Špatně uchopený sen

 Svatojánská noc přinesla čarovné rozuzlení : Odchod Británie z EU - a tím i počátek rozpadu této nesourodé a přebujelé organizace.

 Myšlenka evropské integrace je stará jako Evropa sama, od Římanů přes Karla IV., Jiříka z Poděbrad, až po dnešní EU. Nikdy neměla tak blízko naplnění, jako nyní, přesto - fatálně selhala a nemohl si toho nevšimnout jedině slepý.

Rozčarování z EU a jejího fungování bylo poslední roky patrné i zde, tedy v zemi, která za jejím průměrem stále značně zaostává a rozhodně víc bere, než dává. A což teprve v Británii, zemi, kam směřovaly proudy ekonomických migrantů od nás (a hlavně z Polska) za prací. A nebyli to vždy jen doktoři - ale také tisíce Cikánů, které Británie naivně a velkoryse přijímala a štědře živila, patrně netušíc, že ne vždy vše, co je tvrzeno a prohlášeno, je také skutečně pravda.

Na otázku, proč by tohle všechno měla Británie i nadále trpět, se mi opravdu těžko hledala odpověď - a pokud jsem si položil otázku, jíž uvedla problém anglická královna - totiž 3 dobré důvody, proč setrvat v EU - opravdu mě nenapadal ani jeden.

Británie má jistě - ve srovnání s většinou evropských států - značná specifika, která ji k tomu odchodu předurčují jako zemi zvláště příhodnou, specifika, daná tradiční orientací spíše do zámoří, na své zámořské državy a sféry vlivu, nežli na kontinentální Evropu, kterou Britové mají tradičně tendenci přenechávat Německu. Pokud jim ovšem nepřeroste přes hlavu.

Odchod Británie z EU je špatnou zprávou - pro EU. A její členské země.  Méně už pro Británii samotnou, ta asi z velké většiny slaví. A - na rozdíl třeba od nás - bez Evropy se dobře obejde. A to jak ekonomicky, tak - zejména - strategicky a z bezpečnostního hlediska, orientována tradičně na své anglosaské spojence.

Současně je potřeba si uvědomit, že odchod Británie z EU je současně i známkou, vystavenou EU. Neodchází se totiž z prosperujícího a dobře fungujícího společenství, tam se každý snaží udržet - a jistě by se o to snažila i Británie, navzdory svým specifikům, pokud by měla ten pocit.

Ten pocit, že v prosperujícím společenství s budoucností je.

Jenže - ho zjevně nemá. A nelze se jí co divit.

Ostatně, každé fungující společenství je funkční obvykle proto, že hájí společné zájmy svých rovnoprávných členů. Rovnoprávných skutečně a fakticky, a ne politickými proklamacemi.

Copak Británie je - a může být - fakticky rovnoprávná s Bulharskem, Řeckem, Litvou, Slovenskem ?

Prostě - nemůže a není. A je-li s takovými státy (včetně, samozřejmě, ČR) v jednom společenství, je to nutně společenství značně nesourodé - svými zájmy, ekonomickou úrovní, vojenskou i politickou silou. A z takového členství profitují ti, kteří jsou slabší, méně dokonalí, méně vyspělí. Británie to není. Tak proč by to měla trpět ??

Pospojovat tak nesourodé národy a státy s tak odlišnou historií a kulturou, jako evropské státy jsou, to předpokládá silný společný motiv a touhu. A tady chybí obojí.

Evropanství není zakořeněno ani v nás, natož v Britech. Každý z nás se cítí mnohem více Čechem než Evropanem, u vyspělejších národů to samozřejmě platí dvojnásob.

Nad to je potřeba si uvědomit, že Evropská unie jako taková ve svých základních funkcích zklamala a zklamává i nadále.

ČR je v ní zjevně jen proto, aby mohla čerpat dotace - což je vyčůranost sama o sobě a od současné vlády v jejím - babišovském - složení ani nelze nic jiného očekávat. A to jako motiv soudržnosti je žalostně málo.

EU se současně - z kdysi efektivní mezinárodní organizace - stala přebujelou byrokratickou konstrukcí, zajišťující blahobyt hlavně svým vlastním úředníkům, naprosto izolovaným od skutečných životních problémů a situací běžných občanů. Občanům se naprosto odcizila a přestala se o ně starat. Začátek konce každé organizace.

A kde jinde by to mohlo být vidět lépe, nežli právě v oblasti práva, kde zavedení a fungování právního státu se v ČR stalo naprosto utopickou fikcí, kde Evropský soud zcela rezignoval na výkon vlastních rozsudků, ba, co víc, stal se součástí národní justiční mafie v její rozšířené nadstavbě, kterou z velké části pomáhá krýt, namísto aby pomáhal skutečným justičně poškozeným.

Jestliže úroveň úcty k lidským právům v ČR klesla hluboko pod úroveň obecně platnou za komunistů - a V EVROPĚ TO NIKOMU NEVADÍ - tak je s touto institucí hrubě něco v nepořádku. Vlastně - všechno.

A Britům to právě došlo.

