Chrudimský OSPOD najednou končí... Ze dne na den.

Co se to - tak naráz - stalo ? Léta fungoval prachmizerně, stížnosti - jako vždy a všude - nikdo neřešil - a nikomu to nevadilo. Oficiálně bylo - jako vždy a všude - všechno v nejlepším pořádku. Najednou to vadí ? 

 

Z ničeho nic mi zavolala redaktorka z Chrudimských novin  - a zajímaly ji moje - i v širším slova smyslu naše - zkušenosti s OSPOD. V Chrudimi. Že ten prý najednou končí - a byla vypsána soutěž na nové obsazení této pochmurné instituce, nemající se zájmy dětí nic společného (ač je placena za pravý opak). 

Faktem je, že od této instituce v oboru zkušený člověk nic nečeká, čím dál častěji chodí za tento úřad k soudu zjevní asociálové, kteří by sami potřebovali kuratelu jako sůl - a nikomu to nevadí (vyjma rodičů samotných), nikdo to neřeší. 

V Chrudimi, kde to bylo ještě vylepšeno o krajně podivnou (některými považovanou za zločineckou) organizaci Pestalozzi, zjevně instruující matky, jak se zbavit nepohodlných otců a vytlačit je z výchovy tak, aby nadále jen platili výživné a byli rádi, když je vůbec nezavřou, to bylo zhruba stejně špatné jako všude jinde - totální a zcela bezduchá preference matek, v některých případech dokonce za situace, kdy děti měly - po péči matky - evidentně podlitiny a další známky, že byly surově zbity - stížnosti všechny v koši, faktická neschopnost této instituce u soudu obhájit svá neudržitelná, primitivní a předem jasná stanoviska nikoho nevzrušovala, ač na ni byly podávány opakované - a obsáhlé -  stížnosti. 

Podávat stížnosti, které stejně nikam nevedou a nikdo je neřeší, ač by i stokrát sebeoprávněnější, člověka časem unaví - a resignuje. 

O to větší je údiv, co se to najednou stalo. 

Osobně se domnívám, že jde o laciný - předvolební - tah starosty, který celý tento chlív léta kryl - a najednou, když je před volbami - se probral, ve snaze zachránit vlastní politickou kůži. 

Chrudim rozhodně není jediným místem, kde je OSPOD na okamžité zrušení. Z hlavy mě napadá - jen z mých posledních zkušeností - třeba Praha 3 nebo Velké Meziříčí, kde je to v bleděmodrém to samé - v Meziříčí navíc i s tím, že tam celé vedení města stojí doslova za starou belu - a NIKDO TO NEŘEŠÍ.

V Chrudimi najednou - záhadně - a po mnoha letech - ano. Buďme rádi aspoň za to. 

Chrudimská novinářka napsala sice krátký, leč velmi výstižný článek - o OSPODu a chystaných změnách - a - jako vůbec první - moudře usoudila, že nemá smysl nosit dříví do lesa a dělat podruhé, co už někdo poměrně důkladně udělal dávno před ní - a tak součástí článku je i přímý odkaz na naše stránky. 

V - řekněme - oficiálním médiu - je to vůbec poprvé, co se tak stalo. 

Budiž jí za to dík. 

 

 Chrudimský OSPOD mění zaměstnance. Co se děje? | Chrudimské noviny (chrudimskenoviny.cz)

 

 

 

______________________

______________________

 

 

 

_______________________

_______________________

 

 

 

 

__________________________

__________________________