Halloween je anglosaský lidový svátek, který se slaví 31. října den před křesťanským svátkem Všech svatých, z jehož oslav se v Irsku vyvinul. Děti se oblékají do strašidelných kostýmů a chodí od domu k domu s tradičním pořekadlem Trick or treat (Koledu, nebo vám něco provedu - v Americe typické pomalovávání automobilů, dveří, zubní pasta na dveřích...) a „koledují“ o sladkosti. 

Název vznikl zkrácením anglického „All-Hallows-eve“, tedy „Předvečer Všech svatých“.

 

 

Proto jsme se rozhodli vyhlásit soutěže:

O nejlepší halloweenský kostým

O nejlepší halloweenskou dekoraci

O nejlepší halloweenský nápad

Po skončení Halloweenu nám pošlete fotky se stručným popisem (např. jméno, věk, místo) nebo popis nápadu. Fotky a nápady vystavíme na stránky a necháme ohodnotit našimi čtenáři.

 

Abychom Vám pomohli s přípravou té správné Halloweenské atmosféry, přidáváme:

 

Halloweenské soutěže

Létání na koštěti

 Děti se rozdělí do dvou skupin. Každá skupina má své koště a děti po jednom musí proběhnout určenou trasu "sedíce" na koštěti. Pak koště předají dalšímu. Klasická štafeta, vyhrává družstvo, které "dolétlo" první.

 Ocas černé kočky/Drakulovo srdce

Na tabuli je namalovaná velká černá kočka bez ocasu. Dítě dostane pásku přes oči a ocas se špendlíkem. U každého dítěte se zaznamená vzdálenost od chybějícího ocasu. Místo kočky se může namalovat Drákula, a pak se trefuje dřevěným kůlem do srdce.

Rej strašidel

Do kruhu postavíš židle nebo značky počtem o jednu méně než je dětí. Když začne hrát hudba, děti tančí kolem židel, když hudba zastaví, musí si sednout na židli. Kdo neobsadí židli vypadává. Pak se jedna židle odstraní a tak to jde až do poslední židle

Halloweenské dekorace

Halloweenské recepty

 

 

 

 

Pokud se s námi chcete podělit o nějaký nápad již před Halloweenem, rádi Vaše náměty zveřejníme! 

 

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.