Soudní degeneranti

Z Nymburka. 

Dnes už neumí ani to málo, co před pár lety ještě bravurně zvládali : Totiž - pořídit kopie ze spisu. 

A - co ještě neumějí ?? 

Není snazší se zeptat, co ještě vůbec umějí ?? 

Tady je odpověď jednoduchá a jasná : Brát peníze - a pořád řvát, že je jich málo... 

V tom jsou ovšem mistři světa. 

______________________

Zašel jsem si na soud pořídit kopie ze spisu. Nebudu si je fotit na vlastní foťák, jak mi doporučovali, to radši ten poplatek za kopie zaplatím. A mám pořádné, listinné, soudem ověřené kopie. 

Šel jsem zaplatit poplatek - mezitím udělali kopie - jaké bylo moje překvapení, když vidím kopie bez ověření. Prostě, obyčejné fotokopie z kopírky. 

Povídám, kde mají ověření. 

Nemají. Prý mají ceník. Tam je 20,- Kč za stránku. 

Povídám jim, jestli jim není divný, že všude jinde stojí kopie dvě koruny, tady najednou dvacet. A proč to asi tak je. 

Divný jim to není - protože to tak mají v ceníku. 

Proč je to tak v  ceníku, nad tím nikdo nikdy nepřemýšlel... Ostatně, na soudech obecně tuto činnost nehledejte, ta se tam nepěstuje. Je krajně nebezpečná. 

Přemýšlení bolí, někdo by se třeba ještě mohl chtít zamyslet nad jejich rozsudky... 

No, tak když to mají v ceníku (kde, mimochodem, není nic o tom, jestli ověřené nebo neověřené - a soudy mají vydávat z rukou jenom ověřené doklady) - a nehodlaly s tím - dámy - nic dělat, odvolávky na dřívější praxi je nezajímaly, ostatně o ní ani nevěděly - a nikdo je neproškolil - tak jim povídám, že na ně napíšu stížnost. 

S tím nadšeně souhlasily.

Už jenom z toho vidíte, co tam je za bordel - že každý předem ví, že stížnost nic neznamená, vůbec se neřeší, nikdo se jí nebude zabývat, natož aby pro dotyčného měla nějaké důsledky -   pokud na někoho napíšete stížnost, bude s tím nadšeně souhlasit - hlavně že TEĎ  nemusí nic dělat... 

 

No, tak jsem ji napsal. A - naivně, po těch letech zcela jistě, jsem čekal, že aspoň předsedkyně soudu sjedná pořádek. 

Jak vidět, byla to naivita bezbřehá. 

Současní předsedové soudů - to je ostatně kapitola sama pro sebe. Podívejte se v České Lípě na Koťátka - nebo tady na tu blbku, co ani neví, co je základním úředním postupem na soudu při pořízení kopie. V životě o tom neslyšela, nikdo ji neškolil, následně taky nic neumí, natož aby ještě školila ostatní - takže, v důsledku, máte soud plný zjevných idiotů, kde nikdo neví, co má vlastně dělat a co jsou jeho povinnosti. Nikdo nic neřídí, nikdo za nic nezodpovídá, nikdo taky nic neřeší - ale, zato, všichni berou peníze. A ne malé. 

Kdyby měli vysvětlit, za co vlastně, asi by s tím měli velký problém. 

Za loyalitu, by nejspíš museli odpovědět. Tedy - že na nikoho nic neřeknou a na cizí - natož na svou - špatnost nebudou nikoho upozorňovat. 

A to nemluvím o důvodu pořízení kopií - totiž nahlížení do trestního spisu, kde soud sám by měl kopii celého spisu na vyžádání pořídit a obžalovanému zaslat, protože - jak jinak by se asi mohl se spisem seznamovat, že ? 

Když měl soud peníze na kopírování stovek stránek zcela nesouvisejících nesmyslů, tak snad by mohl mít i na to, aby těch asi pět podstatných stránek okopíroval a zaslal zadarmo. 

Současně mi nezbylo, než napsat upozornění MSp, jaký neskutečný - degenerativní - bordel má na soudě v Nymburce, kde ještě před pár lety, když už nic, tak aspoň kopie nebyly problém. 

Dnes už jsou i to. 

Pokud k tomu bude většina veřejnosti i nadále mlčet, budou asi soudy brzy vypadat tak, že soudci budou jen ležet doma na zahradě, tzv. na "home officu" - a posílat rozsudky ze zahrady. K čemu svědci ?? Stejně svědectví nikdo nezohledňuje, pokud se soudu nehodí do krámu. K čemu znalci ? Beztak jsou objednaní jen proto, aby potvrzovali vize soudu. Ti, co by to nedělali, by brzo skončili bez zakázek, a nakonec i v oboru. 

Veřejnost žádám, aby se s tím nesmiřovala. 

Aby se nesmiřovala s ničím, co není jinde normální a na co ostatní nemají nárok. 

Když uvidíte 10 x vyšší cenu než je jinde běžné, tak rozhodně není vysvětlením, že je to tak proto, že  je  to  "v ceníku". Ten ceník buď má svůj smysl - tedy že ta cena je pochopitelně i za ověření - anebo - je to bezdůvodné obohacení. 

A proč by se měly soudy, placené z našich daní, bezdůvodně obohacovat ?? Opět výhradně na náš účet ?? 

_______________________

 

 

 __________

Ověřená soudní kopie z r. 2009 - a poplatek za dvě strany. 

 ____________

_______________

 

 

 

______________-

 

 

 

____________________

____________________

 

 

 

__________________________

__________________________

 

 

 

 

 

 

 

_________________________

_________________________

 

 

 

 

________________________________

________________________________