Dobrou zprávou to je dozajista pro Rusko, které se z rozpadu EU bude neskutečně radovat - a přebírat pole, především pak ve svých bývalých satelitech, které nikdy nespustilo ze svého zorného pole - a tedy i u nás.

Pro nás další špatná zpráva.

Nelze ještě na tomto místě nezmínit Halíkovu proklamaci k Britům, aby prý nezrazovali podruhé - dokazující pouze tu skutečnost, že celé havlistické hnutí je už dnes totálně mimo mísu a mimo hlavní proudy vývoje. A zjevně mu to nedochází.

Evropa jako taková ve své současné podobě zklamala. Britům to došlo - a odcházejí z ní. Zůstanou v ní tradiční rivalové - Německo a Francie - a hrstky nesourodých malých států s odlišnými zájmy a kulturami, které už nebude mít kdo štědře dotovat.

Jedna špatná zpráva za druhou, především pro nás. Radovat se opravdu není z čeho.

Britům, za to, že v této nesourodé a nefunkční organizaci, zaplavené levicovými povaleči, jež z dlouhé chvíle vymýšlejí jednu blbost za druhou,  již nechtějí déle setrvávat, se nelze divit. Po věcné úvaze a s typicky anglickým klidem ji opouštějí.

Gratulovat bohužel není komu k čemu. Protože poražení jsme všichni. Evropská myšlenka, evropská integrace, kolektivní bezpečnost - a malé státy, hledající ve společenství ochranu. Ty především.

Budiž to pro zbytek EU důrazným - a posledním - varováním.

Protože Putin se už směje z okna.

__________________

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/407446-david-cameron-oznamil-rezignaci-odejde-na-podzim.html

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/407423-potvrzeno-velka-britanie-odchazi-z-eu.html

https://www.novinky.cz/komentare/407431-komentar-jake-dopady-bude-mit-brexit-na-evropskou-unii-jiri-pehe.html

_________________

           

_________________

_________________

 

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-24 08:26
Füle v Havlově knihovně

Na Aktuálně.cz online přenos kvůli Brexitu, kde komunistická nomenklatura Füle sedí v Knihovně údajného antikomunistického disidenta Havla, a spolu s dalšími trotly žvaní, že dnešní britské referendum je jen politická hra na demokracii.

Další z důkazů, že celý režim po listopadu 1989 je jen sehrané divadýlko grázlů bezskrupulózních a licoměrných, typů lidí jako Füle, Baxa, Fischer, Dlouhý a podobných komunistických struktur. Ostatně starý Dienstbier, Šiklová, Dvořáková, Pithart, Žantovský, Petránek aj. jsou stejný odpad a hnus.

Aneb komunisti kážou Britům o demokracii, Lol.

Aneb jasně vidět, komu nese členství v EU prebendy.

PR :sad:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-24 11:23
Super zpráva, sic to nedělám, ale asi budu muset kámošům do Anglie a Skotska poslat děkovačku.

A načase odříznout chátru á la Babiš od EU cecků! PR :P
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-24 11:25
Zábavné jsou výkřiky pomatenců, jak dnes polský prezident Duda, že vystoupení dalších států z EU se musí zabránit za každou cenu, Lol.

Jak to trotl chce udělat, když vždy a nadále to zvládnou jen uplácením anebo ostnatým drátem a kulometnými věžemi.

A samozřejmě, máte pravdu, že VB může spoléhat na své anglosaské spojence, které si dokázala vytvořit za ta staletí- na rozdíl od Čechů.

Přitom startovací pozice u Čechů a Angličanů v 8.-9. století tak rozdílná nebyla.

Das vierte Reich geht zum Untergang.

Schönen Tag. PR :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-24 11:32
Ještě půl hodiny po půlnoci z 23. na 24. červen jsem sledoval Sky News a BBC, vysílající odhady - 52% zůstat v EU, 48% odejít. A přebírala to ČT24 a podobné zpravodajské kanály televizí jiných evropských zemí. Ranní zprávy 24. června proto jsou šok. :eek:
Pokud jde o Polsko, vyzývali Poláci Brity "pojďte s námi reformovat EU" - ať veřejnost, ať už vláda.

Vcelku objektivně se vyjadřuje v češtině např. svobodneforum.cz/.../
Ano - respektovt subjektivitu národů a jejich zvláštnosti, a řešit společné zájmy - to bylo a je poslání EU, ideje, kterou odcizili levicoví politici, jejichž počínání směřovalo k bankrotu této ideje, a nejen - přímo nebezpečnou je snaha v podstatě o socialistický superstát, vměšující se do záležitostí jiných zemí.

V tom je vykřičníkem vnucování Polsku starý ústavní pořádek, zakazující např. jako neústavní lustrace či nová iniciativa diktující Polsku potratový zákon podle představ euro-byrokratů.

Není divu, že Britové si něco podobného nedají líbit. Nejsem v tomto případě velkým optimistou, neboť tito levičáci vždy budou spatřovat chybu všude jinde jen ne u sebe, a nebudou se chtít vzdát svých hlavně královsky placených míst v eurobyrokracii a odejít a přenechat svá místa schopnějším, svědomitějším a v řadě případů také kvalifikovanějším osobnostem.

