Stč kraj : Bojí se čím dál víc

Absolvovali jsme s kolegou 3x zastupitelstvo Středočeského kraje. Je tam znát značný posun. Ve strachu. 

 

Nezaznamenal jsem v mezičase, že by na zastupitelstvu došlo k nějakým výtržnostem. Veřejnost - třeba ve srovnání s pražským magistrátem - tam chodí v minimálním počtu, krom nás tam párkrát byl ještě někdo, ale obvykle tak 1-2 osoby, rovněž se slušně chovající, nevyvolávající žádný neklid. 

Ostatně, řekl bych, že to byla vždycky tzv. kvalifikovaná veřejnost - tedy taková, která tam nepřišla ani ze zvědavosti, ani z nudy, ale řešit svoje konkrétní problémy, o které se zajímala. Od toho přece to zastupitelstvo je, a jeho veřejnost také. 

Přesto - mezi únorovým zastupitelstvem, a tím včerejším - značný rozdíl. Bohužel, jednoznačně k horšímu. 

Zatímco na únorovém zastupitelstvu už dlouho před zahájením stály asistentky s programy, které byly volně dostupné a v hojné míře, stejně jako diskusní lístky (přihlášení do diskuse) a ochranka téměř neviditelná - tak včera už to bylo hodně jinak. 

Programy - žádné, lístky do diskuse - až po čase. Zato ochranka - viditelná na první pohled. A - provádějící "kontrolu", včetně projítí rámem. 

Podle mě to byl ryze amatérský počin, protože s tím, jak jsem prošel, bych na soudě neprošel - a tak celé opatření postrádá vcelku smysl. 

Důvod k němu nebyl žádný, krom nás tam byla ještě jedna paní, ze sociálních služeb, se svým kolegou, slušně vypadající a slušně se chovající. 

Prostě - otravovat veřejnost. Namísto toho starat se o její názor. 

V únoru, když jsme tam byli, bylo ještě možno přednášet diskusní příspěvek od řečnického pultíku. Teď už ne, už jen ze zadního balkonu pro veřejnost - takže ti, ke kterým mluvíte, jsou k Vám zády, nevidíte na ně a oni na Vás. 

To je asi pro hejtmanku, pocházející z Novy, normální. 

Za stavu, kdy aleje podél silnic představují - alespoň u nás v okolí - stromové hřbitovy, paní hejtmanka nepovažovala za nutné zařadit na bod jednání péči o aleje, ač to ti, co to dělat mají a jsou za to placeni, zjevně nedělají, nebo to minimálně nezvládají. 

Paní hejtmanku to nezajímá, ta má problém vyřešen. Tím, že radní pro silniční dopravu, Bendl, prohlásil, že "je to jeho priorita" - ačkoliv si žádných změn, natož k lepšímu, nebylo lze povšimnout. 

Vysvětlit, kam se podělo 70 milionů, o kterých Bendl tvrdí, že je investoval do alejí, nedovede - na fotku mrtvolných alejí nemá odpověď. Leda tu, že jinde jsou aleje živé. 

Asi tam, kde jsme je vysázeli my. Zadarmo. 

70 milionů je tak - nevíme kde - a hejtmanku to zjevně nezajímá. 

Ráda si vjíždí do vlasů s Pokornou - Jermanovou, přitom ty dvě si rozhodně nemají co vyčítat. Jsou prašť jako uhoď, obě stejné, stejně chamtivé po moci, akorát přináležející ke dvěma různým bandám. 

Abych nemluvil jen o hejtmance - nutno dodat, že ti zastupitelé si nemají co vyčítat obecně. Řekl bych, že jsou víceméně stejní všichni, s menšími nepodstatnými odchylkami - ale s jedním rozhodně společným : Občanská společnost, natož pak spolupráce s ní, je vůbec nezajímají. Přitom je to základní pilíř demokracie - což jim zjevně zůstalo utajeno. 

Jakmile se nejedná o pletichy a navíc z toho nic nekouká do kapsy - tak je to nezajímá. 

Během příspěvku o alejích se bavili o něčem jiném, ostatně, nevidouce řečníka, ani se moc nelze divit. 

Chcete takové zastupitelstvo ?? 

Které problémy celku nezajímají, jež je odmítá řešit, raději se dívá jinam, sice Vás povinně nechají chvíli mluvit - ovšem podle zásady řeč se mluví a voda teče - nic se nezmění, nikdo není ničím pověřen, žádný závěr se nepřijímá - všichni si pojedou dál ve svých starých - špatných - kolejích. 

Pokud vám takové zastupitelstvo vyhovuje, tak je volte. 

Vy, kteří chcete jiné, takové, které budou Vaše problémy zajímat (ostatně nejsou Vaše osobní, když děláte zadarmo pro veřejnost a za jiné, kteří jsou za to placeni) - hoďte u voleb bílé lístky.

Protože stávající garnitura vám zjevně nic lepšího není schopna nabídnout... 

 

 

 

 

______________________

______________________

 TAKHLE VYPADÁ "Péče řádného hospodáře" za 70 milionů podle radního Bendla.

Jinak též starosty Benátek nad Jizerou. 

Tzv. Bendlovy aleje...

 

 

 

Stromové hřbitovy podél cest... 

Takových fotek můžete kolem Nymburka (a věřím, že i mnohde jinde) nafotit, kolik chcete. Pan radní to má přece jako prioritu... 

________________ 

 

Už jen to : Pan radní je natolik schopný, že dělá současně starostu v Benátkách - a ještě má na starosti silnice v celém Středočeském kraji jako středočeský radní. 

Co myslíte, zvládá to ? Není každá z těch dvou funkci dost na jednoho, pokud ji chce dělat pořádně ? 

Zvládá ??? Anebo - nezvládá ani jednu z nich... ??? 

_______________________

_______________________

 

 Pak vcelku snadno pochopíte, proč se na zastupitelstvu tolik bojí... 

 

 

 

____________________________

____________________________