Babiš zjevně nerozlišuje cizí a svoje.

A to ve velkém, tedy i ve státním rozpočtu. 

 EU prý může za to, že má Babiš (a tedy dnes ČR) nevyrovnaný rozpočet, ba že v něm trčí sekyra 50-ti miliard !! Zlí lumpově z EU odmítli Babišovi poslat další peníze - a on je z toho rozčarován !! 

Děti, dnes nebudeme večeřet, zlý pan domácí nám nejen odmítl dále posečkat s nájmem, ale dokonce nám ani nepůjčil na další rozhazování. O tom, že tatínek všechno propil, mluvit nebudeme, to sem nepatří. Ale na vině je rozhodně zlý pan domácí !! 

Za současné situace bych se velmi divil, kdyby z EU přišlo byť jen jediné euro, a to do situace, dokud Babiš neobjasní (rozuměj : Nevrátí), co si nakradl pro své podniky. 

Babiš svůj rozhazovačný rozpočet zjevně postavil na cizích penězích - a ještě se tím chlubí. 

Tady aspoň může každý vidět, že je to nejen amorální odpadlík, ale také po ekonomické stránce naprostý nýmand a totální nula, která o vládnutí nemá nejmenší potuchy - a zredukovala si je na uplácení příznivců a skupin voličů, o kterých má Babiš za to, že jsou natolik ubohé a hloupé, že to na ně platí - tu kobliha, tu zvýšení důchodů, tu vlaky zadarmo. 

Mít takového premiéra je bezesporu národní tragédií, poděkujme ovšem těm - 30% dětinských voličů - kteří se koupit nechali, a bylo jim to jedno. Morálka jim zjevně nic neříká, hlavně, že oni se mají dobře. Třeba za nakradené, to je fuk. 

Včerejší demonstrace na Václaváku přinesla - věřím, že i díky našim článkům - jednu viditelnou změnu : Už se tolik nemluví (ani v médiích) o "ochraně nezávislé justice", ale o demonstraci za ni (tedy : Zatím ji nemáme - ale rádi bychom měli). A za hlavní témata jsou řečena odvolání Babiše a Benešové. 

To jsou sice témata, se kterými se lze ztotožnit, přesto i k nim lze namítat, že o změnách na politickém kolbišti rozhodují voliči ve volbách - a ne demonstranti na náměstích. 

To, že Babiš vyhrál svobodné volby, je nepopíratelný fakt - a smutné zrcadlo, které nám tím všem nastavil. Babiš má bezesporu pravdu, když říká : Chcete-li mě odstavit, porazte mě ve volbách. 

Účastníkům demonstrace bych doporučil, aby se vrátili domů - a vyhledali ve svém okolí ty, kteří Babiše volili - jistě je snadno najdou - a pokusili se je přesvědčit, jak tím neobyčejné škodí zemi a její pověsti. A samozřejmě i její prosperitě, ač to prozatím tolik vidět nebylo.

Ale bude -  a na to se pak těšme ! 

Proti požadavku na odchod Benešové nic - až na to, že je potřeba vědět, že to problém justice rozhodně neřeší a nezávislou se po jejím odchodu zázračně nestane. 

Mimochodem : Kdepak má ta "nezávislá justice" tu obžalobu ?? Kdepak nám to zase vázne !? A proč ještě není na stole ?? Nebo by soudruzi státní zástupci potřebovali, aby jim ji zase napsali v Bruselu ?? 

Demonstrace za nezávislost justice jsou rozhodně v pořádku, tu potřebujeme jako sůl - a dnes ji rozhodně nemáme - ale když už ty demonstrace probíhají, měl by někdo specifikovat, co tím rozumí a k čemu ty požadavky vlastně mají směřovat. 

A dodnes ty požadavky jasně formulovaly pouze tyhle stránky - a nikdo jiný. 

Protože nikdo jiný - asi - o nich nemá ani základní představu, z organizátorů demonstrací pak především. 

Ti, co ty demonstrace dnes organizují, bohužel nedávají žádnou záruku, že vůbec vědí, co chtějí - a že mají jakoukoliv použitelnou a proveditelnou alternativu pro případ, že by dostali šanci ji uskutečnit. 

Víc než cokoliv jiného mi tak připomínají rádoby masové demonstrace polské levicové opozice, která není dost silná na to, aby porazila vládu ve volbách - a tak aspoň pokřikuje na náměstích. 

Nerad bych, aby se k ní lidé, jimž skutečně jde o demokracii a dobrou pověst této země, blížili víc a víc. 

 ___________________

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/120-000-lidi-na-vaclavskem-namesti-takhle-vypadala-uterni-demonstrace-ze-vzduchu-73555?dop-ab-variant=15&seq-no=1&source=hp
 
https://www.novinky.cz/domaci/506731-babis-reaguje-na-zaplneny-vaclavak-je-hezky-tak-tam-lide-chodi-na-koncerty.html
 

http://www.msn.com/cs-cz/zabava/celebrity/video-ewa-farna-podpořila-demonstranty-politikům-poslala-hodně-ostrý-vzkaz/ar-AACmJAM?ocid=spartanntp

___________________

___________________