Řešení? Budovat další evropské spojenectví demokratických sil...A přijmout z EU ty, kdož v takovém společensví budou integrabilní. Nakonec by to mohla být i třeba Nová EU (pokud se název EU nezprofanuje).

Freeeurope :-?
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-24 11:35
Historicke referendum 23.06.2016:

Brusel je pro euroskeptiky jak nedobytny bunker,
kde plodi sve nesmysly Jourova a Juncker.

Jejich dilo smrdi lidem v Evrope vic nez chliv,
a proto Britove rozhodli v referendu -"let´ s leave".

Debaty poukazaly na hnuj, ktery zde leta hnije,
cimz odstartovaly rozpad Evropske unie.

Po 70-ti letech tak Anglii a Rude - Komance,
dělí opet vecny kanal - Kanal La Manche.

Junckerova Komise tak muze za to,
ze Evropou zacnou zmitat nepokoje
a spolecnou menu nahradi dolar a zlato.

Z. :-?
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-24 11:48
Hlas Polska k Brexitu komentuje dnes nejrozšířenější polský portál:

wpolityce.pl/.../...

Britové změnili chod dějin, k dobrému nebo ke zlému. Běžet nyní musíme vpřed. V sázce je naše národní bezpečnost.


Volili nezávisle, nedali se zastrašit. A strašeni byli nemilosrdně, reálné negativní důsledky byly rozdmychávány až na hranice absurdnosti.

O tom, kdo je vinen, není pochyb: Unijní byrokracie a její vůdci.

Krásná idea se sebou spolupracujících států, idea zóny volného obchodu a solidarity, byla potichu zaměněna za stále více utlačující, stále více od života odtrženou bezduchou mašinérii.

Bruselské centrum se rozrostlo do nemilosrdných rozměrů, obrostlo pýchou a začalo čím dál tím směleji přidušovat jednotlivé státy, hlásaje, že je jediným kahánkem v temném světě národů.

Ale ty národy jsou přece pokladem Evropy, a ne prokletím, jak poukazoval už Sv. Jan Pavel II., národy mají právo být samy sebou.

Nás to dráždí, ale Brity to dovedlo ke vzteku. Pro ně je suverenitou vláda parlamentu, a ne neveřejně konajících, nikým nevolených struktur.

Pro Polsko znamená Brexit zvětšení rizika na mnoha polích. Zdrácíme důležitého partnera ve hře. Můžeme se nadít zvětšeného německo-francouzského nátlaku. Spojeného s frustrací, která - jak známo - vždy rodí agresi.

Pak třeba běžet vpřed. Třeba jasně říkat, že jestli se Unie nezmění, jestli se nevrátí ke kořenům, jestli nenabere pokoru, tak dříve či později z ní vystoupí další státy.

Cesta již je proražena. Úlohou Polska je bránit EU před šílenými, utopickými ambicemi eurokratů a tvůrců dalších zákulisních "smluv".

Polská vláda v této sféře vyznívá věrohodně. Musí konat odvážně, aktivně, i účinně. Musí budovat koalice i předkládat návrhy. V sázce není jen budoucnost EU, nýbrž - a to především - naše národní bezpečnost. :eek:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-24 11:51
Pelikán odvádí pozornost od vlastních sraček...

Brexit může zkomplikovat vydávání obviněných Čechů do vlasti

www.ceskenoviny.cz/.../1365154

Free :eek:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-24 14:59
Takže také by se mohlo stát, že se v Británii v ČR neprávem pronásledovanému a dokonce odsouzenému může dostat politického asylu. :-)

Resp. že by britským orgánům musely Pejsáčkovy orgány předložit opravdu tutové důkazy, že dotyčný se trestného činu dopustil. A ještě dokumentaci v angličtině. A třeba by se přišlo na to, jaké metody v české justici panují. To musí být opravdu noční můra... :eek:
¨
Freeeurope

__________________

Nejenom důkazy, že se dotyčný trestného činu dopustil, ale také - že to vůbec trestný čin je !!

Což v případě neplacení výživného fungovalo dokonce i za členství GB v Unii a když naši debílkové chtěli někoho vydat, že ho tady odsoudili za veletěžký zločin - neplacení výživného - a dokonce na něj vydali mezinárodní zatykač - tak pokud byl dotyčný v GB a čmuchalové to vyčmuchali - a požádali o vydání - reakce byla asi takováhle :

Hm, chcete ho vydat ? A co proved ´?? Že nezaplatil 5x výživné ?!! No - ale to jistě nemyslíte vážně, že ? To přece žádný trestný čin není, u nás rozhodně ne. Jistě, rozumíme anglickému humoru, ale tenhle už je za hranicí vkusu.

