Diplomatické okénko

Aneb : Zprávy z arménské fronty :

Podle zpráv Tomáše Jadlovského, jemuž byl nedávno v Arménii unesen syn Mirek, a to ozbrojeným přepadením zorganizovaným španělskou generální konzulkou, bylo proti této dámě zahájeno v Arménii trestní stíhání.

 

Jistě zajímavý diplomatický oříšek, uvážíme-li nedotknutelnost statutu diplomata a na  straně druhé také neslučitelnost ozbrojeného zásahu na území cizího státu s jeho diplomatickou misí a posláním.

Řekli bychom, že dny španělské konzulky jsou sečteny. Když ne ty na svobodě, tak ty v Arménii zcela jistě.

Mladý stát s hlubokou historickou tradicí, sahající až do biblických dob, si ozbrojené přepady na svém území, páchané mocí cizího státu, prostě nehodlá nechat líbit.

Že by celá věc skončila i jinak než jen výměnou bezzubých nót mezi Španělskem a Arménií ?

Horší je, že Česká republika přichází hned o dva další kvalitní občany - tedy pana Jadlovského a jeho syna.

První přemýšlí, že v Arménii zůstane natrvalo, protože v Čechách mu - stejně jako v celé EU - hrozí zatykač a trestní stíhání na základě španělského mezinárodního zatykače - a druhý jemovaný byl unesen do Španělska.

Nejsou to tedy jen čeští doktoři a sestřičky, kteří masovou opouštějí tuto zemi, ovládanou stále více mafiánskými burany ve státní službě a správě.

________________________

 Citujeme z mailu pana Jadlovského :

 

Kromě toho začínám zjišťovat, zdali bych se mohl v Arménii usadit, když mi hrozí v ČR na španělskou objednávku uvěznění za tzv. rodičovský únos, který jinak trestný není (manželka již třikrát - 2010, 2012, 2015, samozřejmě vždy beztrestně).

________________________

 

http://k213.cz/JOOMLA/2152-stesti-prvnacka-netrvalo-dlouho

 

________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2015-10-21 15:22
Takže aspoň něco, co může být světlem na konci tunelu do lepších časů pro pana Jadlovského i doufejme, jeho synka. Důležitým lze spatřovat výrok o vině španělské konzulky - bez ohledu na to, zda vzhledem k diplomatickému statutu to bude zrušení akreditace a vyhoštění z Arménie, anebo i případně žádost arménských úřadů adresovaná španělským úřadům o její vydání k potrestání. Jde o to, že dokonáním trestného činu konzulky ve spolupráci s její bandou se dokonaný únos chlapce do Španělska skýtá Arménii právo požádat španělské úřady o jeho vydání zpět do Arménie. Případně uvalit na konzulku vyšetřovací vazbu...
Pan Jadlovský má právo požádat v Arménii o politický azyl, což by bylo zřejmě nejrozumnější - samozřejmě na základě shledání nedůvodnosti odůvodnění španělské zatykače a navíc s právním napadením španělského státu za to, že proti členu rodiny žadatele zorganizoval a spáchal prostřednictvím své konzulky na území Arménie násilný trestný čin...(což defacto nepřímý důkaz, že španělské rozsudky či zatykače jsou právně ani logicky neodůvodnitelné - jinak by jistě španělské úřady byly požádaly Arménii o vydání chlapce o otce běžnou právní cestou).
Freeeurope :roll:

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.