Hned druhý dotaz ... sem nepatří ??!!

Hned druhý dotaz byl z našeho oboru.

Nevím, jestli mám to štěstí - nebo tu smůlu - ale sotva zapnu rádio, nikdy netrvá dlouho, než zaslechnu něco, co je buďto přímo z našeho oboru, nebo o čem by se dalo aspoň snadno a dobře napsat.

Jako dnes.

 

Pustím rádio - a slyším, že tam někdo - relativně odborně fundovaný - vykládá o domácím násilí a zejména stalkingu - co to je, kdy to je a kdy to není a jak se to pozná.

Po chvíli jsem se dozvěděl, že je to českobudějovický okresní státní zástupce Josef Richter a že si ho pozvali do Kontaktu Dvojky na besedu právě na tohle téma.

No - a stačil hned DRUHÝ DOTAZ, abychom byli rychle doma - u našich témat.

Volal tam totiž jeden pán, při dotazu málem plakal - což odbyl p. státní zástupce konstatováním, že "dotaz byl poněkud emotivní" - a ptal se, jak je možné, že nejen že neviděl svou dceru 7 let, ale že mu všechny odpovědné státní orgány odmítají podat o ní jakékoliv informace, přitom matka se neustále stěhuje - a on vůbec neví, jestli jí někdo neubližuje, neškodí - a nikdo mu to nechce říct - a NIC SE NEDĚJE ...

Správně se ptal : Já když nezaplatím 2x výživné, tak se na mě okamžitě všichni sesypou - policajti, opatrovnice - a jak to, že já o dceři nic nevím - a nikomu to nevadí ? Kdo za to bude potrestán ? Kdo si tady neplní svoje povinnosti ?

No - a víte, co mu odpověděli ? Doslova - NIC. Resp. od tématu rychle utekli.

S tím, že to sem nepatří (zajímavé - nikdy nikam to nepatří, že ?!! Docela by mě zajímalo, kam to vlastně teda patří...!!) a že je to asi výjimečný, byť smutný případ .. A že neznají podrobnosti ...

Hloupost, naivita, nebo schválnost ?

On to totiž vůbec NENÍ VÝJIMEČNÝ PŘÍPAD, ba, co víc - ONO TO SEM ZATRACENĚ PATŘÍ !! Protože co jiného než domácí, letité a velmi intenzivní domácí násilí je pácháno jak na něm, tak i na jeho dceři, které je dost možná ještě navíc vykládáno, že tatínek je takový hajzl, že o ni vůbec nejeví zájem ... !!

Je možné, aby byla tak naivní a nezkušená redaktorka, že by nevěděla, že to nejen JE DOMÁCÍ NÁSILÍ, ale I TO, ŽE SE TO DĚJE VELMI ČASTO - A VŮBEC TO NENÍ VÝJIMEČNÝ PŘÍPAD,  jak se snažila namluvit posluchačům - a snad i sama sobě ...

A i kdyby byla ona - asi sotva pan státní zástupce, který to musí denně ze své praxe znát !! A přesto - mlčí. A mlží ..

Že prý nemá dostatek informací ...

Řekl bych, že už z toho, co slyšel, jich měl docela dost.

Podle hlasu to byl docela slušný pán - a zjevně na pokraji svých sil, zejména když byla zmíněna jeho dcera.

Proč nám pan okresní státní zástupce otevřeně neřekl : Ano, pán má pravdu - některé "zločiny" uměle vyrábíme jako na běžícím pásu - a jiné, skutečně jsoucí, naopak léta bagatelizujeme, přehlížíme a programově zamazáváme - protože nás k tomu tak vychovali, protože nás k tomu tak vedou sdělovací prostředky - i přihlouplá a zcela neznalá část veřejnosti, která - a hlavně díky médiím - jednoduše není nastavena na vnímání otcovského utrpení stovek, tisíců otců, kteří nemohou - ač by rádi chtěli, a zákon jim to nejen zaručuje, ale dokonce i přikazuje - vychovávat vlastní děti, ba často je dokonce ani vidět, byť i jen na pár hodin ročně ?!!

Proč nám pan státní zástupce neřekl : Ano, děje se to a děje se to masově - to jen my jsme tak otupěli, že to jako násilí nevnímáme - protože to vnímat nechceme.

To radši budeme za domácí násilí vydávat pár facek, které dostala - zcela zaslouženě - nějaká mrcha od svého manžela, když ho okradla, podvedla, připravila o děti - a on už předem věděl, že mu státní orgány - i v podání pana státního zástupce - pomohou asi tak, jak to pan státní zástupce zrovna předvedl - totiž nijak.

Konstatováním - že to sem (prý) nepatří ...

Nepatří ? Nebo to někteří nechtějí nejen slyšet - ale hlavně řešit ? Protože to je něco, na co si nezvykli, k čemu je nikdo nevede - a za co hlavně žádné vavříny obvykle nehrozí.

Zatímco budeme-li profackovanou mrchu vydávat za utýranou chudinku, sklidíme vavříny skoro vždycky.

Mimochodem - právě včera proběhla médii zpráva, že v Americe - tuším, že v Georgii - popravili ženskou za to, že navedla milence, aby zabil jejího manžela.

Stalo by se to u nás ?

A to i kdyby nakrásně znovu zavedli trest smrti ?

Rozdíly v trestech za tytéž skutky mezi muži a ženami jsou už dnes tak markantní, že je nezpochybní ani slepý : Pokud zabije - třeba za letité podvádění - manžel manželku, dostane 16 let. Jednotná sazba. Okolnosti, neokolnosti.