Takže - až spáchá nějaký skutečný trestný čin, tak se na nás zase s důvěrou obraťte - a do té doby - GOOD BYE !!
_________

Je pravda - a to mě ani hned nenapadlo - že co se týče politického azylu - tak, pravda, vystoupením GB z Unie se zásadně mění situace - a - samozřejmě - může udělovat azyl pronásledovaným lidem z EU, tedy i od nás, zvláště když zjistí, co je v pozadí... :eek:

Vidíte - skvělá zpráva, ne ??? :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-24 11:54
Diky politikum v CR se jejich zeme nikdy nestala statem s legislativou zalozenou na Umluve ZLP a Evropskem pravu.:eek:


Dodnes tak v CR plati Komunisticke pravo a podvodna Listina ZLP!!!

Nezbyva nez zcela souhlasit s vyjadrenim v clanku k Sametove revoluci 1989.
Komunisti v parlamentu CR netvori opozicni stranu, oni pouze vyckavaji. (Na Slovensku Komunisti skoro zanikli).
Pokud OVCANE v CR dnes volaji po CZEXIT (70% pro vystoupeni), pak jsou opet vedeni populistickymi lumpy do slepe ulicky,
s cilem zachovani Komunistickeho prava v CR i po 30-ti letech od Sametove revoluce!
Mezi temi populistickymi lumpy jsou i udajni demokrate, "kormidelnici" po 1989.
Vystoupeni CR z EU by proto znamenalo zacatek prevzeti moci Komunisty, jako v 1948. Rok 2018 bude v CR rozhodujici.
Toto vse si OVCANE v CR neuvedomuji. Politika se v CR resi potichu v hospode u piva.
Jinak je tomu ve vyspelych demokratickych statech na zapad od CR, kde OBCANE davaji politikum hlasite najevo svuj nesouhlas a poklidne demonstruji za sva prava (napr. Francie v 2016).
Z. :P
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-24 12:10
Ještě si dovolím jednu poznámku - k médiím. A k průzkumům.

Jak vidět, nejen u nás všechna média vyvolávala uměle dojem, že vyhraje eurooptimismus, jak oni říkají (Bůh ví, jestli ten eurooptimismus nespočívá náhodou právě v tom, že se Angličané rozhodli odejít...) - ač mnozí cítili v kostech, že to je sakra optimistický odhad. :eek:

Jinými slovy : Média předpovídají zásadně to, co si momentálně mocní přejí slyšet - viz třeba volby na Slovensku, kde Kotlebovy výsledky také maximálně bagatelizovaly - a pak se nestačily divit...

ČT se to snažila podávat - tradičně - jako že konzervativní (a zaostalý) venkov volí odejít (leave), vyspělá londýnská City že volí zůstat (Remain).

Podle volebních výsledků - by muselo být v Anglii a Skotsku přes 50% venkovanů !!


Tomu přeci nevěří ani Jean-Claude Juncker !!

To jsou - samozřejmě - i ty hlasy ze City a z bank, které měly údajně volit "Remain". :P

Neboť jsou přece vyspělí a kulturní....:eek:

A zas to podprahové - kdo nechce to, co se líbí nám - je přinejmenším zaostalý buran...

Angličané - mimo jiné - ukázali, že to může být přesně obráceně... :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-24 15:05
Brexit: Europa braucht Reformen!
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-24 15:15
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-24 15:34
Pochopil spravne otazku byvaly kormidelnik v CR?
Kratkodobe nebude ekonomicky dusledek velky,
ale dlouhodobe bude!
Z

Klaus: Ekonomický dopad na ČR bude nulový



Bývalý prezident byl v rozhlase dotázán i na ekonomický důsledek odchodu Británie na Česko. Ten podle něj bude nulový.



"Nula, nula, nula ... na 59. desetinném místě nula, nestane se vůbec nic," míní. Situaci přirovnal k rozpadu Československa, kdy se podle něj druhý den také nestalo vůbec nic, i když se zrušila měna. Označil to za neudálost.
________________

To se podle mě plete. V obchodu se to odrazí hned. A daleko horší bude
dopad psychologický. :eek:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-24 17:54
Klaus chape skolni ekonomii, ale nechape tu praktickou, ke ktere psychologie taky patri.:eek:
Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-24 15:39
Říkám si - jak se ta Unie změnila !! Za posledních 20 let.

Když jsem v 90. letech ještě pracoval v Tetra Paku, probíhalo stejné hlasování ve Švédsku.

A tehdy nikdo nepochyboval o tom, že je správné - i pro Švédsko - do Unie vstoupit, i mí tehdejší kolegové - všichni byli nadšení, jak hlasování dopadne - že jen - právě ti zaostalí vesničani, co ještě blahodárný dopad EU nepocítili, budou snad hlasovat proti - ale jinak, celé civilizované Švédsko že je pro - a taky to tak bylo - a dopadlo.

Uplynulo zhruba 20 let - kdy se měla Evropa rozvíjet.

