FAUDA : Izraelský OSPOD - názorná ukázka :

Pohrdání hrdiny a jejich ponižování v každodenním životě je hlavním výdobytkem současné západní civilizace. I proto je tak zoufale úpadková... 

 

Nevím, kdo z vás sleduje izraelský seriál Fauda - ale mohu jej jedině doporučit. Napínavý příběh boje izraelské tajné služby s palestinskými bojůvkami - Fatahem i Hamásem a dalšími, samostatnými skupinkami extrémistů - nepostrádá nic z toho, co by měl úspěšný seriál mít : Napětí, spád, akční scény, i milostný život hrdinů. 

Je to ukázka nelítostné války v míru, která se stala součástí tamního života - a bez tajných služeb armády, ke kterým patří hrdinové seriálu, by tamní občané byli v denním ohrožení terorismem. 

Členové těchto služeb nasazují denně životy, aby ostatní mohli žít v relativním klidu a míru. Potřebují k tomu nevšední předvídavost, inteligenci, mimořádný výcvik i schopnosti. A samozřejmě špičkovou techniku na každém kroku. 

Hned první díl třetí řady nám ovšem nabídnul i pohled z jiné strany - kdy jeden z hlavních hrdinů se rozvedl, děti samozřejmě u matky - a teď jsme svědky návštěvy dětí a otce, organizované izraelským OSPOD. 

Jinými slovy : Ten, kdo denně zachraňuje samu existenci státu a bezpečí jeho občanů a na koho si nepřijdou ani mimořádně vyspělí teroristé, tak ten teď musí mlčky strpět, jak mu návštěvu jeho vlastních dětí organizuje nějaká husa z OSPODu, které se musí bezpodmínečně podřizovat. A když chce, tak návštčěvu ukončí - a hotovo. A - trhni si nohou... Prý soudce (spíš možná  soudkyně) naznal(a), že by mohl být otec nebezpečný... 

 

Vřele bych mu doporučil - ať je. Ať namísto palestinských komand dá svou inteligenci, předvídavost i sílu pocítit těm, kdo ho připravují o děti, bez ohledu na to, co dělá pro všechny ostatní. 

Protože na idioty nikdy nic jiného než síla neplatilo. 

A vy se v klidu podívejte, jak to chodí v Izraeli s OSPOD - viz od 29. minuty dál.... 

Aneb : Kdo má moc i nad tajnou službou... 

 

 

 

______________________

______________________

 

1/12 Fauda III - Fauda | Česká televize (ceskatelevize.cz)

 

_________________________

_________________________