Pravicovost, aneb když stíny se mění v tmu

Může si dát pravicová vláda na jedno z prestižních míst osobu popírající manželství jako svazek muže a ženy ? 

President odmítal jmenovat piráta Lipavského ministrem zahraničí. Ustoupil. Budiž.

ČR má za půl roku předsedat EU, nebude důležitějšího místa nežli je ministr zahraničí.  Je to tvář země navenek. Pro celou Evropu, která na nás bude zírat. Což v tomto případě asi bude platit doslova. 

Jak vidno z přiloženého, Lipavský je homosexuál, prosazující lásku pro všechny, manželství pro všechny. 

Nastupující premiér Fiala, pokud vůbec ví, co to je pravicovost, se pravděpodobně musel zbláznit.

Měl by poděkovat Zemanovi za to, že ten nechtěl takového ministra na zahraničí, protože je především v jeho (Fialově) zájmu, aby jeho vláda vystupovala a vypadala věrohodně pravicově. K tomu bezesporu patří orientace na tradiční hodnoty, rodinu pak především. 

Kdo nemá v tomhle jasno, nemá u politiky co pohledávat, natož se vydávat za pravicového politika. 

Rozvolnění rodiny je základním znakem levicovosti, tedy narušování osvědčených, tradičních struktur. V praxi typické především pro dříve anarchisty a sufražetky, dnes je nahradili zastánci tzv. LGBT communities, potomci a dědicové hippies, případně přátelé trávy, jichž mezi piráty bude asi bezpočet. 

Koho chce Fiala přesvědčovat o tom, že je pravicovým premiérem, když si svéhlavě prosazuje takovéhoto ministra ? 

Pokud se podíváte, co o něm (Lipavském) zjistíte na internetu, nejsou to rozhodně reference hodné vyzrálé osoby a osobnosti, jíž lze svěřit oficiální tvář země navenek - v tom tedy měl Zeman pravdu. 

Namísto radosti nad prosazením "svého" kandidáta by měl Fiala spíše truchlit - protože sám a dobrovolně potápí pověst vlastní vlády, ještě než vůbec začala. Dělá si tak medvědí službu, od které ho chtěl Zeman - paradoxně - uchránit. 

Jako pravicový volič bych si musel urazit ruce, kdybych pro takovou vládu zvedl kdykoliv ruku nebo jí dal svůj hlas. Natož podporu. 

A těch děsivých kandidátů je více, jak už jsem o tom psal  - Don Pablo v první řadě. Tomu sice nelze - patrně - vytýkat levicovost - ale mafiánství, a minimálně, absolutní absenci koncepce, co chce s justicí dělat. Přesto ji má dostat na starosti. 

Nevím, jak a kdo přišel na to, že Rakušan má být ministrem policie a jakou k tomu má kvalifikaci. 

Totéž platí o obraně Jany Černochové. Co má bývalá bankovní úřednice (v tom je velmi podobná Lipavskému) a neúspěšná starostka společného s armádou, ví asi jenom ona sama. 

A tak bychom mohli pokračovat. 

Čím dál více to vypadá, že celá tzv. "pravicovost" Fialovy vlády má spočívat pouze v intelektuálním vzezření a úsměvu profesorského synka jako premiéra do kamer. 

Jenže - to je strašně a žalostně málo. Takovou vládu nelze označit ani za pravicovou, ani za levicovou, ale za pel-mel nejrůznějších hochštaplerů, pomatenců a šplhounů všeho druhu, kteří nemají jasno ani v základních bodech - a mají mít přitom jasno o vládě a správě země, kterou mají vyvést z krize. 

Zdá se tak stále zřejměji, že to, že nestihli - a to výhradně z důvodu věku - být estébáky - je bohužel naprosto nedostatečnou kvalifikací pro cokoliv. 

Chtělo by se zvolat : Bůh opatruj krále - a protože ho nemáme už několik staletí, alespoň ne z vlastního rodu, nezbývá, než se pomodlit : Bůh ohraňuj tuto zemi  - mimo jiné i před touto nastupující, pomatenou vládou, která neví, co je vlevo a co vpravo. 

 

_________________

_________________

 

Jan Lipavský 12.6.2019 manželství pro všechny (odysee.com)

 

Ajťák proti Rusku. Kdo je muž, na kterém se málem zasekla vláda - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

 

_______________

_______________