Pokud je tomu naopak, nejen že je trest až o 80% nižší, ale často věc skončí i jen podmínkou - s tím, že ji jistě léta týral a ubližoval jí, takže jí vlastně ani nic jiného nezbylo...

Některé zvláště otrlé mrchy si na to zvykly natolik, že tím svým mužům při rozvodech přímo a otevřeně vyhrožují : Buďto na mě převedeš všechen majetek, sbalíš si kufr a vypadneš - nebo Tě v noci, až budeš spát, zabiju (otrávím, apod.) - a uhraju to na to, žes mě léta týral -- nikdo nebude zjišťovat, čím a jak.

Degenerovaná "spravedlnost" po česku. V podání otupělých postkomunistických soudců - a hlavně soudkyň.

A komu se to nelíbí - ať se odstěhuje, že ?

Protože : JIM se to líbí.

Do té doby, než se to stane - třeba jejich synovi.

Pak si postkomunistické fuchtle v talárech vypijí svůj kalich hořkosti až do dna.

Na nespravedlnosti je totiž kouzelné to, že je vždy dvojsečná.

Zatímco spravedlnost je objektivní - a stejná ke všem ...

__________________

 

__________________

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2015-10-03 06:45
Mám podobnou zkušenost, též mi odpovídali: "Pane, vy nadáváte na všechny", konkrétně Zuzana Baudyšová.

Po mých zkušenostech se státními zástupci bych navrhoval vynechat předponu zás, předpokládám že onen výkvět této společnosti vznikl ze slova tupec.

Státním tupcem je po mém včerejším zjištění i nějaký Jirka Komorous. :-)

Jo, státní rodina se nám rozrůstá.

novinky.cz/.../...

Justiční mafie se nám otevírá.

J.K. :sigh:
0 # Ing. Jiří Fiala 2015-10-03 07:28
+2 # Ing. Jiří Fiala 2015-10-03 12:38
Ševcov po propuštění z vazby: postupy české policie se od ruské tolik neliší
denikreferendum.cz/.../... :eek:

Všimli jsme si. :sad:
+5 # Kalan 2015-10-03 16:14
Lubomír Bouše a ing. Fiala ví přesně o čem mluví a píší. A dokud se to nezmění, nebude v Česku líp. Protože společnost, její bohatství a to jak duševní, tak materiální, je vytvářené lidmi. A ti jednají podle toho k čemu jsou vychovaní, k čemu jsou vedení, co kolem sebe vidí a co je ve společnosti "tolerováno". Dokud se bude ženám vyplácet popsané "chování", nebude v Česku líp. Česká historie má ostatně krásný příklad z minulosti, kdy ještě neexistovaly OSPODy (s nulitním zastoupením mužů), feministickými organizacemi, soudy se zakonzervovaným komunistickým chováním atd, kdy právě zásah otce z ciziny v konečném důsledku postavil země Koruny české na přední místa Evropy. Co by hypoteticky asi tak vyrostlo z Václava, kdyby ho vychovávala umíněná a hašteřivá Eliška (s "podporou OSPOD a soudů"), kdyby ho jeho lucemburský otec včas nevyrval z jejího vlivu...? Určitě ne Karel IV, "největší Čech", naštěstí pro jeho současníky, vychovaný ve Francii.
+2 # Ing. Jiří Fiala 2015-10-03 17:52
K předchozímu příspěvku bych dodal, že právo otce ( a krále) zasáhnout - byť ne zrovna vybíravým způsobem - do výchovy svého syna (a kralevice) tehdy samozřejmě nikoho ani nenapadlo zpochybnit ... :roll:

Všichni hned věděli, že pán domu si prostě přišel udělat doma pořádek a zajistit, aby z kralevice něco pořádného bylo - a ne hříčka k vydírání v rukách matky a jí nakloněné české šlechty... :P
+3 # Kalan 2015-10-03 23:09
poučná je taky lekce, jak se při této výchově postavil kralevic k návrhu české šlechty "v nejlepším zájmu dítěte", aby podrazil svého vlastního otce a stal se českým králem místo něho...., tohle by česká justice a OSPOD nerozdýchali :-)
+1 # Ing. Jiří Fiala 2015-10-04 14:16
J.K.

novinky.cz/.../...

Pí ár pro jednu odpornou čarodějnici.
Jak je nepostradatelná - a vždy po ruce.
Taky - když jde o prachy, a velké prachy - holčičku prodá za několik set tisíc - to se to drží mobil v pohotovosti ...

Kdyby seděla za zpronevěru, jak by správně měla, tak by telefony už sotva mohla brát, ve Světlé je špatný signál ... :D
+1 # Kalan 2015-10-04 16:56
taky by me zajimalo, jak je mozne, ze jeji "hospodareni" nevysetruje policie a ze jeste vubec v te organizaci muze pracovat. pro komunistku zjevne zakony, ktere plati pro jine, neplati. ne nadarmo se tomu rikalo fond ohrozujici deti. normalni tunel na penize. to se to ze statniho rozhazuje. dejte statni prispevek, ja uz s tim budu "hospodarit" po svem. v pripade potreby trochu divadelka, deti, citecky, noviny, televize a prilepite navic. az jsem se divil, ze to konecne stat zacal resit. ale je smutne, ze to s neni dotazene do konce, ta uz mela byt podle toho dluhu davno pred soudem. ale v Cesku se holt meri dvojim metrem, normalni mafie.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.