Hejno černých vran

 Kdysi naše sdružení udělovalo cenu "Bílá vrána české justice".

 A to ke Dni lidských práv, tedy 10. prosince. Poslední byla udělena v r. 2013, od té doby ji není komu udělovat. 

Ještě, coby poslední záchvěv a zdařilá parodie, byl oceněn "Pejsáček roku" - viz níže - od té doby - jen hejno černých vran, kam oko dohlédne, jako na zimním poli. 

Klovou a klovou, vyzobávajíce každé hodnotnější zrnko, bez toho, že by z nich byl jakýkoliv - sebemenší - užitek. 

Situace v justici se stále jen zhoršuje, vidět je to hlavně podle toho, že výjimky, zejména ty světlé, přestaly existovat - všude jen černé, chamtivé vrány. 

S nástupem mladých soudců se situace nezlepšuje, ale naopak - jenom zhoršuje. 

Ti už vůbec netuší, a ani se o to nesnaží, co to je služba veřejnosti, natož služba spravedlnosti - a, co horšího, nezajímá je to. 

Zajímá je jenom jedno - mít se zadarmo dobře - a ani se tím už nijak netají. 

Pokud podáte žalobu - v podstatě jakéhokoliv druhu - narazíte na zjevně nepřátelskou bariéru, která Vám nepokrytě dává najevo, jak velmi ji obtěžujete už tím, že po ní vůbec něco chcete. 

Nějaký zájem o věc, natož o věc spravedlnosti, natož mít snahu ji prosadit, natož pak mít snahu ji prosadit proti mocným nebo proti vžitým názorům a očekávatelným výsledkům - to nejen že nikde nečekejte, ale to je, jakobyste na ně mluvili starořecky, nebo starou galštinou. 

Pokud máte někdo nějaký typ na Bílou vránu české justice, klidně mi jej pošlete, zamyslím se - a pokud bude stát za to, ještě ho i stihneme udělit - ale obávám se, že v celé justici - prostě není komu. 

Těch opačných titulů, něco jako ne ropák, ale rypák roku české justice - těch bychom mohli udělit desítky, ne-li stovky. 

Když je ovšem těch rypáků tolik, přestává taková cena mít smysl a plnit účel. 

Jen bych jednou rád viděl, jak by všechny tyhle chamtivé, bezcitné rypáky táhly masově ze soudů - ať už domů, nebo rovnou do kriminálů. 

To by byl průvod !!  Že by organizátoři prvních májů mohli jen blednout závistí... 

 

_________________________

_________________________

 

 

 

 Pejsáček a Mikuláš (k213.cz)

 

 

 

___________________________

___________________________