IKEM a dirty business

 Vedení prestižního zdravotnického pracoviště - a vydírání ? 

 Dirty business v bílých pláštích ? Chamtivost některých doktorů si nezadá s chamtivostí většiny soudců ?? 

Michal Stiborek a Jiří Malý. 

Čerstvě bývalý - a prý nastupující - ředitel IKEM, oba spojení s vyděračským businessem a půjčováním na lichvářské úroky ?? 

Proboha, kde to žijeme ? 

Plat ředitele prestižního zdravotnického pracoviště je natolik ubohý - že si musí zakládat lichvářské firmy ?? 

Stiborek se hájí, že prý jeho "byznys" nebyl nelegální. Asi si neuvědomuje, jakou si tím současně i dává vizitku. Protože ne všechno legální je ještě taky mravné. 

A funkce ředitele každé společnosti - pokud to není "one-man show" - je spojena s prestiží, zcela vylučující praktiky "dirty businessu". 

Co to je "dirty business" ? 

Právě to, co je třeba ještě pořád legální, přesto se od takových lidí každý slušný člověk odtáhne na 100 honů. Ve středověku to byla profese kata, o jejíž užitečnosti přesto nikdo nepochyboval.  Dnes - třeba prostituce, třeba lichva, třeba byznys spojený s exekucemi nebo jiným lidským neštěstím či spodinou společnosti. 

Aby tohle dělal ředitel velké zdravotnické firmy, natož ředitel přímo prestižního pracoviště - je prostě v civilizované zemi naprosto nemyslitelné. A to aniž by to bylo kdekoliv napsáno a aniž by tím porušoval formálně psané zákony. Protože ty také nemohou předvídat každou situaci - co které lidské prase ještě dokáže vymyslit. 

Konečně - je ředitelování takové firmě taková brnkačka, že při tom ještě zvládá ždímat dlužníky o lichvářské úroky ? A kdy tedy vlastně řediteluje ? 

Stiborek prý "vyhrál konkurs" na toto místo - v r. 2011. A o čem ten konkurs teda byl, když ho takové - s prominutím - lidské prase - mohlo vyhrát ?? 

O tom, že kdo je největší prase a mravní hyena - ten vyhrává ?? 

A kdo ho vybíral ? Stejná prasata jako je on sám ?? Neměla by ta stát před vyšetřovací komisí rovněž ? 

Výmluvný obrázek toho, o čem jsou tzv. "konkursy", kdo a podle čeho je vyhrává, kdo je vybírá - a jaká čuňata z převážné většiny dnes řídí (či spíše řítí) společnost. 

Prostě - jediným slovem - chátra. Spodina. 

Hlavně, že splňuje "oficiální kritéria". Čistý trestní rejstřík (protože tato prasata jiná prasata - z justice - zásadně nestíhají, nebo to už musí být...) a - prý - vzdělání a praxi. 

Tu praxi měl v čem ? V násilném inkasu pohledávek, nebo v řízení (řícení) společnosti ? 

A to přitom není žádná ojedinělá věc, žádná výjimka. 

Česká pošta : Kdo ji přivedl zu grunt... ?? Také tam byly konkursy na ředitelské posty, jistě je vyhráli ti údajně nejlepší, že ?? Podle čeho a koho byli ti nejlepší ? Nebyla to opět - náhodou - ta největší prasata ze všech ?? A kde jsou teď ?? Jak to, že po nich nikdo nic nechce ? Třeba uhradit škody ?? 

Já si nedovedu představit lidsky důstojného člověka, jak podniká v "dirty businessu" - a současně je respektovaným ředitelem seriozní firmy. To prostě nejde k sobě. Buďto jedno, nebo druhé. 

To o tom nikdo celá léta nevěděl ?? Nebo to nikomu nevadilo ? Ani u nadřízených orgánů ??  To to muselo dojít tak daleko, až se začali renomovaní profesoři vydírat mezi sebou ?? Vždyť to zdaleka není selhání jednoho evidentního zmetka a vyděrače, ale zjevně - celého systému. 

Dovedete si někdo představit, jak ředitel IKEM sedí na nějaké prestižní mezinárodní konferenci - a v tom tam za ním přijde Géza Lakatoš a hlásí dnešní výběr "pohledávek", včetně toho, koho museli nahnout nad Nuselák, a koho stačilo jen strčit přes balkon u něj doma ?? 

To je pak ta správná mezinárodní prestiž, co ?? 

Vede nás - chátra. Mafie. Bandité. A je to, bohužel, už vidět skoro všude. O justici ani nemluvě, tam dávno- ale tady už mluvíme i o mafii bílé. 

Jak že to říkával president Masaryk ? 

Problém dneška není jen hospodářský a politický - ale především - mravní... 

A to jsou, prosím, přes 100 let stará slova... 

Jaká to hluboká - a nadčasová - moudrost !! 

Vzhledem k tomu, že mravnost dávno přestala být povinnou či požadovanou složkou osobnosti při jakémkoliv konkursu - vypadá to pak takhle. Strašně smutně. 

Je z toho vidět, že nejen že nemají dotyční žádné vnitřní bariéry ( z jakého asi tak pocházejí prostředí a jak se pak asi chovají k podřízeným a podle čeho si je vybírají, když jsou odchováni takovýmito praktikami a takovýmto "byznysem"), ale že je dokonce po nich dlouhá léta ani nikdo nepožaduje, resp. nikdo po celá léta nereaguje na to, když je zjevně nemají. 

A to už je problém nás všech. 

Abyste pak nedopadli tak, že si zaplatíte prestižní operaci na prestižním pracovišti - a pan profesor Vás pak nechá rozříznuté na stole, protože Géza zrovna hlásil, že má nějaké problémy s inkasem - a pan profesor to "šel řešit..."

 

____________________

____________________

 

Komentář: Vy jste pan doktor, nebo od policie? Neúnosná situace v IKEM - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

 

 

______________________ 

 Odvolejte Pospíšila a rozpusťte pražskou buňku TOP 09, vyzývá Praha Sobě - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

 

 

__________________________

__________________________

 

 

 

_________________________

_________________________