Uprchlíci se někomu hrozně hodí ...

a hádejte, komu ?!!

Kdo o nich nejčastěji mluví, nejlépe několikrát denně ? Kdo jimi denně straší lidi, dodejme, že hlavně lidi mdlejšího úsudku ?!!

Když si poslechnete oficiální stanovisko ČR v této věci - tak vám už na první pohled (poslech) zjevně nedává smysl ...

"Kvóty nechceme - a tady máte analýzu - námi zpracovanou - že ani nefungují !! "

 

Uprchlíci k nám prý ani nechtějí (což se jim ani nelze divit...), stejně by od nás utíkali do třetích zemí, málokterý by tu zůstal ... Když se podíváte na počty zadržených migrantů, je na první pohled jasné, že výše uvedené je pravda - že hlavní trasy i cílové stanice běženců jsou někde úplně jinde.

Tak proč nesouhlasit s kvótami, když by stejně asi zůstaly nevyužity ?

Unii by se ulevilo - sice by stejně dobře všichni věděli, že je to ryze symbolické gesto, ty naše kvóty - ale aspoň bychom projevili účast, zájem (a i ty se někdy cení skoro stejně jako pomoc skutečná, faktická) a nestáli v roli nejen outsiderů, ale přímo sabotérů, kterým je společný zájem naprosto cizí ...

Což se nám nutně vrátí - neboť stará vesta - jak se do lesa volá, tak se z lesa i ozývá - bude samozřejmě platit i tady.

A i kdyby nám teď zrovna nějaké fondy nezkrouhli, najdou si způsob příště, jak nám to dát pocítit - obvykle, až to budeme nejméně čeka (a potřebovat) ...

Proč tedy takový odpor proti kvótám ?!!

Proč ?

Protože jsou u nás nemalé a vlivné skupiny - které tu krizi nesmírně potřebují a velmi jim vyhovuje - tedy, pokud možno - uprchlíci bez uprchlíků ...

Strašit a zabavovat lidi, odpoutávat jejich pozornost od skutečných problémů či neradostné přítomnosti, tu svádět na někoho, kdo za ni vůbec nemůže - a hlavně : Poskytovat program sami sobě a maximálně z něj pak těžit jak fakticky, tak i společensky.

A - kdopak to asi tak je, co myslíte ?

No - nebudem asi daleko od pravdy - když se přidržíme další známé lidové pravdy - totiž že potrefená husa se vždycky ozve - a kdopak se ozývá tady ?

Kdo vypracoval analýzu o tom, jak jsou kvóty k ničemu a nic neřeší ?

No přeci - ministerstvo vnitra.

A tomu se také uprchlická krize hodí jako na zavolanou ...

Všimněte si - Tuhého, Chovance - jak štěstím září, organizujíc mohutné manévry policejní i vojenské na hranicích s Rakouskem (ač je dosud prakticky nikdo nelegálně nepřekračuje), jak září, že jsou denně středem novinářské pozornosti, ba, co víc - středem i skutečného zájmu občanů, zblblých a vystrašených davy bezbranných Syřanů, kočujících Evropou a prchajících před hrůzami války ve vlastní zemi. Zatím všudy jinudy, jen ne přes Čechy a Moravu. 

Kdypak se asi tak zase podaří ukazovat denně jinak zcela neschopnou a jindy všehoschopnou policii jako ochránkyni zájmů veřejnosti, jako ostražitou strážkyni klidného spánku naivních českých hospodyněk ?

To se to pak bude žádat o další peníze ze státní kasy !! To nám je budou z financí přímo cpát horem dolem, těší se tuhý Tuhý a chovanec Chovanec - to budou metály, frčky i hvězdičky na límcích i náramenících jenom chrastit a vesele přibývat !!

A nikdo už se nebude starat o to, že ani celé léta civčené přepadové komando nedokáže zneškodnit jediného člověka s pistolí, když ten se rozhodne vystřílet za pravého poledne hospodu. 

Ty uprchlíky nám bůh seslal přímo z nebes !!

Je možná štěstím - a rozhodně velmi symbolické - že právě včera, v neděli, kdy měly další desetitisíce uprchlíků putovat z Chorvatska do Maďarska, Slovinska a Rakouska, jsem projížděl - při návratu z dovolené - většinu zmíněných kritických míst osobně - a tak jsem na vlastní oči viděl, že jedinou policejně obsazenou hranicí - byla až ta v Mikulově. Nikde jinde jste neviděli jediného policajta, jediného celníka - ať už v Chorvatsku, ve Slovinsku anebo v Rakousku.