A dneska - mám oprávněný pocit - že sympatie nemalé - už většiny - jsou na straně Britů, kteří se rozhodli po anglicku se vytratit... :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-24 17:52
Vtip na víkend - aneb i flákání je nutno dobře prodat ... :-)

Státní služba není jako v britském seriálu, je tvrdá, říká superúředník Zdroj: ekonomika.idnes.cz/.../...
0 # Kalan 2016-06-24 19:18
Když jsem šel spát, nevěřil jsem, že Britové po všech těch strašácích s propadem ekonomiky, libry a zavření hranic a doporučení vlády zůstat v EU, budou volit pro nezávislost Británie na Bruselu (Německu). A já se poprvé, po dlouhé době, ve svých předpovědích naštěstí mýlil. Nádherné ráno. Opojný pocit. Musím se v duchu Britům omluvit a opět vzrostl můj obdiv k této zemi, její kultuře a především k jejich OBČANUM. Jako již v minulosti nejednou, Británie ukázala čím je hlavně VELKÁ a že ta velikost není minulostí. A vzhledem k charakteru stránek K213 - např. ve Skotsku, je střídavá péče automatická, výživné se počítá a nezávisí na soudci(kyni) a její(ho, jejich) antipatiích k otci a nemůže být použito jako nástroj ke zničení "drzého" otce (matky). Anglické a skotské právo není shodné....Policie nesmí sáhnout na nikoho, pokud by dotyčný(ná) na policii přímo nezaútočil (občas to vytváří grotesktní situace). Lidská práva jsou brána vážně a zasahovat do nich není tak snadné jako v ČR.
0 # Saxána 2016-06-24 21:14
Střídavá péče ve Skotsku je stanovena zákonem, nebo je to zvyklost?
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-24 20:30
To psal přece už Havlíček, když ho přišli zatýkat a odvážet do Brixenu, jak na ně zavrčel jeho pes, anglický buldok, zvyklý na jiné zacházení, na Habeas Corpus. Na úctu k občanským právům.
A co se od té doby změnilo ? Leda k horšímu.

Já jsem to - asi na rozdíl od ostatních - dosti jistě tušil, protože Angličany znám. Ti si nenechají rozkazovat nějakou potrhlou Jourovovou, dosazenou estébákem.

Mají můj nehynoucí respekt.

Ale budou v té Evropě hrozně chybět. Ten jejich klidný, neochvějný postoj. Stejný, s jakým byli připraveni odrazit Hitlera, když si myslel, že to zkusí - srazit je na kolena.

Neuspěl Hitler, neuspěl ani Brusel - ale budou nám chybět.
Evropa bude přihrbenější a zbabělejší.

Jak už je jí vlastní... :eek:
0 # Kalan 2016-06-24 20:40
a teď ukázka českého tlachání pana Pospíšila:-))))))))))))))) a čeští obyvatelé mu to bohatě platí....

video.aktualne.cz/.../...
0 # Saxána 2016-06-24 21:12
Důvěryhodně působí přepočítávání hlasů (jak byla ukázka v TV) - hotová ceremonie. Brexit - velké gesto, které EU potřebovala jako sůl.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-25 09:46
Juncker:
Normalni prezident EK by se po vystoupeni Britanie zamyslel nad praci Evropske komise, zda-li je treba neco zmenit, zreformovat.
A jaka byla reakce byrokrata Junckera?
"Britanii je treba co mozna nejvice zneprijemnit pristup k Evropskemu trhu, aby ji jine staty EU nenasledovaly".
Tak takovyto "expert" vede dnes EK.
Z.

__________________

Ten by si opravdu s našimi bolševiky mohl podat ruku... Nechtějí být s námi ?? Tak jsou proti nám !! A proto je třeba jim to patřičně osolit !! Typicky bolševické myšlení. :eek:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-25 09:50
Nejdriv musi jit Juncker !!

Britanie ma ted vice nez 2 roky na konecne vystoupeni z EU.
Za tuto dlouhou dobu se muze spousta veci v EU zmenit k lepsimu - zreformovani EU, a pak by nove referendum rozhodlo o setrvani v EU.
Domnivam se vsak, ze s Junkerovou EK neni rozumna zmena mozna.
Nejdriv musi jit Juncker s jeho byrokraty a az pak dojde ke stmeleni Evropy.
Z.
_________________

To se domníváme úplně stejně, ostatně hlavním důvodem, proč Británie volila odejít, jsou zcela jistě právě tihle debilové kolem Junckera, kterých už měli za Kanálem plné zuby - a řekli si : A proč je vlastně ještě posloucháme, když nás k tomu nic nenutí ??? :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-25 09:55
Um Gotteswillen, co za pomatence je ten, co nazývá prezidenta Dudu pomatencem? Onen Schönen Tag?

A navíc na stránkách K 213 napíše, že prezident Duda chce zachovat EU ZA KAŽDOU CENU? Kde si vycucal z palce takový komentář, a dedukce smrdící neinteligencí ještě více než kupa hnoje? V hospodě u piva?

Prezident Duda, i premiérka Szydlová i předseda strany Právo a Spravedlnost Kaczynski nejsou za zachování DNEŠNÍ EU, ale za její reorganizaci. Unie je třeba, za každou cenu ta demokratická, a nikoliv dnešní eurokolchoz - to je gros myšlenek polských předstvitelů.

Dnes (24. června) v hodinách kolem poledne se vyslovili jednoznačně pro to, aby předseda Evropské Komise Juncker i jeho náměstek Timmermans, předseda Europarlamentu Schulz, předseda Eropské Rady Donald Tusk i šéfka unijní zahraniční politiky Mogheriniová podali demisi.

