Fernando propuštěn

Dle zpráv příbuzných, byl p. Fernando Burgos propuštěn na svobodu 29. listopadu. 

Bolivijsko - švédský otec, vězněný u nás za údajný únos vlastní dcery, byl propuštěn 29. listopadu na svobodu a odcestoval již do Švédska. 

Stalo se tak po rozhodnutí krajského soudu o jeho odvolání proti 30-ti měsíčnímu nepodmíněnému trestu, který dostal u soudkyně v Semilech. 

Spolu s případem p. Vlčka, jemuž krajský soud (zde pražský - u Fernanda hradecký) je to tak druhý případ v krátké době, kdy krajské soudy poměrně rychle zrušily drastická a zcela nepodložená trestní rozhodnutí soudů 1. stupně, podle nichž p. Fernando Burgos dostal 30 měsíců nepodmíněně za údajný únos vlastní dcery (kterou předtím fakticky nemohl vidět, natož vychovávat) a p. Vlček dokonce 4 roky za údajné domácí násilí (soud pro Prahu - východ) na své zjevně nevěrohodné a psychicky narušené manželce. 

Obojí znamená jediné - a dávno osvědčené : Totiž že justice ustupuje jedině pod veřejným tlakem, podaří-li se ho vyvinout, má nevinný šanci, nepodaří-li se, sedí - za nic - až zčerná (viz případ Nečesaný, kde nebýt enormního tlaku jeho rodiny, která dokázala zmobilizovat veřejnost, odseděl by si falešný trest do puntíku a do posledního dne ze 13 let a nikdo ze zodpovědných by ani nehnul prstem.)

_____________________

_____________________