Zato sotva jste přejeli do Mikulova - uprchlíci sice nikde žádní - zato policajtů na jinak prázdném přechodu - jako sena. A dál do vnitrozemí další a další - auta na odpočívadlech, policajti všude v záloze - a krom nich : Nikde nikdo.

Jo, to se nám to žije - když nám to lidi tak žerou, že ...?!!!

To se nám to hraje na hrdiny - za jejich prachy !!

A ještě za to dostaneme nedělní a přesčasové příplatky.

Zlatí uprchlíci !!

Jen aby do toho Německa neuprchli nakonec moc rychle jinudy - a my neměli po reklamě, po srandě, po hraní si na hrdiny - i po postupu za nic !!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments  

-1 # Ing. Jiří Fiala 2015-09-21 18:17
-1 # Ing. Jiří Fiala 2015-09-21 18:26
-1 # Ing. Jiří Fiala 2015-09-21 19:34
Olda :

Dnešní jednání Rychtecký :eek:

Jirko, pozor! mám to jen z jednoho zdroje, jednání prý bylo odloženo, vypadá to, že co anoncuješ na stránkách, nahání husí kůži celému justičnímu aparátu. O.
-1 # Ing. Jiří Fiala 2015-09-21 20:12
info Oldy pravdivé - to mu chtějí ještě víc prodloužit vazbu ? :-x

Spisová značka: 14 T 7 / 2014
Krajský soud Praha > Okresní soud Praha-Západ zpět
Stav řízení: nevyřízená věc (od 24.01.2014)
Nařízení jednání 14.10.2015
Bylo nařízeno jednání ve věci
Druh jednání : Hlavní líčení
Jednací síň : 2 - I. nadzemní podlaží
Začátek jednání : 14.10.2015 13:00
Jednání zrušeno : Ne
Poslední změna ve spisu:
Údaje platné k: 21.09.2015 18:20:18
21.09.2015 18:21:30

M.
0 # Ing. Jiří Fiala 2015-09-21 21:03
Z facebooku :

Ten je ze zivota

Pavel Benešík
SOUDCI.

V restauraci poblíž soudní budovy obědvají v polední přestávce dva soudci.
Náhle do podniku vtrhne snědý muž, osloví jednoho ze soudců:
"Ty hajzle, tvůj pes pokousal mou dceru! Naval pět tisíc nebo tě dám k soudu!"
Oslovený soudce ani nemukne, vytáhne peněženku a snědému spoluobčanovi z ní odpočítá pět tisíc.Druhý soudce na to kouká, nevěří svým očím a namítá:
"Hele, nic mi do toho není, ale jednak vím, že ty žádnýho psa nemáš, a navíc náhodou tohohle chlápka dobře znám. Má osm synů, ale žádnou dceru. Nechápu, proč jsi mu dával ty prachy."
První soudce lakonicky odpoví:

"Hele, co si budeme namlouvat. Oba víme, jak to dneska u těch soudů chodí…"
0 # Ing. Jiří Fiala 2015-09-21 21:12
jinak by jste cajty nemel pomlouvat ale spis vychvalovat jak s tim materilalem co mají dokazi tak dobře

ovládat a manipulovat narod \ovci\

kul. :D
+1 # Ing. Jiří Fiala 2015-09-21 21:36
Vážený pane Fiala
prosím, zda byste mohl uvést na stránkách Vašeho portálu informaci o tom, že má senát dne 23.9.2015 na své 12. schůzi schvalovat žádost presidenta o schválení nominace Judr. Jirsy na ústavního soudce.

V příloze Vám posílám program schůze a dopis presidenta předsedovi senátu p. Štěchovi

jedná se o bod programu č.6- poslední před polední pauzou
a senátní tisk č. 119

Jsem překvapena, že je Judr. Jirsa navrhován, protože zrovna on, jako soudce, se nejeví ten pravý kandidát na svém místě.
Pan Zeman i členové senátu by měli hovořit s těmi občany, které přímo jako soudce soudil. Já mám tuto osobní zkušenost a mohu potvrdit, že jeho rozsudky jsou podivné, odporující právu. Jako konkrétní případ mohu uvést rozsudek, kdy zamítl žalobu několika desítkám lidí na vzniklou škodu v záložně s odůvodněním, že je na ni veden konkurs a ten prý ještě neskončil !

