Tak nám pohřbili Fialu, paní Müllerová !!

A kterýho myslíte, paní Vonásková ? Toho z generálního štábu, nebo toho z Ústavního soudu ?? 

- Ne - toho z vlády... ale - pssst... Ještě to není veřejný... 

 

 

Stačila jediná demonstrace - svolaná - prý - proruskými živly - a vláda, v čele s premiérem, se kymácí v základech... 

Kdo si přečte komentář Jana Urbana, tak zjistí, že ten už ji pohřbil rovnou... 

 Jan Urban: Hra na demokracii přestala v Česku fungovat. Sklízíme plody třicetileté lenosti — HlídacíPes.org (hlidacipes.org)

Pokud někdo potřeboval důkaz o tom, jak křehká a nestabilní je to vláda - tady ho dostal. Pro úplnost dodejme, že i krajně nepopulární vláda Andreje Babiše ustála bez problémů takových demonstrací několik, a výrazně masovějších... 

Na oko přívětivý slušňák, za kterým ale bohužel není vůbec NIC vidět, a když říkám NIC, tak myslím doslova NIC, přestal veřejnost bavit. 

Asi jako nutně každý, kdo nemá vizi, ani koncepci, o nic neusiluje, jen o udržení současných fleků - a doslova NIC  pro lidi neudělal. Pokud vůbec něco, tak leda pro sebe a své blízké. 

Přičemž ke kvalitám jeho "blízkých" bezesporu patří, že ti ho pohřbili jako první. V čele, samozřejmě, s mafiánem Blažkem, který mu údajně umetl a vytvořil cestu, ba stvořil Fialu samotného... Že by až tak mocným byl ???  

 

Plácání se odnikud nikam, navíc v nejistých časech války a krize, je nebezpečným balancováním na okraji propasti, do které může dotyčný kdykoliv spadnout. Pokud je premiérem, tak s ním i celá země. 

Česká republika má, zdá se, na předsednictví opravdu smůlu. Sotva ho dostane, už padají vlády... Vzdor všemu dušování se, že se tak nestane a opozice že bude hodná a nic neudělá a nebude zlobit, ani - stran vlády -  nic navrhovat. 

Pakliže je pravdou, co píše pan Urban - a v ODS funguje mafiánská klika starých "praktiků", která už se na odchodu Fialy někam do ústraní domluvila s Hradem, pak Fialovi, tomu z vlády, opravdu není co závidět. Ale - současně - co si zavinil, to má, koho si k sobě vybral, tak o toho se taky teď může "opřít" - prostě, kdo s čím zachází,  tím taky schází... 

Současně je to jasný důkaz, že ODS je nereformovatelná - úplně stejně jako kdysi byla KSČ. Pokud si dala do čela líbivého a usměvavého Dubčeka, smetly ho zahraniční (komunistické) tanky, pokud tam nikoho takového neměla, nikdo by ji dobrovolně nevolil. 

ODS - totéž. 

Konečně, kolik zakládajících i současných členů strany je bývalých komunistů ? A ti, co nejsou - opět hlavně z důvodu věku, že to nestihli... 

Jen z tragiky situace, že se k moci dostal slovenský estébák, demokratická většina neviděla jiné východisko než znovu volit zprofanovanou ODS. Ta se mezitím nijak nezměnila, ani personálně, ani strategicky - jen si nastrčila do čela líbivého maskota - za kterým ale široko daleko nikdo nestál. A to ani lidé, ani program. 

Jak vidět, ani sjezd ODS, kde Fiala neměl konkurenci, není dostatečným mandátem k tomu, aby o jeho dalším osudu nerozhodovala skupinka zákulisních mafiánů, jež ve skutečnosti stranu řídí, ač se na veřejnost vylézt bojí... 

Tak - a co teď ?? Půjdou zase chvilkoví milionoví "demokraté" demonstrovat na Letnou ?? Aby všichni viděli, jací zoufalci to ve skutečnosti jsou ?? 

Pokud projde, co zákulisní mafiáni s Hradem upekli, bude to ostuda evropského formátu. Nehledě na to, že je to vláda skutečně špatná a de facto o ničem. 

Bez přípravy, bez koncepce, bez programu - jen využila situace, kdy většina byla nespokojená a neměla koho vlit - a chtěla věřit, že se mafiáni z ODS nějakým záhadným způsobem sami očistili a změnili... Asi jako voda se po cestě sama určitou vzdáleností od zdroje znečištění vyčistí... 

Toho bohdá nebude. 

ODS, přirovnána k vodě, je jedině vodou - mrtvou. 

 

___________________________

___________________________

 

 

 

______________________________

______________________________