5 minut na "případovou konferenci" stačilo

Jistě bude naše čtenáře zajímat pokračování a vývoj případu kolem atentátu na střídavou péči, jak jsme o něm již informovali (viz :

http://www.k213.cz/JOOMLA/2118-atentat-na-stridavku )

 - a že se tedy NĚCO  dělo !

Po měsíci jsme jeli do Kroměříže znovu  - pokusit se posunout případ torpédované střídavé péče, kterou před rokem tamní OSPOD svévolně napadl a zrušil a i když se později ukázalo, že "důvody", které k tomu uváděl, nikdy neexistovaly, stanovisko už nezměnil a ani měnit nehodlal. Dítě je přeci u matky - a tím je případ vyřešen ... To se ani nestyděly veřejně hlásat...

Měli jsme tam jednání hned dva dny a na dvou různých místech : Protože jsem napsal místostarostovi Motyčkovi, že s ním rozhodně jednat chceme a budeme - tak s ním, a poté, následujícího dne - byla na programu "případová konference" k této věci, kterou sám OSPOD navrhnul a svolal.

Pan místostarosta, plně v duchu zažité pověsti lidovců, coby největších politických zbabělců, před námi pro jistotu ujel pryč - a ponechal v tom tajemnici Kutou, která prý na nás od rána čekala (potvrdit ale termín, natož konkrétní hodinu, ji ovšem ani nenapadlo ...)

No - nechci předbíhat, mnoho jsme nečekali - vlastně, vzhledem ke stálému vytížení množstvím jiných kauz a záležitostí - vůbec nic, protože jsem na utváření nějakého očekávání ani neměl čas - ale že to budou až takové šoky, to tedy také ne.

Nejprve pí tajemnice Kutá :

S ní jsme strávili hodinu a půl - a nebýt toho, že si pozvala místní právničku, tak jsme se asi nedobrali ani zápisu. A skutečně, co jsme tam během jednání zažili a slyšeli - to se běžně ani nevidí, ani neslyší.

Pár příkladů za všechny :

Když jsme chtěli pořídit zápis - tedy po nich, aby zapsaly, o čem se jednalo - tak nám pí tajemnice sdělila, že pí zapisovatelka píše poznámky jenom pro ni, pro nás ne - protože my máme svoje video. A že úkoly, které z jednání vyplynou, si také podle videa splníme. 

Cože ? My budeme plnit úkoly, za které vy jste placeny ?

No - tak ten zápis sepíšeme - a nebýt právničky, která ho sepsala, tak nebyl.

Naprosto bezkoncepční, zmatené skákání z tématu na téma, z věty na větu - to byl obraz průběhu jednání, kdybychom se nesnažili udržovat alespoň nějaký směr.

Paní tajemnice si prostě představovala, že si s námi dvě hodiny poklábosí doslova o ničem - a tím je problém vyřešen, protože s námi "jednala".

Pracovnici úřadu, která nás vyhodila z kanceláře, nemůže potrestat, protože to sama neviděla. Na otázku, k čemu tedy má video - prohlásila, že mu nevěří, protože je amatérské ... V písemné odpovědi, kterou nám předtím zaslala, bylo, že jsme nepozdravili a nepředstavili se (asi jako důvod, proč jsme byli vyhozeni ...) - přitom na videu to jasně vidět i slyšet je - když jsme se jí ptali, jak takový prokazatelný nesmysl může napsat do svého oficiálního stanoviska - tak se jen potichu a beze slova usmívala ...

Stížnost vyřešila tak, že video prý neviděla (protože ji nezajímá), našim svědectvím nevěří (protože jsme podjatí), sama u toho nebyla, takže nemůže nic posuzovat. Zato uvěřila nadřízené té osoby, na kterou jsme si stěžovali, že se nic takového nestalo.

Vyhodit někoho bezdůvodně z kanceláře podle jejího názoru v pořádku není - když se ptáme, jak to tedy, že nikdo nepochybil - tak se zase jen usmívá ...

Možná máme prý i pravdu, ale to ukáže až budoucnost ...

No, prostě - žasnul jsem.  A nevěděl, jestli jsem ještě na radnici nebo v nějakém ústavu pro studium osobnostních poruch.

Natočený záznam je strašně dlouhý, a chvílemi nutně nudný - jako u jednání bez koncepce a směru, minimálně u jedné ze stran - ale pokusíme se z něj vybrat a vystříhat nejzajímavější a nejtypičtější momenty, abychom obohatili naši čtenářskou obec o jistě nezapomenutelné zážitky.

