Poroty ? Co přinesou ?!!

V diskusním pořadu Václava Moravce se ministr nespravedlnosti Robert Pelikán, alias Pejsáček, pustil na tenký led dráždění justičního hada bosou nohou

 

- když zmínil a navrhnul možnost zavedení soudních porot. S tím, že by podle voličských seznamů existovala občanská povinnost účastnit se rozhodování soudu. Podle pořadí v seznamu.

Ponechme stranou snahu zvýšit si před volbami popularitu za každou cenu, ponechme stranou i skutečnost evidentního ideového vykrádání těchto stránek a presentování jejich námětů a podnětů jako svých vlastních, na to jsme si už dávno zvykli - a to nejen u ideově zcela vyprázdněného hnutí ANO a jeho kašpárků, zaplavujících - bez praxe a jakýchkoliv zkušeností, ale i potřebného vzdělání - ministerstvo nespravedlnosti,  a to výhradně podle náklonnosti, jakou k nim toto estébácké hnutí udržuje - co ale ponechat stranou nelze, to jsou rádoby sarkastické úšklebky pana Baxy na dané téma - tedy co by tam takový občan asi tak pomohl a k čemu přispěl, když by tam byl jen jednou za život (a chtěl zřejmě dodat, bez právního vzdělání a hlavně bez nomenklaturního zařazení a poslušnosti).

Panu Baxovi rádi odpovíme - přičemž mu vřele radíme, aby si své sarkastické úšklebky ponechal výhradně do situací, kdy se bude hovořit o jeho NSS, jeho fungování, natož rozhodování, protože TAM  jsou tyto úšklebky rozhodně na místě.

Víte, pane Baxa, co takoví prostí, na justici nezávislí občané, do rozhodování soudů přinesou ?

Především to, co tam chybí nejvíc - totiž zdravý selský rozum, nerozmělněný ani právnickou fakultou (natož pak tou plzeňskou), ani postupem po křivých cestách snah zavděčit se justičním snobům Sváčkova typu. Tedy - základní prvky obecné spravedlnosti - něco, co třeba Vy vůbec nevíte, co je. A v této programové negramotnosti rozhodně nejste na soudech sám, naopak.

Porota - a to i těch nejhloupějších občanů, s IQ těsně nad hranicí svéprávnosti - by sotva rozhodla o tom, že zabavením veškerého majetku nevzniká žádná újma, že tři stovky za den bezdůvodně strávený v kriminále je až až nebo že návštěva soudu, při které byl návštěvník napaden justiční stráží, je napadením justiční stráže se sazbou nad pět let. Že otec nesmí vidět svoje děti, ale o to víc na ně musí platit, že dotaz na soudce, jestli se nezbláznil, je trestným činem, za který vás přepadne celé komando policajtů, když sedíte v klidu ve svém domě, nebo že přiměřené výživné placené z kriminálu, kde žádná práce není, je pět tisíc měsíčně.

TOHLE VŠECHNO ROZHODLI TI VAŠI GENIÁLNÍ SOUDCI , vybavení platnými diplomy a soudcovskými zkouškami - a to je jen malinká, cvičná ukázka, pověstná špička ledovce.

Myslíte, pana Baxa, že i ten největší hlupák, který u soudu jinak v životě nebyl,  by TOHLE měl za spravedlnost ??

A ještě něco, pana Baxa, tihle laičtí občané přinesou : Totiž odstavení těch vašich nomenklaturních kreatur jak od koryt, tak především od faktického rozhodování. Z těch budou napříště už jen aranžéři procesů - a každý se bude právem ptát : A za co berou tihle aranžéři sto a více tisíc měsíčně, když v podstatě jejich práci zvládne po kratším zácviku každý ňouma ?!!

Chápu, že se Vám osobně tohle nelíbí, chápu, že se to hodně nebude líbit ani Soudcovské unii, která se rázem stane tím, čím ve skutečnosti je - bezvýznamnou zájmovou organizací několika ztracenců - a Vy zase chápejte, že o to víc se to bude líbit prostým účastníkům řízení, natož pak obžalovaným v trestních kauzách, natož pak obžalovaným za trestné činy, které nikomu nikde nevysvětlíte, jako je pohrdání soudem či urážka veřejného činitele, jenž ani neumí číst a psát.

Přeji Vám dobré ráno, příjemné procitnutí - a ještě příjemnější den.

Pro nás všechny.  

_______________________

 

Pelikán si posvítí na přísedící. Měla by to být občanská povinnost

_______________________

______________________

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-22 18:59
Pejsáček si jen pohrál s myšlenkou. :D

Je to stejně neskutečné, jako vymahatelnost práva, která tady trvá již 25 let. Pouťový řečník. O.:-)
0 # Kalan 2016-05-23 02:06
Baxa, hmm, Baxa, ach ano. To byl kandidát komunistické strany, milý Watsone. Nic víc již o něm nepotřebujete znát milý příteli. A nyní když dovolíte, bych dokouřil svoji dýmku....
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-23 11:57
Policiéé, policiéé, všechno tady korupcí hnije…

rozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-23 20:08
Kafkovina, aneb kam se serou StBáci :D

Nepřebíráš si si poštu kterou jsem ti neposlal? Tak do ťjurmy a já na Krajský soud na Smíchov. O. :P
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-05-24 11:40

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.