Velmi mírný pokrok v rámci plzeňských poměrů ...

Jedenácti pokutami po tisíci korunách za každý zmařený styk, udělených matce,  skončilo dnes jednání plzeňského okresního soudu ve věci našeho návrhu na výkon rozhodnutí, kdy matka úmyslně mařila předávání nezletilého Tomáše celé léto pod záminkou, že by otec dítě už nevrátil, kdyby mu ho předala.

 

Nutno připustit, že pro ni to dost možná ani záminka nebyla, protože při své povaze a zásadě "podle sebe soudím tebe" bych i věřil, že ona tomu zdůvodnění sama věřila, utvrzována zejména stále sílící láskou syna k otci, kterou nemůže ani přehlédnout, ani bagatelizovat či jinak zesměšnit a neutralizovat. Takže je i možné, že výjimečně věřila tomu, co sama soudu říkala, čili z jejího pohledu to nebyla - vzácně - lež.

Objektivní skutečností to ovšem nebylo.

I tak to jsou samozřejmě pokuty za zmaření celých letních prázdnin směšně nízké, kdy syn se do školy dostavil namísto odpočinku vystresovaný z dvouměsíční absence otce a strachu, jestli ho vůbec ještě kdy uvidí.

Taky se po dvou měsících, když ho otec ve škole konečně mohl navštívit, vrhnul plačíc otci do náruče a na otázku, proč mu aspoň nezavolal, vzlykavě naříkal, že nesmí, že ani nemá odkud, že mu druh matky kontroluje mobil a za všechny pokusy kontaktovat otce je přísně trestán, nebo je mu alespoň zbitím vyhrožováno.

Soudkyně Tlustá závěrem uvedla, že bez znaleckých posudků změnu výchovy nenařídí, posudky má tentokrát zpracovávat nikoliv znalec z Plzně, ale z Prahy, a to z PL v Bohnicích - budiž to otci i dítěti nadějí na pokus o větší objektivitu, jež předchozímu "znalci" Bröcklovi, žalovanému několika otci již opakovaně za nemajetkovou újmu, zjevně naprosto chyběla.

Věřme, že alespoň alarmující a zhoršující se stav nezletilého dítěte povede znalce jak k objektivně popsaným zjištěním, tak i ke snaze posudek nezdržovat a rychle a objektivně jej zpracovat.

Držme i nadále všem účastníkům palce, aby se dočkali věcně spravedlivého rozhodnutí, neovlivněného Röschovými mafiánskými styky.

V Plzni je to i tak malým zázrakem, že si soud vůbec dovolil Röschovu klientku pokutovat - a svědčí to jak o vyhrocenosti celé situace, tak i o obrovském úsilí otce, který celé prázdniny bombardoval předsedy obou soudů - okresního, i krajského - svými stížnostmi a urgencemi. Zdá se, že poprvé ne úplně zbytečně.

______________________

 

_____________________

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2015-09-26 14:33
Zřejmě osud osamělého člověka, který nemá možnost vytvořenou životní sbírku předat svým potomkům, ve svém věku peníze nepotřebuje a tak věnuje státu.

Dnešní státní správa takovéto prostředí záměrně vytváří, izolovaný jedinec se snadno ovládá a především likviduje.

Minulá totalita chránila a podporovala rodinu, ta současná ji záměrně likviduje.

Proč dožít doma mezi svými blízkými, když můžeš zemřít osamocen v hospici a o tvůj majetek se postaráme, tj. rozkrademe.

novinky.cz/.../...

J.K. :oops:

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.