A věřte, bude se na co koukat.

Zato na druhý den to bylo podstatně kratší :

Případová konference - dokonce si pozvali "facilitátora", který měl konferenci moderovat a vést k nějakému závěru.

Facilitátor se zaměřil hlavně na to, že já coby právní zástupce otce nesmím vůbec mluvit, protože jsem nedostal pozvánku. A hned jsem měl i pochopit, proč ...

Protože cílem konference - který ovšem na pozvánce nebyl - samozřejmě - uveden - bylo : "Úprava styku nezletilého s otcem."

A to přesto, že jsme před měsícem do zápisu jednoznačně - a po dlouhých bojích - napsali, že předmětem dalšího jednání bude výhradně nová úprava poměrů nezletilého, tedy rozhodně ne úprava styku s otcem, se kterou rozhodně nesouhlasíme.

Chtěl jsem říci, že buďto madam, co to přednesla, okamžitě změní cíl konference, anebo jdeme pryč - ale slovo jsem nedostal - takže nastalo to druhé - že jsme se zvedli a šli.

Otci, který obdržel pozvánku, vřele doporučím, aby zažaloval MÚ o náhradu škody za celý zmařený den a bezúčelné pozvání na něco, co kdyby řekli předem, oč jde, nikam bychom ani jeden nejeli.

Ostatní tam zůstali sedět, celí strnulí, a naráz nevěděli, proč tam vlastně jsou.

Mohou o tom přemýšlet klidně do půlnoci, nebo tam mohou i přenocovat.

Ale - zděšení trvá, ba narůstá : Jak proboha ve městě, kdysi proslulém svou vzdělaností (hanácké Athény), mohou mít na radnici takovou neuvěřitelnou sbírku tupců a pitomců ve všech tónech, provedeních a barvách ??

Kde je, proboha, nabrali ?

Ve frontě nezaměstnaných ? To je totiž jediné místo, kde bych takové lidi očekával, že potkám.

Nebo snad ještě na přilehlých polích rozlehlé Hané, kde by mohli okopávat nekonečné řádky řepy.

Prostě - hrůza ...

K neuvěření - a k nepochopení.

Večer jsem nás objednal ke starostovi, ovšem obávám se, že celý úřad je jen jeho vizitkou, resp. že by nemohl takhle vypadat, kdyby starosta nebyl téhož druhu.

A jinak poslechneme pí tajemnici Kutou - a obrátíme se na nadřízený úřad Zlínského kraje - a i tam se zeptáme, kde takovou sbírku pitomců mohli nabrat a jestli s nimi budou ještě něco dělat, nebo je už rovnou odepsali ?!

Tihle lidé mají v rukou osudy vašich dětí !!!

K neuvěření.

_______________________

Jestli je v Kroměříži něco vysoce nadstandardního a jestli můžeme návštěvníkům tohoto města něco upřímně doporučit (na rozdíl od návštěvy Městského úřadu), pak je to bezesporu restaurace na autobusovém nádraží, zřejmě učňovská, ovšem zcela nad poměry nekorespondující s ostatním okolím.

Klid, příjemné prostředí, mladičká a úslužná obsluha, dobré jídlo, ceny mírné ... fakt, bez ironie - to v Kroměříži stojí za to.

Ovšem mají otevřeno jen přes obědy, do dvou odpoledne.

_______________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments  

-1 # Ing. Jiří Fiala 2015-09-24 22:07
Ještě před rokem připomínaly zářijovou mobilizaci z r. 1938 jen naše stránky ...

stream.cz/.../... :-)
-1 # Ing. Jiří Fiala 2015-09-24 22:09
Podobnost ne čistě náhodná.

Trochu víc mě z toho bolí v kříži,

stejný opatrovnický bordel v Chrudimi či v Kroměříži.

Nevím, kdy lépe bude,

momentálně jsou tupci dosazeni všude.

Po celé české zemi,

kam zajdeš, všude to smrdí.

Nejlíp se cítím na své zahradě,

bordel je víc jak 60 let i na hradě.

My slušní kašleme na vaši současnou státní správu,

z někoho jiného dělejte si dojnou krávu.

Nejsmutnější je, že slušný občan

díky policejně justiční opatrovnické mafii projede vše, ač je v právu.

zena-in.cz/clanek/chrudim-vychodoceske-atheny

J.K. :D

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.