Legislativní EXE iniciativa

A sice - promlčecí lhůta... 

V exekucích a s nimi spojených oblastech stále panuje nepředstavitelná džungle, cíleně vytvořená s účelem bezuzdného obohacení preferovaných skupin : Soudců a exekutorů. 

Nikdy si nenechte vnutit pocit, že je to "složitá právní problematika" - a že vy, jako laici, ji nemůžete posuzovat. Právě vy, jako laici, ji totiž  budete - ze svého - platit především a právě vy, jako laici, máte právo všemu rozumět, všechno - prostým selským rozumem - posoudit a nezdá-li se vám to, tak hlasitě požadovat nápravu. 

Nemusí nikdo studovat práva, ani žádnou jinou vymývací školu, aby sám od sebe věděl, že chtít vracet dvoj, ale i pětinásobek původně vypůjčené (dlužné) částky - je prostě nemravnost par excellance, všude jinde stíhaná jako lichva. 

U nás se tato lichva bezostyšně, veřejně a s požehnáním upadlé justice provozuje - protože  z ní zájmové a preferované skupiny nezřízeně bohatnou, a to po desítkách milionů. 

Zatímco vy - na to, abyste z platu našetřili 100 tisíc - se musíte zatraceně ohánět a obvykle dříve jak za rok se vám to sotva podaří, tahle zainteresovaná chátra vydělává desítky milionů obratem ruky, během třeba jednoho týdne - jenom tím, že někomu vydraží dům (za pakatel) - a jinému tentýž dům za pětinásobek prodá. 

Jak říkám, jde o bezpracně vydělané desítky milionů obratem ruky - a to vše jen díky požehnání a krytí státem, protože jinak by to nebylo možné. 

A k tomu, aby to bylo možné, byl vytvořen systém, ve kterém vůbec nejde o vrácení původního dluhu - naopak, to přivedete podnikatele do velkých rozpaků, pokud mu chcete zaplatit. 

Cílem je, aby naopak k vrácení dluhu, alespoň celého, nikdy nedošlo - a údajný věřitel, a zejména na vymáhání zainteresovaní supi - měli doživotní nástroj k vydírání nebohé oběti. 

Takže se nezřídka stává, že po dvaceti letech splácení dluhu - jste znovu na jeho počátku, protože jste údajně spláceli jen jeho "příslušenství". Jak zdokumentujeme dále. 

Pokud se někdo domnívá, že odvysíláním seriálu "V exekuci" byly problémy vyřešeny a nelidský systém vydírání změněn, tak se šeredně mýlí - krom kosmetických úprav nedošlo k ničemu, podstata zůstala stále stejná, tvůrcům seriálu asi šlo hlavně o zviditelnění sebe sama, nikoliv o řešení problému - a nechali se opít rohlíkem, přičemž nemravný byznys, špinavší nad prostituci a drogy, běží vesele dál - už proto, že jeho beneficienti se ho jen tak nepustí ... Kdo by se dobrovolně vzdal slepice, co nese denně zlatá vejce, že ?? 

Vždyť kdyby jim tento byznys skončil -  ze dne na den ničím nejsou a nic neumí - leda že by šli zase fárat zpátky do dolů... Ovšem za mnohem, mnohem míň - a se zatraceně, ale zatraceně těžší prací... 

Naše sdružení sice již v historii předneslo několikrát své - zcela zásadní - návrhy na zamezení nejhorších špinavostí, spojených s exekucemi - ale není od věci to zákonodárcům čas od času připomenout, už proto, že ti se mění (a tak i EXE byznys musí stále znovu a znovu uplácet, aby jim tento zlatý rybníček poslanci nevypustili) a jsou stále noví a noví. 

Za ZÁSADNÍ NÁVRHY  pro zlidštění oblasti exekucí a zamezení dirty byznysu s exekucemi do nekonečna považujeme především tyto dva : 

  • Zavedení PROMLČECÍ LHŮTY  na výkon exekučního titulu, protože není možné, aby - i třeba léta neúspěšná exekuce - běžela pořád donekonečna, když stačí před koncem již zavedené lhůty pro marné exekuce zaplatit jedinou korunu - a exekuce pofrčí dalších pět, deset let, neboť prý "není neúspěšná". Tato lhůta by měla být svázána s počátkem exekučního titulu (nikoliv s průběhem exekuce samotné) - a měla by činit MAXIMÁLNĚ 10 LET. Po uplynutí této lhůty již nelze nic vymáhat, titul zaniká, exekuce se automaticky zastavuje - nevymožený zbytek se promíjí. Pokud to někomu snad připadá nespravedlivé vůči věřiteli, pak je třeba mít na paměti, že jednak celá řada exekučních titulů je krajně pochybných (viz rozsudky naší justice - když jsou často krajně nespravedlivé trestní či opatrovnické, sotva lze čekat, že exekuce budou zázračnou světlou výjimkou) a jednak, pokud si exekuovaný prošel 10-ti roky vymáhání, tak byl tak potrestán, že horší trest si sotva kdo může vymyslit (bez účtů, s obstaveným majetkem bez možnosti s ním cokoliv dělat, bez pojistek, bez platebních karet, o nějakém internetovém bankovnictví ani nemluvě, bez možnosti jakékoliv půjčky, většinou i podnikání - prostě - totálně sociálně zmrzačená osoba, která jen přežívá ze den na den). 
  • A druhou zásadní změnou, jež by rychle vedla k ozdravění tohoto vykřičeného odvětví , je zavedení limitu vymáhané částky, svázané s původní jistinou, která by - podle našeho názoru - neměla přesáhnout 110%. Tedy konec všech násobků vymáhání, konec vymáhání donekonečna, konec "přeprodeje pohledávek" (protože víc než 10% z jejich původní hodnoty navrch stejně nikdo nevyrazí), konec odpornému kšeftování s lidskou bídou a neštěstím, ať už k němu vedlo cokoliv. Konec vyřazování lidí do konce života ze společnosti, konec dluhového otroctví. 

