Domeček z karet se rozpadá. Krys plno,

 hrdinové žádní - lkát nebude po kom...

 Také bychom mohli napsat : Chybí všechno a všichni. Především pak vyspělý, nestranný a profesionální státní aparát - takový, jaký mají vyspělé demokracie. Neúplatný, profesně zdatný, objektivní a nestranný.

Kdo sleduje současným mainstreamem preferované tanečky o údajnou podobu policie ( a její reformu), nemůže než nabýt jediného správného dojmu : Že není čeho litovat a nad čím lkát, jen jeden velký humbuk o údajně elitním útvaru policie, který neohroženě stíhá velké mafiány, vyzněl do prázdna a bude nahrazen novým.

Sociální demokracie se projevila ve své tradiční podobě - jako nástupce totalitní KSČ, která chce za každou cenu urvat a ovládnout mocenské složky.

To vcelku od socanů všichni čekají, není se tudíž nad čím pozastavovat. Co jim ale odpustit lze jen stěží, je skutečnost, že díky své mocichtivosti umožnili jinak zcela buranskému hnutí ANO vydávat se za ty pravé "ochránce boje proti korupci" a býti tak vmanipulováni do role, kterou si nijak nezasloužili a ke které přišli jako slepí k houslím, včetně ochrany neohroženého Šlachty.

Tento hrdina, aniž cokoliv - krom neskonalého humbuku - dokázal, ani neví, jestli má zůstat u policie nebo ne - resp. jeden den ne, pak zase ano - u policajtů celkem běžný jev - v nadšení, jak budou mít všude otevřenou náruč, si nemohou odpustit velkohubé projevy, ani gesta - aby hned na druhý den zjistili, že je a) nikdo nikde nechce a za b) - že všude by museli něco dělat, takovou flákárnu, s takovými pravomocemi a takovým platem už pak nikdy nikde neseženou - a pokorně a s prosíkem se vrací ke křížku, o to pokorněji, oč déle u policie sloužili - a čím je jejich šance uspět v normálním civilním zaměstnání mizivější. 

ODS se - už bez uzardění - vyprofilovala jako strana zastupující na místní politické scéně všechny zloděje a mafiány - a tudíž nutně jí vadící jakýkoliv boj proti nejen korupci, ale organizovanému zločinu vůbec, a to dokonce i boj ryze formální, nikoho skutečně neohrožující, jaký dosud vedl Šlachta and his boys.

Šlachta sám, jako monstrkašpar, nejprve šokujícím způsobem přepadne Úřad vlastní vlády - aby pak zjistil, že jim vcelku neumí nic prokázat (ač by se toho jistě našlo !!) - a tak se spokojuje nakonec s každým štěkem, totéž pak v závěsu jemu odborně nadřízení státní zástupci, především Ištván - který je velmi rozladěn, když zjistí, že jeho vliv v policii - a tím i mediální sláva - se buď chýlí ke konci, nebo bude muset najít jiné chodníčky. Což je také hlavní a nejspíše i jediný bod , o který mu šlo a jde i v současnosti.

Kašparů plno, hrdinové žádní. Litovat není čeho.  

A pokud někomu tak leží v hlavě, co je asi motivem celého tohoto tanečku, tak kromě tradiční touhy po moci - ztělesňované zde - opět tradičně - především ČSSD - tak i oblíbená hra : Škatule, škatule hejbejte se - ať se lid baví, řeč nestojí - a voda - ta samozřejmě, TEČE DÁL !!

 

_____________________

 

____________________

                 

____________________

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Tomáš Jadlovský 2016-06-16 06:46
Česká injustice nepřestává udivovat. Nevinný člověk rok a půl seděl ve vězení a soudkyně se pochválí za profesionální chování. usti.idnes.cz/.../...
0 # Saxána 2016-06-16 07:11
Škatule hejbejte se - možná i v jiném významu - volby do Sněmovny by mohly být z opatrnosti pro ČSSD co nejdříve - stačí vytvořit podmínky - udělat něco neočekávaného a nelibého pro koaliční partnery...
Protože i kdyby činnost strany byla pozastavena, nebo došlo k jejímu zrušení, nasazení koně by z komory nebyli vypuštěni /ledaže by došlo k něčemu zásadnímu jako např. uzákonění jediné komory/.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-16 07:26
Nová soutěž - posílejte typy :

stream.cz/.../...
0 # Tom 2016-06-16 12:00
Nejvyšší soud na stránkách dnes již 50 návštěv.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-16 12:14
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-16 12:21
Otazkou i po letech zustava: Kdo dal Slachtovi prikaz k prepadnuti uradu vlady CR?
Nebyl to supermafian Bures, napojeny na Slachtu?
Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-16 12:23
oznacil za tajtrlíka a loutku... (tak to se docela shodujeme...)

Policejní prezident Tomáš Tuhý nemá důvěru hnutí ANO, které proto trvá na jeho rezignaci. Předseda hnutí ANO Andrej Babiš to řekl v rozhovoru pro DVTV a Tuhého označil za tajtrlíka a loutku ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD), která lže.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-16 12:27
Janousek zjistil, ze ve vezeni nemaji jeho penize tu spravnou hodnotu.
Jedine na svobode a v obnovenem procesu muze uplatit zkorumpovane soudce.
Z.
blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-16 12:28
Šlachta v protimafiánském útvaru obcházel předpisy. Nechtěl prý riskovat, že něco unikne :roll:

archiv.ihned.cz/.../

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.