Rozdíl: Když jsou - a nejsou - peníze

Jen málokdo by asi přehlédl mediální vývoj případu rozsudku z brněnského KS ohledně opakovaného znásilňování nevlastní dcery otčímem - dřevorubcem. Z Vyškovska. 

 Předesílám, že vůbec nehodlám polemizovat s kritikou tohoto rozsudku, natož se zastávat daného soudce - Miroslava Nováka. Ale : 

Je třeba vědět, že to, co  - překvapivě - začala psát média, a tedy hlavně mainstream - o něm, mohou s ledovým klidem napsat prakticky o každém soudci. 

Křivý rozsudek ??

Pokud byl "jen" jeden, ani bych to neřešil. Takových je ... Jéje !! Mimochodem, předpokládám, že jde právě o pana Šafránka, nevinného znásilňovače z Chrudimi, kterého s velkou pompou muselo Pospíšilovo MSp tehdy odškodnit - aby se nic nezměnilo, jelo se dál, a křivé rozsudky se produkovaly dál jak na běžícím pásu. 

Zatímco Novák vydal - známý - křivý rozsudek pouze jeden, takový Lněnička jich - jenom z těch, co proběhly aktivně médii - vydal hned několik (napadá mě Nečesaný, Tempel, i McCrae), a stejná média to nechalo v ledovém klidu, sotva se kdo dozvěděl jméno soudce, který se takto zapsal do dějin justice. 

Při sledování rozjíždění kampaně proti soudci Novákovi, ergo příliš mírnému rozsudku ve věci znásilňujícího otčíma - jsem se chvílemi nestačil divit. 

Jakoby  to opisovali z našich stránek, 20 let starých... 

Najednou je soudce "problémový" (už ne tedy všestranně kladný hrdina zápasící s podlými zločinci v zájmu nás všech...), najednou jsou soudci "nevzdělaní", ba dokonce z mnoha oborů, které denně potřebují, nic neumí - no, nestačil jsem se divit... 

Totéž totiž píšeme my, vytrvale, 20 let - a NIKOHO  to nezajímá, natož aby to vzbudilo nějakou konstruktivní reakci MSp. 

Asi proto, že nejde o znásilňování, ale o opatrovnictví, kde ta nevzdělanost, často přímo programová zabedněnost, je takového druhu, že  to až mlátí dveřmi... A je to - celá desetiletí - všem jedno. 

Pravda, s výjimkou postižených samotných, kteří se ovšem obvykle proberou, až když jim teče do bot (předtím jim to bylo taky jedno, případně doufali v "zázračného právníka", který je z toho jedním vrzem vyseká, jak to znají z amerických filmů...)

Tady - protože šlo o ženskou a znásilňování ženských - a protože četné feministické spolky jsou štědře dotovány státem i EU, a tudíž na to mají - se najednou - zázračně - a jen na pár dnů - rétorika mainstreamu záhadně přiblížila jazyku našich stránek  - a překvapení, na taková slova nezvyklí čtenáři si i v mainstremu mohli přečíst zčistajasna to, co předtím bylo vydáváno za extrémismus, případně "stránky s nenávistným obsahem", jež mají zakázány přístup na všech státních úřadech. 

Na pár dní a v jednom jediném případě se najednou začal smazávat rozdíl mezi "nenávistnými" stránkami (K 213) a mainstreamem - přesně v duchu toho, co kdysi psal Ludvík Vaculík ve svém prohlášení 2 tisíce slov : Pravda - nevítězí, pravda - zbývá. Když se všechno ostatní prošustruje. 

Neméně zajímavé a poučné bylo i sledovat reakce MSp. 

První reakce - naprosto klasická, ta namnožená : Všechno je v pořádku, máme nezávislou justici, do té nemůže nikdo, ani MSp, zasahovat... 

Pak najednou, když se ukázalo, že průšvih je větší, než se předpokládalo - to z nich pomalu, leč jistě, začalo lézt - jako z chlupaté deky. 