V Brexitu spatřují tito polští představitelé porážku sučasného vedení unijní supervlády, čili Evropské Komise, vedení bez vize, soustředěné výlučně jen na tom, aby zůstalo na skvěle placených postech...

Domáhá se důkladné reformy a rekonstrukce EU s úplně jinými lidmi, takovými, kteří fyzicky, duševně i kvalifikačně budou na výši a budou rozumět národům a jejich potřebám.

Víceméně to, co jsem napsal od rána tohoto prvního "pobrexitového" dne jako své mínění nebo tlumočil jako mínění polských politických pozorovatelů nakonec v dalším průběhu dnes představili i představitelé polské vlády jako svůj názor. Ano, Polsko EU potřebuje, ovšem nikoliv jako dnešní eurokolchoz ...


(moje domněnka - onen požadavek i té fyzické úrovně mohl být v inspirován osobou Claude Junckera - ten je pověstný dodnes svými problémy s alkoholismem, premiér Cameron se měl o něm vyjádřit někde v interview, že po 12. hodině bývá Juncker tak nalitý, že není schopen jednání.

A Martin Schulz opět je znám tím, že nebyl schopen ani stedoškolského vzdělání - a v jeho historii rovněž figurovaly problémy s alkoholismem.

O Timmermansovi se hovoří, že je údajně arogantní "šašek." Jednou hovoří tak, o pár hodin později jinak o plných 180°... ). 4

Freeeurope
0 # Kalan 2016-06-25 18:57
Stridava pece neni zvykova, jako napr. moznost byt na cizim pozemku, pokud mirite nejkratsi cestou ven, ale zakonna, vyvojem nekdy od r. 2007. Mimochodem i v Anglii se veci zmenili k lepsimu pote, co nekteri otcove vylezli na strechu parlamentu a zacala diskuse na verejnosti a v mediich. V nicem se ale nepodobala te "diskusi" v ceskych mediich, kde tema je bud chudinka samozivitelka nebo nasilnik otec, neplatic otec, do basy s nima. Proste takova ta ceska z pozice justicne opatrovnicke ,mafie, kde otec nema sanci.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-25 20:24
To i na Slovensku se podařilo střídavou péči prosadit docela logicky a snadno - tady je to jak zakletý zámek, nedotknutelné dogma, z kteréhož boje každý rychle ustoupí - včetně ústavního soudu, který se pak marně rozčiluje v televizi - a kdo neustoupí (jako my), tak je exkomunikován z veřejného mediálního prostoru a prohlášen za obecného škůdce.

Sám se divím, kde se ta síla feministické kliky bere a kdo všechno za nimi musí stát, protože to dávno není normální. Ale je to tak.
Tak jako má ČR - asi jako jediná - komunistickou stranu - tak i má - jako naprostý ostrov v moři mírného pokroku - feministickou opatrovnickou justici, která je zcela nedotknutelná, a kdo by se jí dotýkal, je napřed vyloučen z veřejnosti, nenechá-li toho, tak uvězněn.
Kdyby ještě byly hranice (ty hořící), dalším stupněm bezesporu by bylo - upálen.
Naprosto nepochopitelné, kde se tolik tupců (či spíše tupkyň) bere a jakou mají stále nekončící moc.
A kdo za nimi tak asi může stát, když i Ústavní soud nad tím bezradně kroutí hlavou ??
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-25 20:17
Jen technickou: Sdělte tomu šaškovi, který dal pod nickem FreeEurope komentář k článku o Brexitu, že není jediný, kdo je schopen sledovat polská média, kde byl onen Dudův výrok, že je nutno zabránit vystoupení dalších zemí z EU za každou cenu, též v českých médiích, ostatně jsem netvrdil, že polské státní vedení je pro EU v dnešní podobě.

Jestli si plete dojmy s pojmy, jeho vizitka.

Jinak Poláci jsou mi lhostejní, stačilo, že nejčastěji za posledních 100 let, podle sami či s jinými napadli vojensky Československo (1919-20, 1938, 1968), včetně násilného vyhánění Čechů ze Slezska (1938-39).

Jejich podlá politika v 1938 jen usnadnila Hitlerovi zničení Československa.

Polákům se dle mne prostě věřit nedá, malým důkazem je i to, že po tolika aférách pořád vyváží ten sajrat, který nazývají drze potravinami, do ČR.

