S degeneranty spravedlnosti nikdy nedosáhneme

Šéf odškodňování si zjevně plete pravomocné rozsudky se spravedlností. V tom ostatně není sám, to dělá celé MSp, potažmo celá justice. 

Občas potřebují kyblíčkem po hlavě, aby se probrali. 

 

 Obklopit se armádou dobře krmených, cvičených opic, naprogramovaných předem a automaticky zamítat každý - byť sebeoprávněnější - požadavek náhrady škody vůči státu, a pak se odvolávat na - prý pravomocné - výplody těchto opic, to chce absolutní otupělost vůči spravedlnosti, nikoliv citlivost a úctu k ní. 

Přesto si i nadále myslíme, že ministerstvo přes spravedlnost by se mělo věnovat především spravedlnosti a jejímu zajištění, a ne pravomocným a vykonatelným rozsudkům. A když už se jim věnuje, pak by mělo být schopno rozeznat, kdy jsou ve zcela zásadním rozporu s touto spravedlností - a spíše dávat podněty k jejich změně (a potrestání viníků), nežli se na křivé rozsudky odvolávat jako na nejvyšší autoritu. 

V opačném případě - kyblíčkem po hlavě. 

Jako dětičky na pískovišti. Tam je všechno jasné : Podvádíš, švindluješ, bereš bez dovolení cizí hračky - bác, tady máš !! 

Tohle jednoduché pravidlo potřebuje celá justice jako sůl.

Denně - a od všech daňových poplatníků současně. 

 

 

______________

 

 

 

 ______________________________

_______________________________

 

 

________

 

 

 

 

__________________________

__________________________

 

Pan

Mgr. Jakub Severa,

ředitel odškodňování MSp

           

            Pane magistře,

 Vaše  ministerstvo má sice v názvu „Spravedlnost“, ale zjevně zaměstnává převážně lidi, kteří o ní programově nic neví, vědět nechtějí a odmítají si tyto - základní - otázky vůbec připustit.

Navrhněte, prosím, ministrovi, ať to ministerstvo přejmenuje.

Na ministerstvo pravomocných vykonatelných rozsudků. Samozřejmě bez ohledu na jakoukoliv spravedlnost.

Protože tak to také správně odpovídá skutečnosti.

            Přesto  : Pojem spravedlnosti ani v naší pokřivené společnosti ještě tak zcela nevymizel - a většina lidí stále ví, nebo to alespoň cítí, co je spravedlivé, a co ne.

Pravda, Vy mezi tu většinu nepatříte, stejně jako zdrcující většina pracovníků justice.

A Vašeho - ústředního - orgánu pak především.

            Přesto, či právě proto - si Vám dovolím připomenout a zdůraznit, že stát si nezřizuje justici kvůli pravomocným rozsudkům, byť jakkoliv křivým, ale kvůli spravedlnosti. Alespoň tak to bylo původně zamýšleno a deklarováno.

            Způsobit někomu škodu, pak ji odmítnout zaplatit a ještě se dotyčnému vysmát a chtít po něm tzv. „náklady řízení“, ačkoliv sám „oprávněný“ tyto náklady zjevně zavinil, svou bezbřehou drzostí a arogancí, tak na to nikdo nepotřebuje žádnou vysokou školu, to i malé dítě snadno rozezná, že je to svinstvo, a ne spravedlnost - a na pískovišti se za to dává kyblíčkem po hlavě.

Asi jste v dětství málo chodil s maminkou do parku. Nebo Vás už tehdy

- pro jistotu - pečlivě hlídala.

Dnes to za ni dělá placená Justiční stráž, což ale neznamená, že tím kyblíčkem po hlavě nepotřebujete. Stejně, jako tehdy.

Jsem rád za otevřené přiznání, že ještě v r. 2018 NEEXISTOVALA NAPROSTO ŽÁDNÁ PRAVIDLA pro exekuční vymáhání, a to přesto, že jsme jenom my psali desítky návrhů a stížností na Vaše ministerstvo stran vedení exekucí, i jejich hospodárnosti - a nikoho to, jako obvykle, nezajímalo. Především pak ne ty, co za to berou platy. Aby je to zajímalo.

Jsem rád, že se dovídám, že exekutorovi stačí na náklady exekuce - pokud je oprávněným MSp - šest stovek, zatímco po všech ostatních chce 8 tisíc, jenom za první dopis.

Jsem rád, že - konečně - chtěl po MSp aspoň něco - a že i to něco málo bylo dvojnásobkem dlužné částky, což - kupodivu - MSp nezaplatilo, neboť by muselo ze svého.

A jsem rád, že potvrzujete, že ani dneska nemá ministerstvo žádné předpisy sledující běžný zdravý rozum, zakazující vymáhat pohledávky s náklady ve výši stonásobků původní dlužné částky, jinými slovy - že ani dál nic nebrání degenerantům z MSp rozhazovat peníze daňových poplatníků doslova plnými hrstmi za nic. A nemusí to být jen přímé platby z MSp, ale také náklady s exekucemi spojené, neboť ty jdou do desítek tisíc u každé z nich.

Můžete se sám, i v tomto konkrétním případě, snadno přesvědčit, kolik tahle lumpárna daňové poplatníky stála, tedy kolik bylo jenom v této věci podáno návrhů na odklad či zastavení exekuce - a kolik senátů v kolika stupních o nich rozhodovalo - a přes platy soudců se pak snadno dopočítáte, kolik to všechno stálo. S konečným výsledkem - jedna velká NULA.

I napříště si zapište za uši, že mě nezajímají pravomocné a vykonatelné rozsudky, mě zajímá spravedlnost - tedy to, co má údajně v popisu Vaše ministerstvo. Chápu současně, že pro lidi jako jste Vy, je to zjevně nad možnosti jejich vnímání.

Dobře totiž vím, že „pravomocné a vykonatelné“ rozsudky jsou velmi často, ba obrovskou většinou v zásadním rozporu s tímto, pro někoho snad abstraktním pojmem.

A - na rozdíl od MSp či Ústavního soudu - nemusím nutně čekat, až to zkonstatuje také ESLP či jiný nadnárodní orgán, který je i pro vás závazný.

Z Vašeho dopisu jsem pochopil, že jste nepoučitelní, nenapravitelní - a že budete dál páchat holé nesmysly, zvláště pokud na to máte pravomocné rozsudky, bez ohledu na cokoliv: Na škody, způsobené státu (nikdy jste je zatím platit nemuseli, že ??), na veřejné mínění, o - pro Vás abstraktní - spravedlnosti ani nemluvě.

Potřebujete holt kyblíčkem po hlavě. Od daňových poplatníků. Od všech současně a denně k tomu.

S pozdravem

                                                                                               Ing. Jiří Fiala

 předseda o.s. K 213

 

 

 

 

 

 

 http://www.k213.cz/JOOMLA/3664-exe-vytrestany-naschval

 

 

 

_______________________________

_______________________________

 

 

 

 

___________________________

___________________________