Náš "první máj" - zítra v Lošanech

Zatímco komunisté slaví - jako každoročně -  na Výstavišti "svůj" první máj, lidé, kteří považují třetí odboj za svůj, mají tento svátek o den posunut.

 

A to - vlastně - také díky komunistům. Ti si nechtěli v r. 1955 "kazit" svůj svátek surovou popravou "třídních nepřátel", a tak tuto popravu o den posunuli - na 2. květen.

Tím lépe, že se oba svátky o den míjejí, ten první totiž zprofanovali nejen komunisté, ale před nimi i fašisté - ti také považovali 1. máj za "svůj" - a mohutně ho v ulicích oslavovali.

Náš o den posunutý "první máj" bude o to komornější, oč byly ty totalitní okázalejší - a oč rozhodnější je naše přesvědčení s komunisty skoncovat s jednou provždy a natrvalo - a to ne s těmi babičkami, co si chodí srdceryvně zavzpomínat a zalkát do šátků na Výstaviště (ty už nikomu neuškodí) - ale hlavně s těmi jejich pohrobky, kteří sice stranický průkaz nemají, na Výstaviště nechodí, ale denně prokazují, kdo je vychoval a kam chtějí patřit.

A jsou rozlezlí po všech státních institucích a funkcích. Estébákem Babišem počínaje a posledním krvežíznivým státním zástupcem či soudcem okresního soudu konče.

Protože ti škodí a škodit budou a nejsou nebezpeční o nic méně než byli jejich dědové v 50. letech, kteří surově popravili tři demokraticky založené vlastence, jež se jim postavili na odpor se zbraní v ruce - a měli tu smůlu, že se zraněními a již bez možnosti se bránit jim padli do rukou.

______________

Na Zbyňka Janatu, Václava Švédu a Ctibora Nováka vzpomeneme zítra, 2. května v 17 hodin před rodným statkem bratří Mašínů v Lošanech u Kolína.

_______________

Komunistický máj - šibenic ráj :

http://k213.cz/JOOMLA/623-archiv-617

_______________

_______________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-01 10:14
Jirko, už si to konečně vobsvětli s tím BISem, jakmile jdu na stránky K 213, kousne se mi kompjůtr. StBáci si vystačili s maringotkou vedle Jiráskova mostu a pozorovatelnou na Mánesu. O. :sad:
_____________

To víš, pokrok se nedá zastavit... :-)

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.