Děkuji za zveřejnění této mé reakce na webu K 213.cz. PR

___________________

Doporučuji oběma našim čtenářům poněkud ubrat na tempu, abychom osobní výměnou názorů neunavili ostatní.
0 # Saxána 2016-06-25 20:51
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
Můžete dát lekci komentujícím, jak je možné reagovat na diskusní příspěvky? Díky.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-26 08:25
Měli by se vyvarovat osobních útoků, když s někým nesouhlasí - a na druhé straně si nesouhlas nebrat osobně. :-)
0 # Saxána 2016-06-25 20:46
www.youtube.com/watch?v=EFERnzoqCeE&feature=share
Horoskop EU - Evropská unie očima astrologa
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-26 09:15
Nemecko s Merkelovou stale nechape PRICINU Brexitu!
V Berline se s jinymi sasky dohodli na urychleni vystoupeni Britanie z EU.
Vystoupeni clenskeho statu z EU je vsak zdlouhavy proces, ktery ma jasny postup.
Kdo nezna pricinu nemoci, ten nezna taky "lecbu"!!!
Merkelova tak jen prileva olej do ohne.
Z.
_______________

S tím nelze než souhlasit - a doplnil bych, že EU se chová jako zhrzená - a tedy i rozzuřená - milenka, a ne jako důstojná organizace budoucnosti, reprezentující Evropu.
Namísto analýzy příčin a odvolání zodpovědných - jen hysterie, potvrzující, jak dobře Angláni udělali, že se sebrali a šli. Musí z toho teď mít dvojnásobnou radost. :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-26 09:17
A pro nás, zůstávající členy - další špatný signál - o tom, že EU je v současné podobě nereformovatelná - a skončí stejně jako stejně nereformovatelný komunismus. :eek:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-26 09:48
Není právně závazné - přesto zcela jasné ... :-)

novinky.cz/.../...
0 # Kalan 2016-06-26 20:59
Dovedu si jen obtížně představit, že by se britský premier zachoval jako český politik:-) a zachoval se stylem "terazky som majorom". Anglická fairness je pravidlo, na které se nesahá. Mimochodem vidět přímý přenos jeho řeči, se kterou předstoupil před občany UK po vyhlášení výsledků referenda a noblesu, se kterou dokázal odstoupit jsem musel obdivovat. A ten moment, kde vedle a hlavně "za ním" stála jeho žena jsem mu vlastně mohl jen tiše závidět. Tyhle zoufalé články a nadpisy v českých plátcích jsou trapné. To že prohrál tu neznamená, že nemůže hrát dál, to neznamená, že by měl být popraven, zničen, ponížen. Ne, je to prostě "learning point". Přijal politickou zodpovědnost, ale politkem zůstává dál a určitě ho ani náhodou v duchu nenapadlo, že by se choval jako Nečas s dřící kobylou nebo t.č. Bohušek. Ani královna ani britský premier by nikdy neomilostnili největší hospodářské zločiny jako bývalý prezident Klaus...protože to je ve skutečné parlamentní demokracii nemožné.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-27 15:49
Byl BREXIT jen anglicky zertik?

Pokud bylo ucelem tohoto zertiku zvednout ze zidle Merkelovou, Schulze a Junckera, pak se to temer povedlo.
Jen ten alkoholik Juncker jeste stale nevystrizlivel a tak k dalsimu postupu mlci.
"Cert" Schulz a "Jezibaba" Merkelova ihned po Brexitu vykrikovali, ze Britanie musi "okamzite" vystoupit z EU.
Dnes Berlin umirneneji hlasi, ze je treba, aby Britanie v "dohledne dobe" oznamila vystoupeni z EU.
Dohledna doba vsak neni znama ani Cameronovi!
Nejdrive musi byt v Anglii Brexit uznan za pravoplatne rozhodnuti, ktere musi Premier respektovat. Tento prvni krok muze trvat 6 mesicu i dele, zalezi na soudu v Britanii.
Pote muze Premier (Cameron, Johnson,...) podat oficialni zadost o vystoupeni - lhuta pro podani vsak neni stanovena.
Z toho vyplyva, ze onu "dohlednou dobu" si muze poblaznena Merkelova zkusit sama s profesory spocitat.
Ukolem nejen ceske diplomacie je ted stanoveni jasneho postupu pri vystoupeni clenskeho statu, aby se ti "rozervani" Nemci priste drzeli zpet!!!
Plati, ze nejvetsi blb je iniciativni blb. Merkelova iniciativou jen prekypuje.
Jak to dopadlo s iniciativnim Hitlerem vsichni v Evrope znaji.
Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-27 15:53
novinky.cz/zahranicni/evropa/407674-sef-evropske-k omise-juncker-zaoralka-nevyslysel-rezignovat-nehod la.html

Ministr Zaorálek není sám! Pozice Junckera je neudržitelná. Ještě před Brexitem řekl Cameronovi "Poslouchejte více Evropu a ne voliče!"...

Freeeurope :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-27 16:00
svobodneforum.cz/silna-evropa-v-nejistem-svete-nem ecko-a-francie-predlozily-plan-na-obnovu-eu

Jako vždy, i tentokrát s předstihem má k213 celý výše jmenovaný dokument, který si může čtenář přečíst a posoudit sám. Ledaže bychom ještě jej přeložili do jazyka českého? Pokud ano, pak zásadně doporučuji předkládat jej spolu s anglickým zněním, neboť dezinformátoři a trolové všeho druhu v případě publikace nějakého kompromitujícího dokumentu na fórech začnou napadat a znevažovat překladatele.

