Cynismus a buranství úřadů vyniká při styku s cizinci,

kteří na to nejsou ze svých zemí zvyklí... 

 

 

Sofea má výhrady k postupu policie. „Jak to, že okamžitě neuzavřeli celé okolí fakulty?“ ptá se.

 

Policie kritiku odmítla

Mluvčí pražské policie Jan Daněk na to reagoval slovy: „Postup policie vyhodnotil Úřad vnitřní kontroly, který v této oblasti žádné pochybení neshledal.“

_________

 

Už jste někdy viděli, že by policie - jakoukoliv, i sebedůvodnější - kritiku "přijala, omluvila se" -  a hlavně zajistila, aby se to už nikdy neopakovalo ?? 

Vždyť ty idioty v tom přímo denně školí : Všechno popřete, zásadně se za nic neomlouvejte, stejně to zase projde a nic se vám nestane. Vždyť na to máme celé týmy školených popíračů, kteří za nic jiného než za úřední lhaní placeni nejsou... Hlavně se k ničemu nikdy nepřiznávejte... 

 

Tu větu, co zopakoval ten policejně mluvčí idiot, tu by si  mohli nahrát na gramofon a pouštět všem pořád dokola. Jinou ostatně ani neumí. 

 

Na co myslíte, že mají celou tu slavnou "vnitřní kontrolu" ?? Jenom na to, aby se pár dalších flákačů dobře živilo - a aby měl kdo vydávat tzv. krycí prohlášení - právě o tom, jak nikdy nikdo nepochybil a nic se vlastně nestalo - i když stalo. 

 

Tady zůstalo několik - desítek - mrtvých a ještě více zraněných. A - ono se zase nic nestalo a nikdo nepochybil ?? 

 

Ta paní má naprostou pravdu : Policie samozřejmě měla - už při prvních indíciích o tom, co se tam děje - okamžitě uzavřít celou oblast možného dosahu střelbou z fakulty. 

Všimněte si, kolik tam ti debilové nakomandovali policajtů - myslím, že mluvili o dvou stovkách + URNA k tomu. 

A to nebyli schopní ani uzavřít oblast možné střelby ?? Co tam teda všichni dělali ?? Krčili se za rohem, aby to sami neschytali ?? 

 

Z toho popisu, co ta paní udává, je zcela zřejmé, že všechny zraněné mimo fakultu - měla bez diskusí na svědomí policie. Právě proto, že nikoho nevarovala a oblast neuzavřela, jak bylo její samozřejmou povinností. 

 

Ale - náš hradní außenpulista Pavel přece ví, že "policie za nic nemůže"  - vždyť na to má dokonce i papír (vydaný samotnými policajty) : Nikdo nepochybil... Nikdo nic nezavinil.... Viník je - podle Pavla - jen jeden : A to ten mrtvý pachatel. 

 

Když nikdo nepochybil a nikdo nic nezavinil - tak komu a za co budou vyplácet odškodné ?? A proč zrovna MSp ?? 

Když tady - vzácně - nechybovala přece justice. 

 

Pokud vím, tak MSp - při žádosti o odškodné - Vám pošle formulář, a na něm je, že musíte prokázat : 

  • Nesprávný úřední postup nebo nezákonné úřední rozhodnutí
  • Způsobenou škodu
  • Příčinnou souvislost mezi nimi

A teď : Přece nikdo nepochybil a nikdo nic nezavinil - nesprávný úřední postup tedy padá - policajti si na to sami vystavili glejt - nezákonné rozhodnutí asi také nikdo z poškozených nebude mít k dispozici - tak jakápak škodní událost vůči státu ?? Na základě čeho tedy bude MSp odškodné vyplácet ?? 

Žalujte si mrtvého pachatele - nebo jeho rodinu - co chodíte na úřady, že ? 

Se divím, že tohle ještě nikoho nenapadlo - a na ten právní poklad výplaty odškodného - když přece nikdo vůbec nepochybil - jsem moc zvědav. 

Nezapomínejte, úřední blbečkové, že rozhazujete naše - veřejné - peníze. 

Cynismus ministerstva zahraničí je také hodný úředního blba : Oni přece "nemají žádnou povinnost". No - tak asi nezbude, než jim ji rychle ustanovit. 

Od čeho je ministerstvo zahraničí ?? Podle mě od toho, aby se staralo o všechno, co se zahraničím souvisí. Včetně cizinců u nás. 

A jestli cizinci u nás do tohoto ranku nespadají - je to přece u nás, že ? - tak na to, "co je u nás", máme zase ministerstvo vnitra. Tedy - vnitřních věcí. 

Takže : Jedno - nebo druhé. 

A ne že nemáte povinnost. Máte. 

Krom toho - máte povinnost důstojně representovat stát v zahraničí - a k zahraničí. A jste za to královsky placeni. 

Tak koukejte něco dělat - anebo vypadněte. Protože tam jenom zacláníte. A škodíte. Státu, i jeho pověsti. 

A na závěr : Nejvíc se mi líbí, jak policajti "poučovali". 

Na to jsou fakt machři. Sami nic neumí, poučovat (minimálně o slušném chování) by potřebovali před každým zazvoněním u dveří, před každým nasednutím do auta - ale pořád budou zdůrazňovat, jak "poučili" ostatní... 

Bych rád viděl, o čem a jak "poučovali" ty zraněné cizince v nemocnicích. 

Asi o tom, aby do Prahy příště nejezdili. Že tady panují idioti, co jim nejsou schopní zajistit nejen zdraví a spokojený návrat, ale ani bezpečnost na ulici. 

_________________________

_________________________

 

Čekala jsem víc empatie, řekla Novinkám Singapurka, jejíž manžel byl vážně zraněn při střelbě na fakultě - Novinky

 

______________________________

______________________________

 

Lžou, jako když tiskne. Nebo - jako policajti.

A konečně si toho všimla i média... Vzdor "Zprávě" o tom, jak bylo všechno naprosto bezchybné a perfektní - kterou si vystavili sami policajti. 

Lhaní policajtů potvrdili oba proděkani fakulty. 

 

Jaký byl motiv? V kauze střelce z fakulty zůstávají bílá místa - Novinky

 

 

_________________________

_________________________