nejen že jí vůbec nebylo divné, natož trapné, že má k jednomu skutku dva různé, na sobě nezávislé pachatele, přičemž jeden se přiznal, druhý nikoliv - ale ještě vědomě bránila tomu, aby byli nevinní rehabilitováni a očištěni.

To, mimochodem, nebyli dodnes - tedy 13 let (!!!) od události.

Prý za to, že byl případ  vůbec otevřen, vděčí bývalé ministryni spravedlnosti Benešové.

Tedy : Nebýt té - tak ho neotevřeli dodneška !!

Chápete, co vám ti justiční grázlové naprosto s klidem říkají do očí ??

Někoho jsme zavřeli bezdůvodně - no a co ?? Jsme přece jen lidi, navíc justiční lemplové, u těch se to přeci automaticky předpokládá - že dělají zmetek za zmetkem. Tak co byste po nás nechtěli za zázraky !!

A že bychom to sami měli napravit ??!! No - zbláznili jste se ??  Vždyť bychom pak vypadali, jako že zavíráme lidi nevinně - a ještě by to po nás někdo mohl chtít zaplatit !!

A třeba by nám příště ani nechtěli zvýšit platy !!

A třeba by přišel nějaký drzý redaktor - jako že třeba z K 213 občas chodí - a chtěl by vědět, co vlastně děláme a za co berem peníze...

No - jak říkám - zbláznili jste se ?? Tohle všechno že bychom dobrovolně udělali ?? To radši ať si sedí nevinní do skonání světa...

A teď mi otevřeně a upřímně řekněte : Může takhle myslet někdo - komu jde o spravedlnost ??

A komu nejde - tak co v justici dělá ?? Rýžuje zlato - dokud to jde ??

Přitom : Každý soud má samozřejmě svého předsedu. Ten je za dané soudce odpovědný. Byl potrestán ?? Poslal někoho před alespoň kárné řízení ?? Zeptal se ho na to Pejsáček ?? Chtěl po něm vůbec někdo něco ??

Každý okresní soud má svůj nadřízený krajský soud - tam zase : Předseda soudu ... Místopředsedové ... Co dělali ti ?? S klidem a úsměvem se na to dívali ?? A dívají pořád dál ??

A za TOHLE  volíte, vy hlupáci, velkoestébáka z ANO a umožňujete mu, aby na ministerstvo spravedlnosti posílal odpad a póvl jinde naprosto neupotřebitelný - a ten se tam za těžké peníze nečinně válel ??

A kolik takových "omylů" - kde se ovšem pravý pachatel nikdy nepřizná - u nás je ??? Ergo - kolik procent vězňů sedí naprosto bezdůvodně - jenom z blbosti a totálního lajdáctví soudců, o fízlech ani nemluvě ?!! 

__________________

__________________

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-udalosti/216411000101111/obsah/503865-napravovani-justicniho-omylu

http://blanensky.denik.cz/zlociny-a-soudy/justicni-omyl-dva-spatne-odsouzeni20100114-4904.html

http://www.ceskatelevize.cz/zpravodajstvi-brno/zpravy/234353-devet-let-zil-s-nalepkou-zlocince-justicni-omyl-priznal-soud-az-ted/

 

__________________

Dne 11.listopadu 2016 skoncilo u Okresniho soudu ve Znojme zatim nepravomocnym zprostujicim rozsudkem senatu predsedy Jaromira Kapinuse hlavni liceni ve veci Tomase Cepury a Jaroslava Schindlera. cely clanek
http://neviditelnypes.lidovky.cz/justice-jak-se-soudi-ve-znojme-vii-drg-/p_spolecnost.aspx?c=A161112_213303_p_spolecnost_wag

http://brno.idnes.cz/jaroslav-schindler-prepadeni-postacek-soud-osvobozeni-pie-/brno-zpravy.aspx?c=A161112_2285734_brno-zpravy_krut

__________________

__________________