Ministerstvo najednou může organizovat školení, soudce, kteří se odmítnou účastnit, může označit za kárně proviněné, ministerstvo dokonce najednou ví, jaké tupé ignoranty to vlastně má v resortu... A dokonce se i dočteme, že se (soudci) odmítají vzdělávat... 

Dovolili byste si vy, pokud budete sedět na místě za dvěstě kolíků, sdělit svému zaměstnavateli, že na něj ... zvysoka... a že na žádné kursy jezdit nebudete, protože - jachta a chata přece  čekají... ??? 

Najednou jde i demonstrace před MSp - femokroužky přece mají dostatek členek i sponzorů, i vlivu, hlavně - času a peněz - aby mohly něco takového zorganizovat - a najednou je justice v  průšvihu, a veřejnost dokonce vyzývána, aby se proti ní vzbouřila... No né ????

Proti té "svobodné, nezávislé justici" - že by se měl někdo bouřit ?? Dokonce i bez toho, že by byl označen za živla, rusofila, asociála, dezoláta, či jiným podobným hřejivým označením ?? 

My holt peníze nemáme - takže ani žádná sranda dlouho nebyla. Nemáme ji jak a čím a za co zorganizovat. 

Nemůžeme si zaplatit aparát, podobné srandy organizující, všechno totiž něco stojí, obvykle i hodně - a to jak peněz, tak i času a pracovní a  organizační energie. 

Takže až zase přijdete k soudu - nejlépe opatrovnickému - a ten s Vámi tak vyjede (napadají mě i daleko přiléhavější výrazy), že z toho budete říční ještě měsíc potom - a budete si říkat - jak je toto možné - tak je to, prosím pěkně, možné proto, že nikdo z vás není obvykle ochoten nejen cokoliv riskovat, ale většinou ani výrazněji přispět na takovouto činnost, granty a dotace my nikdy nedostanem´ - takže pro nás všechny je jen ten jeden šedivý, dostupný standard - asi jako pro běžné vojáky vojenská omáčka, zvaná ucho - na tisíc způsobů pořád stejná -  a pořád stejně -  k zblití. 

Až - vy všichni, co jste to okusili - dokážete to, co feministky - tedy rozjet velkou, pro justici ostudnou mediální kampaň,  tu zafinancovat,  pak se ještě sejít před MSp a tam za účasti médií co nejhlasitěji vykřikovat o zvůli a nespravedlnosti, a na druhý den to probírat - skrze své poslance - v parlamentu, pak si buďte jistí, že i opatrovnická justice bude do půl roku jiná, soudci budou muset na kursy, na přezkoušení - a kdo ne, tak ven... 

A pokud při pořádání jakékoliv protestní akce bude první otázkou potenciálního účastníka "A nemůžou mě tam sebrat" - tak se pak nedivte, že jim nestojíte ani za to plivnutí do tváře. 

Můžou tě sebrat, ty vole, kdykoliv a kdekoliv - ale proto tam jdem, a jedině přes to sebrání se dá dělat pokrok. Čím víc sebraných, tím rychlejší pokrok - pokud ovšem mají ti sebraní pravdu a skutečný pokrok chtějí.

To sis ještě, vole,  nevšim´ ?? 

Takže - bez peněz - do politiky nelez´- platí bezvýhradně i pro tuto oblast. A málokdy to bylo vidět jasněji, než na tomto  - a v tomto případě. 

 

___________________________

___________________________

 

 

___________________________

___________________________

 

Odsoudil nevinného ... Čelil kárné žalobě ... 

 

Soudce, který za znásilňování udělil podmínku, čelil dříve kárné žalobě a odsoudil nevinného - Novinky

 

 Ministerstvo chce kvůli sexuálnímu násilí povinné vzdělávání soudců - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

 

Co soud nevěděl. O případu znásilněné dívky, kvůli němuž se demonstruje - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

 

„Hanba!“ Demonstranti vyzývali justici, aby brala vážně oběti znásilnění - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

 

Veřejnost pobouřil výrok znalce. Stát je nekontroluje, říká expert - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

 

 

 

 

______________________________

______________________________