Přivrácená strana

volného nošení zbraní občany... O které se u nás zásadně nemluví... 

Mohutné mainstreamové diskuse pokaždé, když se v Americe najde buďto nějaký magor, nebo malé dítě, které se dostane ke zbrani - a někoho zastřelí. Natož pak, když jich zastřelí vícero. 

V podtextu pořád jen to komunistické : Podívejte se, jaká hrůza to v té Americe je ... jde tam denně o život... 

Ano, střílí se tam rozhodně víc než u nás, ale - dodejme - oběma směry. Zatímco u nás - jen tím jedním. 

U nás je typická situace, kdy ozbrojený a všehoschopný magor ohrožuje bezbranné civilisty, kteří jsou mu vydáni na milost a nemilost. A policajti nikde. Nebo poschovávaní za bukem. 

V Americe to tak jednoznačné není. Je to národ prospektorů, zvyklý se o život denně porvat - a rozhodně ne se pasivně vzdávat a nechat si všechno líbit (mimochodem, ne náhodou jsem - a to už je dobře 15 let - četl zkušenosti jednoho navrátivšího se Čechoameričana, který zkoušel dostat - v Plzni - zpátky svůj někdejší majetek - a konstatoval, že kdyby se takhle chovaly soudy k lidem v Americe, tak jsou ti soudci buďto dávno po smrti, nebo davy v ulicích i na soudech a prostě je odtamtud vyhází...) 

No, my jsme holt jiná - ovčí - povaha, aspoň většinově - takže sebevětší grázl tady může do lidí kopat, jak se mu zlíbí, a pokud má na sobě talár nebo uniformu, nemusí se rozhodně ničeho bát, a to nejen ze strany státu, ale ani postižených občanů, kteří ještě často mají dojem, že "to tak má být..". Protože to přece řekl soudce (policajt). A v televizi jim řekli, že máme nezávislou justici, která je tou jedinou správnou - a - jak říkal nadporučík Mazurek : Tak je to spravne, tak to ma byt... 

 O množství na místě zmařených ozbrojených přepadení, právě díky tomu, že nebyl ozbrojený jenom grázl, ale také někdo z veřejnosti - a na místě zasáhnul - a - "situaci vyřešil" - se u nás zásadně nepíše. A nemluví. 

Co kdyby to chtěl někdo zkusit taky, že ?? 

A ukázalo by se, jak těžkopádný a neefektivní je státní aparát - a jak rychlá a efektivní je občanská sebeobrana... 

Ne nadarmo se v Americe říká, že zbraně lidu - to jsou právě ty zuby demokracie. Které mohou kdykoliv kousnout. 

Do texaské restaurace vtrhl lupič. Zákazník ho zastřelil - Novinky

Mimochodem, u nás by to zcela jistě proběhlo úplně jinak. A dotyčný, co situaci na místě "vyřešil", by jistě nezůstal bez trestu... Už jenom proto, aby si napříště nepřipadal celý ten zbytnělý státní aparát tak zoufale zbytečný... 

___________________________

___________________________

Vzpomínka na krásná léta mého života a názorná ukázka jejich slov,
"my problémy nemáme, my problémy řešíme."
Zajímavé, že pojedl a ani neměl potřebu dál něco řešit s policisty.. V poklidu odešel..
To se tady nesmí, neb by spousta parazitů přišla o práci...   Ku.
 

_________________________________

_________________________________

 

 

 

_________________________________

_________________________________