I malé dítě snad ví, že v takovém případě měl řízení přerušit do doby skončení konkursu. Za takovou to " prohranou " žalobu ještě nechal chudáky důchodce zaplatit soudní náklady státu, přestože Ministerstvo financí si vzalo protiprávně na věc právníka ( respektive dle judikátů Ústavního soudu, kde právě pan Jirsa chce působit, takové nároky státní instituce jsou neoprávněné)

Jako s předsedou části Městského soudu ve Slezské ( dříve Krajského obchodního soudu v Praze ) s ním mám tutéž zkušenost.
Na moji stížnost, na jeho podřízeného soudce, kdy řízení zcela jednoduché táhne 8 let a to jenom ve snaze vyhovět jedné ze stran, odpověděl pan Jirsa, že je vše v pořádku, jenom prý soudce měl lépe řízení koncentrovat ( konkrétně nekoncentroval ho vůbec- pozn.pro laiky- neuložil žalobci lhůtu, aby doložil důkazy na svoje tvrzení, naopak - prováděl za něho důkazy v roli advokáta, zkrátka zcela nespravedlivě vedené řízení )

A jako - nespravedlivé a právu odporující vnímám chování jako takové celé pana Jirsy s tím, že mi na základě toho na soudce ústavního soudu nepasuje ( alespoň dle osobní zkušenosti z těchto 2 případů)

Nakonec i ten fakt, že když soudil případ tzv. Kubiceho zprávy, se ještě před vynesením rozsudku s Kubicem spojil- sešel a jednal s ním o té věci, to je něco tak nepřípustného, že udělat to advokát, je to na kárné řízení a vyškrtnutí z advokátního stavu.
To samé se mělo stát panu Jirsovi
Soudce nesmí s žádnou ze stran sporu jednat, je to hrubé porušení soudcovské etiky.
To, co udělal s Kubicem, tak takhle se nechová soudce, ale mafián, který je zkorumpovaný
Správný a morální soudce by nikdy nic takového neudělal.
A takový člověk se má stát soudcem Ústavního soudu ?
Jeho nominací bude ohrožena dobrá pověst naší justice.

Soudce má být morální veličina, má mít dobré charakterové a morální vlastnosti. U pana Jirsy se mi to ale tak nejeví.

Jednání o Jirsovi by měl senát odložit a nejprve si zjistit bližší informace o jeho osobě v roli soudce.

Výrok pana presidenta- že p.Jirsa je vzhledem ke svému profesnímu zaměření " VHODNÝM KANDIDÁTEM " je podle mne nedostačující.
Vzhledem ke svému profesnímu zaměření je vhodný každý soudce, ale proč zrovna p. Jirsa ?


Včera.t.j. v neděli 20.9. 2015 byla odvysílána relace na ČT 24 TÝDEN V POLITICE, kde moderátorka oznámila, že 7 ze 7mi členů ústavně- právního výboru pana Jirsu schválil. Přitom tam jsou takoví lidé jako Eliška Wágnerová a Judr Antl.
Myslím, že ti zrovna by mohli vědět, která bije.

přílohy: žádost Zemana o schválení Jirsy
program 12. schůze senátu
--
V úctě AH :roll:
0 # Ing. Jiří Fiala 2015-09-22 19:43
Olda :

Uprchlíci, nic nového ... 8)

S odstupem svých 70.let mohu říci, že jsem tady zažil několik uprchlických vln, po válce první byli Izraelité, od kterých jsem jako děcko dostával poštovní známky, které byly té době raritou, následovali Řekové, které jsem znal ze Severní Moravy, kde žijí dodnes, v roce 56 Maďaři, nyní žijí na Jižním městě v Praze, a mám pocit že jsem zde menšinou. O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2015-09-22 20:05
Olda :

Lázna předběhnul dobu :roll:

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2015-09-22 20:15
FREE :

Pelikán: Elektronický spis by mohl začít fungovat příští rok :zzz


www.ceskenoviny.cz/.../1261493
0 # Ing. Jiří Fiala 2015-09-22 20:19
Advokátní komora je znepokojena infomacemi o možném porušování práv migrantů :eek:


denikreferendum.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2015-09-22 20:20
Miminko záchranu nepřežilo :

Policista měl ubít miminko své dívky: Chtěl jsem ho zachránit, hájil se :-x


krimi.eurozpravy.cz/.../

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.