Adámek, nový ministr spravedlnosti

Alespoň podle odpovědí na ministrovy dopisy. Zjevně převzal už agendu úplně. Don Pablo nemá čas, musí na schůzku s Nejedlým... 

Jak může "pravicový" ministr jmenovat šéfem výběrové komise nomenklaturní komunistku a ještě se divit, co se nám na tom nezdá, vždyť prý mu to žádný zákon nezakazuje - jsme se nedozvěděli dosud. 

Plyne nám z toho jediné : ODS = strana aktuálních justičních komunistů. O pravici si nechte zdát, sami ani neví, co to vlastně je. Zato dobře ví, co to je udržet si fleky a co je k tomu potřeba. 

 A tak jsme ještě jednou Adámkovi napsali : 

 

MSp : Odpověď idiota (k213.cz)

_________________

 

 

______

 

______

 

______

 

_________________________

_________________________

 Jako dovětek nám jeden ze čtenářů poslal ještě výtažek ze Správního řádu (a považujeme za užitečné jej k článku přidat) : 

 

Zákon č. 500/2004 Sb., správní řád

§ 2

 


(1) Správní orgán postupuje v souladu se zákony a ostatními právními předpisy, jakož i mezinárodními smlouvami, které jsou součástí právního řádu (dále jen "právní předpisy"). Kde se v tomto zákoně mluví o zákoně, rozumí se tím též mezinárodní smlouva, která je součástí právního řádu.


(2) Správní orgán uplatňuje svou pravomoc pouze k těm účelům, k nimž mu byla zákonem nebo na základě zákona svěřena, a v rozsahu, v jakém mu byla svěřena.


(3) Správní orgán šetří práva nabytá v dobré víře, jakož i oprávněné zájmy osob, jichž se činnost správního orgánu v jednotlivém případě dotýká (dále jen "dotčené osoby"), a může zasahovat do těchto práv jen za podmínek stanovených zákonem a v nezbytném rozsahu.


(4) Správní orgán dbá, aby přijaté řešení bylo v souladu s veřejným zájmem a aby odpovídalo okolnostem daného případu, jakož i na to, aby při rozhodování skutkově shodných nebo podobných případů nevznikaly nedůvodné rozdíly.

§ 4

 


(1) Veřejná správa je službou veřejnosti. Každý, kdo plní úkoly vyplývající z působnosti správního orgánu, má povinnost se k dotčeným osobám chovat zdvořile a podle možností jim vycházet vstříc.


(2) Správní orgán v souvislosti se svým úkonem poskytne dotčené osobě přiměřené poučení o jejích právech a povinnostech, je-li to vzhledem k povaze úkonu a osobním poměrům dotčené osoby potřebné.


(3) Správní orgán s dostatečným předstihem uvědomí dotčené osoby o úkonu, který učiní, je-li to potřebné k hájení jejich práv a neohrozí-li to účel úkonu.


(4) Správní orgán umožní dotčeným osobám uplatňovat jejich práva a oprávněné zájmy.

 

§ 6

 

 


(1) Správní orgán vyřizuje věci bez zbytečných průtahů. Nečiní-li správní orgán úkony v zákonem stanovené lhůtě nebo ve lhůtě přiměřené, není-li zákonná lhůta stanovena, použije se ke zjednání nápravy ustanovení o ochraně před nečinností (§ 80).


(2) Správní orgán postupuje tak, aby nikomu nevznikaly zbytečné náklady, a dotčené osoby co možná nejméně zatěžuje. Správní orgán opatřuje podklady přednostně s využitím úřední evidence, do níž má přístup. Podklady od dotčené osoby vyžaduje jen tehdy, stanoví-li tak právní předpis.

 

 

 

___________________________

___________________________