Logická dedukce : Odkud vede tahle ulice ?!!

Nejlepší vtipy jsou ty nechtěné, které utvářel život sám.

 Hledal jsem dům. Přešel jsem ho, nevšimnul si ho - a teď si nebyl jist ani tou ulicí, ač už jsem tam kdysi byl. Naproti začali stavět nové domy, a tak i stavba okolí poněkud pozměnila. Přesto jsem si byl skoro jist, že jsem správně. 

Znal jsem adresu. Dům byl na ulici Politických vězňů...

V jinak prázdném, sobotně dopoledním Kolíně (všichni, pokud nebyli doma, tak byli v nákupních centrech, a nikoliv na vedlejších uličkách) - jsem konečně zahlédl blížící se postavu. Nějaký pán, možná se vracel také z nákupu.

Oslovil jsem ho - a ptám se, jestli ví, jak se jmenuje tahle ulice, jestli je to ulice Politických vězňů ...

Jak jsem správně tušil - nevěděl. Ač byl místní. Cedule s názvem ulice nikde nebyla vidět. Možná i díky té stavbě, která zlikvidovala předchozí domy - a dost možná i s cedulemi.

"Hm, to nevím", zamyslel se zadumaně ... Ale - hned si uměl pomoci.

"No - vede od soudu ... tak to jistě bude ulice Politických vězňů..." A - byla. 

Přiznám se, že teprve po chvíli, až už se pán ztrácel v dohlednu, mi došla komičnost celé situace, a hlavně jeho odpovědi.

No jistě - kde jinde hledat ulice Politických vězňů - než u soudů, že ?!! A zrovna u toho kolínského, tam je to opravdu na místě !!

Tak si jen říkám, jak tahle tragikomická realita vešla lidem pod kůži - a už nad ní ani nepřemýšlí, ani jim nepřipadá na ní nic divného ...

Divné to ale je.

K smíchu - i pláči zároveň...

______________________

               

______________________

______________________