Pozoruhodný posun policie - i celé společnosti

Směrem k psychovychýlení... 

Jedu si takhle z práce domů, to vždycky poslouchám rádio - a najednou zaslechnu hlášení ve Zprávách, co mě opravdu zaujalo, byť až zpětně : Policie hledá muže, co je ve špatném psychickém stavu... Dodali ještě, že prý může být ozbrojen... A - nic víc. 

To mě pobavilo, i zarazilo zároveň. 

Odkdy je prací policie "hledat lidi  ve špatném psychickém stavu" ?? Já myslel, že když už někoho hledá policie, přinejmenším vyloupil banku... A ne že se špatně vyspal... A, mimochodem, až ho najdou - tak co s ním ? Budou ho léčit ?? To už je také prací policie ? Nebo ho budou rozesmívat ?? 

Uvědomujete si všichni, kam až se tahle zjevně těžce vychýlená společnost posunula ?? 

Napřed hledala "jenom" únosce dětí - tedy nejčastěji rodiče, co se k nim jinak nemohli dostat, teď už to rozšířila i na veškerý "špatný psychický stav". 

Možná by mohli rychle stavět policejní služebny hned vedle soudních budov, protože odtamtud málokdo vyjde v dobrém psychickém stavu, ať už tam vyřizoval cokoliv. 

Odkdy je trestné "být ve špatném psychickém stavu" - a odkdy je to předmětem zájmu policie ?? 

Nebo snad policie - vedle své hlavní role, totiž soukromé ochranky mocných grázlů, přijala ještě nějaký "vedlejšák" - v Bohnicích, a dělá teď nadháněče psychodoktorům, kteří se asi natolik nudí, že (asi) nemají koho léčit ?? 

Po příjezdu domů jsem zaslechl další podrobnosti... Prý muž přišel o byt. A - hleďme !! A - jak o něj přišel ?? Byl shořel, nebo ho vyplavila povodeň, nebo snad dům vyletěl do povětří ? 

Anebo - a to bych si typnul ze všeho nejvíc - ho o něj okradla exekučně - insolvenční banda ?? Se státním znakem a razítkem ?  A teď se bojí vcelku pochopitelné a spravedlivé odplaty ?? Nota bene, jestli je muž ozbrojen a umí se zbraní dobře zacházet ?? 

Jestli poslední možnost je správně, pak dotyčný zjevně zaváhal - použít zbraň včas a za správným účelem, totiž ochranou svého zdraví a svého majetku. 

Mohli teď být "ve špatném psychickém (ale dost možná i fyzickém)  stavu" mnozí jiní, co by to patrně zasluhovali víc, jenom on ne. 

V takovém případě je to názorná ukázka toho, jak je důležité nepropást svou chvíli a svou příležitost. 

V téhle zemi jsme si nějak zvykli na to, že "jsou ve špatném psychickém stavu" lidé, kteří sice nic neprovedli, ale nedokázali se včas a efektivně bránit. Grázlům, kteří jsou naopak ve výborném psychickém stavu, protože každá úspěšná krádež, loupež, lumpárna, co jim beztrestně projdou, jim jen přidávají na drzosti a sebevědomí. A pocitech nepostižitelnosti a věčné beztrestnosti. 

Mám takový pocit, že pokud se nám tento poměr nepodaří obrátit, a "ve špatném psychickém stavu" se budou nacházet jen dohola ostříhané ovce, které se nedokázaly bránit, budeme brzy "ve špatném psychickém stavu" i my, všichni ostatní. 

Protože na to, že by nás snad "ochránili" ti, kteří to mají v popisu práce a jsou za to královsky placeni a patřičně vyzbrojeni, už by dnes asi nevěřilo ani malé dítě.

Jsou to naopak PŘEDEVŠÍM  oni, kdo ostatním ten "špatný psychický stav", následně "blbou náladu" a následně pocity marnosti, ztracenosti, malosti a zbytečnosti, jak bytí, tak i odporu či snahy o cokoliv, způsobují. 

Proto by bylo dobře, má-li tady už někdo mít "špatný psychický stav", aby to byli výhradně ti, co si ho svými lumpárnami, grázlovstvím a vrozeným prasáctvím poctivě zaslouží. 

________________________

________________________

 

 

Policisté hledají ozbrojeného muže z Prahy, je ve špatném psychickém stavu - Novinky

 

 

 

 

 

___________________________________

___________________________________