McCrae : Kdo tím prošel, je mu jasno...

Aneb : Hovada se nevzdávají snadno - zato kopou předem známým a předvídaným způsobem.

Dlouho jsme nepsali o případu Lukáše Nečesaného, jehož Nejvyšší soud - senát soudce Bláhy - propustil z vězení zrušením rozsudků soudů nižších stupňů, odsuzujících ho za pokus o vraždu kadeřnice v Hořicích.

 

Sotva jsem ale zaslechl z médií, že "svědkyně ho poznala" - resp. kadeřnice "se rozvzpomněla ..." bylo mi okamžitě jasno - a stejně tak každému, kdo už zná tyhle průhledné policejní finty na zakrytí vlastního bordelu, tedy přikrytí i toho nejhoršího svinstva (to zdánlivě menší se kryje automaticky, to si ani nemusí žádné svědky vymýšlet - prostě se nic nestalo - a hotovo, pro bývalé nedoučené zedníky v uniformách vyřešeno a uzavřeno).

Než hledat skutečného pachatele, než vyvozovat kárnou odpovědnost vůči všem těm lemplům a grázlíkům, co namísto skutečného vyšetřování si prostě ukázali na nejsnazší kořist a na tu to pak hodili - to radši dodatečně dokážeme, jak se ten Nejvyšší soud plete - a my jsme byli od začátku svatí a geniální.

Je vidět, že tentýž pohled na věc měl a má i za tentýž skutek - tedy vraždu - křivě odsouzený Američan McCrae, který metody policejní manipulace s důkazy i se svědky poznal na své vlastní kůži až příliš dobře.

Myslí si totéž - viz jeho dopis : "Tzv. svědkyně - kolik jí za to asi slíbili ... ?"

Tady bych ho opravil : Ani jí nemuseli nic slibovat, alespoň pokud jde o peníze.

Úplně postačí, když jí pořád dokola podstrkovali Nečesaného fotku, až dosáhli automatického - a zcela podvědomého - efektu - totiž že se jí fotka v podvědomí dokonale spojila s hrůzným zážitkem, který z kadeřnictví zcela jistě měla.

To známe - to dělají policajti naprosto běžně, když potřebují docílit kýženého efektu - tedy identifikace předem určeného "pachatele". Jen hloupá a neinformovaná veřejnost o tom nic neví ..

Sám jsem to zažil na vlastní kůži, naštěstí ne v roli určeného pachatele, ale v případu Davida Herinka, odsouzeného za loupežné přepadení, které naprosto prokazatelně nemohl spáchat.

Policajti - zcela v rozporu jak s trestním řádem, tak i veškerou logikou - podstrkávali oběti (majiteli přepadeného obchodu s note-booky na Praze 3) jeho fotku tak dlouho - a dávno před rekognicí samotnou - že když k rekognici došlo, tak přepadený znal z fotek jen právě jeho - a okamžitě na něj ukázal.

Přitom už tehdy bylo tisíc důvodů pochybovat jak o platnosti takové rekognice, tak i o její správnosti - a - jako vždy - zpětně se to samozřejmě všechno potvrdilo, když se - konečně - udělaly analýzy DNA pachatele, zanechané na místě činu - a ta byla prokazatelně něčí úplně jiná než toho, koho za to odsoudili.

Ten si bezdůvodně odseděl 20 měsíců - rozsudky dodnes nikdo nezrušil - neboť soudkyni "by přece roznesly noviny", takže to radši všechno zapřela a obnovu řízení nikdy nepovolila - jak by také mohla, DNA přece pro naše soudy není žádný důkaz, že ?!! - a skutečný pachatel si dál běhá po světě a směje se, jak mu to krásně prošlo - stejně jako ten, co zavraždil feťáka v tramvaji, za kterého sedí McCrae.

Mimochodem, jak to, že paní přepadená kadeřnice nepoznala pachatele hned po činu - ale až při obnově řízení, tedy po dvou letech ? To ho po dvou letech poznala bezpečněji než bezprostředně potom ?

A - konečně - zastrašit přepadenou ženskou, která už má s násilím svoje nevalné zkušenosti, není pro partu urostlých (a hulvátských) policajtů vůbec žádný problém - kdepak peníze, na ty oni byli  a jsou vždycky jako čert !!

No - takže se pokochejte věcným komentářem Gila McCrae - a popřejme mu co možná klidné a šťastné narozeniny, které právě tento týden -v neděli - slaví.

A kdo můžete - pošlete mu ještě pohled. I když je v pondělí svátek, jistě ho to potěší i s dvoudenním zpožděním.

__________Adresa :

Gil McCrae, nar. 27.9.

věznice Valdice

507 11 Valdice u Jičína

_____________

 

 

 

 

 

 

 

Comments  

-1 # Ing. Jiří Fiala 2015-09-28 07:32
Jsem jeden z těch, komu je jasno... :-|

Oni ti nedoučení zedníci, kteří nepoznají cihlu od hroudy betonu, nedoučené kuchařky, které by si vařečkou vypíchly oko, nenalezli jenom do řad policie, ale i justice, a tak, aby se udrželi u plných koryt, vytvořili policejně justiční mafii likvidující slušné občany - a pěkně si žerou a mlaskají.

To jsou oni, tady je máme, absolventy pomocných vysokých škol, které mnohdy ani nenavštěvovali.

denik.cz/.../...

novinky.cz/.../...

m.zahranicni.eurozpravy.cz/.../...

zpravy.idnes.cz/.../...

A tu máme poučení :

"Vůl zůstane volem, i kdyby na housle hrál, proto kašli na debily - a usmívej se dál ... :-) "

J. Komárek
-1 # Ing. Jiří Fiala 2015-09-28 18:07
Pokud si někdo myslí, že policajti topí jen oznámení (na sebe a svoje komplice) občanů - tak tady je důkaz o omylu : Topí úplně stejně dokonce i žaloby NKÚ 8) :

Jedna z třiceti. Policie odkládá žaloby NKÚ, důkazy se mezitím ztratí, říká šéf úřadu :eek:
zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2015-09-29 15:15
Trestnoprávne kolégium potvrdilo zákonnosť policajných inšpekcií
:-?
sme.sk/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.