Vadili by mi nejmíň

Spojení starostů, nezávislých a lidovců... Mají pravdu - mohli by hrát první ligu. Mezi slepými je totiž jednooký vždy králem...  

 V zoufalství nad tím, kdo v současnosti tu "první ligu" hraje - a že pro slušného člověka s demokratickým evropským vychováním tam vlastně není žádný výběr - má pravdu pan Bělobrádek, když došel k závěru, že by - ve spojení se starosty - mohli hrát první ligu.

Když si představím ty ostatní dva hráče - unylé, zaostalé, odumírající a nepřitažlivé socany - anebo hnutí ANO, což je tedy sebranka všech sebranek, posbíraná skutečně po všech koutech všech možných smetišť, zdaleka nejen politických - pak každá strana s alespoň trochu přijatelným vedením prostě MUSÍ  mít šanci.

I tak by to byla volba - podle zásady - z nouze ctnost. Protože jediné dva argumenty, které bych ve prospěch takové volby mohl vznést, by byly, že :

- nikdo z nich mi není vysloveně odporný a nikdo z nich se viditelně nezprofanoval a nezkompromitoval

- ty další dvě možnosti (ANO + ČSSD) jsou obě výrazně mnohem a mnohem horší...

Je to tedy negativitistická volba, preferující toho, kdo - viz nadpis - budí nejmenší odpor.

Rád bych se dožil jednou i toho, že se z kandidátek bude dát vybrat, kdo nejen nebudí odpor, ale koho si i vážíme a koho považujeme za hodna následování.

Ale to si ještě - asi tak dvě generace - budeme muset počkat.

Dá-li Pán Bůh, když už jsme u těch lidovců...  

 

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/2029070-predvolebni-pakt-lidovci-zacinaji-vyjednavat-s-hnutim-stan

 

____________________

____________________