Náměstek předsedy Evropského Parlamentu Ryszard Czarnecki: " Toto může být konec projektu s názvem sjednocená Evropa. Nemluvě o tom, že politický útok na NATO jed absolutní sabotáží. Jsme před summitem NATO ve Varšavě, a ten je summitem přelomu, neboť poprvé je podjato rozhodnutí o dislokaci vojsk NATO v zemích hraničících s Ruskem. Tím spíše jsou tyto aktivity směrované proti zájmům Polska a baltských zemí a vůbec všech zemí nové EU". Jinými slovy nejen mými: Merkelová a Hollande jsou hrobaři EU a Evropy.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-27 16:07
EU jako centrálně řízený superstát. Diví se ještě někdo Brexitu?


Myslíte si všichni, kdo budete číst následující řádky, že např. větu, že "Německo východoněmecké estébačky a francouzského "reformovaného" komunisty si přejí přetvořit EU v superstát s dominující rolí Berlína a Paříže" lze pokládat ze projev nějakého extrémního mínění?

Přečtěte si prosím - aspoň všichni, kdo zvládnete přečíst si anglicky napsaný dokument - společný dokument německého a francouzského ministerstva zahraničí. V příloze posílám jeho plné znění. Anebo si klikněte na link

s.tvp.pl/.../...

A posuďte sami!
Vedlejší je skutečností, že to byl zrovna polský zpravodajský program TVP Info, jenž o dokumentu referoval. Takový návrh dokonce má představit státům Visegrádu německý ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier.

Hlavní myšlenky přiloženého dokumentu: Členské země EU by pozbyly mj. právo na vlastní armádu a vlastní daňový systém. Neměly by také ovšem vlastní trestní právo. Ani vlastní valutu. Panoval by jednotný systém udělování víz. Společná zahraniční politika nejen všech států, ale i mezinárodních organizací (to znamená, že všemu by šéfovala mladičká plamenná italská komunistka a obdivovatelka Putina Federica Mogheriniová). A pozor: OMEZENÁ ÚLOHA NATO! A dále by členské státy měly být pozbaveny vlastních zvláštních služeb.

Jinými slovy: Členské státy by ztratily kontrolu nad vlastními hranicemi a nemohly by ani trochu ovlivnit pouštění a umisťování běženců na svém území.

A NATO by dle možného výkladu tohoto dokumentu podléhalo velení oněch v mých předchozích zprávách již zmiňovaných "duchovních osvětlovačů EU".

A když už Polsko jako téma země, ve které žiji: Což není jasné, proč dnešní polská vláda je přívržencem a navrhovatelem důsledné reformy EU? Že hlásá jasně "EU potřebujeme, ale EU spolupráce SUVERÉNNÍCH národů, ne byrokratický centrálně řízen superstát, ne EU přetvořenou v byrokratický eurokolchoz?!". Ano, lituje Brexitu proto, že Britanii od delšího času pociťovala jako svého spojence v EU v odporu proti levicovým centralizačním snahám.

A že k budoucnosti se nejen polská vláda vyjadřuje takto: EU SUVERÉNNÍCH národů je šance, utužování EU v centrální byrokracií ovládaný superstát povede jen na další exity a rozpad EU.

Pochopitelně, že polská "totální opozice" představovaná skomírající (ultra)levicově liberální Občanskou Platformou a její novou náhražkou "Nowoczesna" podporovanýmui otevřeně nejexponovanějšími eurobyrokraty proti dnešní polské vládě, se staví právě za integraci, představovanou exponenty Merkelové a Hollanda.

Chování místopředsedy Evropské Komise vůči Polsku připomíná chování lorda Runcimana v předvečer druhé světové války v Československu - tak jak Runciman za zády československé vlády vyjednával a nekriticky za pravdu přebíral útoky henleinovců, tak Timmermans za zády polské vlády vyjednával v Polsku s opozicí, která napsala tzv. "hodnocení Benátské komise o dodržování práva v Polsku".

Ovšem dokument ten se dostal z EK ven. Tolik pro ilustraci praxe EK.

Ale netřeba dívat se jen na Polsko. Což v českých zemích přívrženci takové "integrace" nejsou? Brexit přináší také pro české občany řadu výzev! Informací proto třeba.Trolové na internetových stránkách zřejmě zvýší své dezinformačně difamační aktivity... :eek:


Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-27 16:17
Juncker chce zabranit rozpadu EU vnucenim jednotne meny.
Misto, aby navrhl plan prechodu od eura k narodnim menam, tak bude tlacit na Cechy, aby prijaly euro.
Da se ocekavat vydirani:
"Bud prijmete euro, nebo musite opustit EU"!
Z.



novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-06-29 17:52
Odpůrci brexitu organizují na sobotu dopoledne pochod k parlamentu v Londýně. Zatím se chce účastnit 13.000 lidí, dalších 30.000 má zájem.



Jedna demonstrace byla svolána na úterý odpoledne na Trafalgarské náměstí, ale organizátoři se zalekli velké nahlášené účasti a z bezpečnostních důvodů ji zrušili. Přesto se na náměstí shromáždily tisíce lidí, z nichž se část přesunula k parlamentu. Zde se v protestu pokračovalo pozdě do večera.

Z. :P

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.