A pokud nám pan poslanec Benda pořád dokola vzkazuje, že "dluhy se mají platit" - tak to nikdo nerozporuje.

Jistěže mají - Ovšem jenom a právě ty dluhy, a ne jejich násobky - a to tak, aby to dlužníka nezruinovalo a nezamezilo mu to v dalším ekonomickém životě. Ten je ostatně i zájmem věřitele samotného, pokud ten vezme rozum do hrsti. 

První z legislativních návrhů již přistál na stole poslanců a senátorů ústavně právního výboru. 

Další bude bezprostředně následovat. 

________________________

 

 

 

 

 

 

 

_______________________________

_______________________________

 

V exekuci. HOMOLA. (k213.cz)

 

 Mikuláš, co bere ... (k213.cz)

 

Chudáci malí, budou muset skončit !! (k213.cz)

 

ODS chystá zavedení pracovních táborů pro dlužníky, (k213.cz)

 

MěstSZ coby Homolova pobočka (k213.cz)

 

Honba za jaguárem (k213.cz)

 

Exekutorský Klondike pomalu končí (k213.cz)

 

 

 EXE Dozor a dohled MSp : K čemu je - a co "vyšetřil" (k213.cz)

 

 

_________________________________

_________________________________

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2024-01-03 10:32
Taky jim asi připomínat že pokud budou takhle zneužitím práva vyrábět
bezdomovce, je jen otázkou času než je někdo pokropí...

něco jako We dont dial 911
___________________

Strach mají už teď - všude u parlamentu policajti se samopaly... Sotva se tam dá projít.

Možná není od věci taky připomenout, že stamilionové úplaty od exekutorů mohou posloužit pouze živým, mrtvým je to jedno.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-01-03 21:01
Náměstek ministra spravedlnosti Stanislav :

Skandál jako Brno - odhaluje, jaká pakáž je ODS a zvláště pak banda mafiánů, co ovládla MSp.

Je až neuvěřitelné, že vůbec mohlo někoho napadnout, že náměstek ministra spravedlnosti může současně řídit domov důchodců. To je prostě neuvěřitelné, neskutečné, podlé a ubohé. Svědčí to o téhle asociální pakáži a její úrovni, co převzala MSp - a co dnes převážně ztělesňuje ODS.

Asi jakoby president republiky chodil dolů do města mýt v putyce nádobí, aby si přivydělal...

Prostě takoví lidi neměli nikdy v politice co dělat, jsou tam naprostým omylem, jejich původním a jedině správným povoláním je - výběrčí popelnic - a to, že je něco takového vůbec možné, a to až do doby, než se o to začnou zajímat reportéři (tedy ne do doby, než by se to dozvěděl ministr - a okamžitě ho z MSp vyhodil) - je prostě neuvěřitelné, skandální, ukazuje to, jaká společenská spodina u nás vládne, a to na nejvyšších místech - a že s tím dobrovolně nikdo nic neudělá.

Mě musí rozesmát, jak v diskusi kdosi - jakási paní - hodnotil Vánoční projev premiéra - jak prý máme konečně důstojného premiéra.

I kdyby ten projev byl ze zlata - jako že zjevně nebyl - tak pokud premiér vyrukuje s takovouhle vládou, tak může dělat akorát balet v cirkuse, na nic jiného taková vláda, která tohle snese a strpí, nemůže být dobrá.

Umolousaní baviči, co si omylem hrají na vrchnost a na panstvo.

Svědčí o tom ostatně i onen vánoční večírek na MPSV. Chápu, že byl objednán předem, že ve tři, kdy začínal, ještě nikdo nic nevěděl - ale aby jel do půlnoci, kdy už celá země v úžasu strnula, co se to stalo - tak to je ubohost, nevkus, malost, zabedněnost, amorálnost - prostě symptomy pakáže, jaká dnes ovládá státní aparát - a žádná omluva na tom nemůže nic změnit.

Akorát se naplno projevili...

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-01-03 21:03
Spor o euro se hrotí,
Fiala /momentálně či naoko/ je proti.
Dvorní šašek Pávek nám kolem huby maže med,
včera bylo pozdě, euro chce mít hned!
Top nula 9 chce euro do roku 2030,
já euro nechci,
z těch kašparů se mi chce zvracet.
Rozhodovat o nás bude kdejaký 16 letý fracek,
Kdo tuto bandu zaprodanců volil,
za rohem by si měl dát pár facek.
J.K.

www.novinky.cz/…073

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-01-03 21:05
seznamzpravy.cz/.../...

Hledá se hrobník pro Českou poštu.
Hledá ho pošta nebo Rakušan?
A není tím hrobníkem právě on?
J.K.
______________

Není možná... Už zase ?? Jak dlouho tam byl ten předchozí ?? 3 měsíce ??
To je naprosto neuvěřitelný bordel. Pod neuvěřitelně neschopným vedením.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.