Cena lidské svobody.

Pro naše justičně-policejní orgány. NULA.

Aneb : Jako obvykle : Když jsme v průšvihu - NEBUDEME SE VYJADŘOVAT.  Však ono se to zase přežene - jako se to přehnalo pokaždé - nám se nic nestane - tak proč se vzrušovat, že ??

 

Akorát, že jsme veřejně za pitomce - to nám, pravda, začíná (trochu) vadit...  

 

V pátek, 8. července jsme natáčeli v Nymburce. Na tradičních destinacích - soud, státní zastupitelství a policie.

Naše natáčení odstartovalo již dříve zmíněné usnesení KS, konstatující neodčinitelné vady přípravného řízení (ač na ně již v průběhu řízení byli všichni zodpovědní vytrvale upozorňováni - bylo jim to jedno a kašlali na to) - a tak jsme se šli těch "hrdinů" zeptat na jejich "právní názor" nyní - jestli třeba nebude dobře ho trochu poopravit, když vedl k "neodčinitelným vadám přípravného řízení..."

No - a - jako obvykle - když jsme zavinili průšvih, nebudeme se zásadně vyjadřovat, však nás mocní zase podrží - jako vždycky předtím. A daňový poplatník naši tupost rád zaplatí.

No - vlastně - rád asi ne, ale ptát se ho raději nebudeme, že ??

Dnešní natáčení jsme zahájili na soudě, kam jsme se přišli zeptat, jak je možné, že byl-li případ již přidělen jednomu soudci, klidně nařizuje další hlavní líčení úplně jiný soudce ... Bez sebemenšího vysvětlení...

 

https://youtu.be/7ox9XSCvS0k - Rozhovor se soudcem Mgr. Jiřím Hanzalem, jedinou dosažitelnou osobou na soudě - a to přesto, že jsme týden předem avizovali tiskovému mluvčí, že přijdeme natáčet.

Nebo - právě proto.

Pro pořádek - a pro justiční zaostalce - připomínám, že NORMÁLNÍ JE ODPOVĚDĚT,  POTVRDIT PŘÍJEM I DATUM, NEBO NAVRHNOUT JINÉ  - a nebudu-li přítomen, pak to někomu předat, kdo přítomen bude.

A to platí pro všechna tři zastavení. 

 

 

 A dozvěděli jsme se :

https://youtu.be/GrH3WHAnxuM

Že soudkyně Holasová, jíž byl případ původně přidělen, odchází od 1.7. na krajský soud - a tudíž musel být případ přidělen někomu jinému. A to dnešnímu předsedovi soudu - Rajmovi.

Podle našeho názoru - nemusel. Normální totiž je, že má-li kdokoliv - a tedy i soudce - rozdělanou práci - tak ji nejprve dokončí - a pak odejde. A nevidím jediný důvod, který by soudkyni Holasové bránil v dokončení již započaté práce.

Je ale bezesporu zajímavé, že vyřizování mých kauz naprosto spolehlivě funguje jako trampolína k odrazu na krajský soud - a to ať už byl jejich výsledek jakýkoliv.

Viz Koudelka a Kladno před 6-ti lety. Koudelka měl sice blbě v tom případě úplně všechno - od vazby, přes rozsudek, po jeho zdůvodnění - odvolací soud mu to následně všechno zrušil - ale přesto : Koudelka v tu ránu vystartoval - a přistál - na krajském soudě.

Jsme o 6 let později - v Nymburce. Případ - zjevně stejně vykonstruovaný jako ten před lety v Kladně - dostane bývalá předsedkyně soudu, Holasová - a ta se chová také prazvláštním způsobem : Nařídí hlavní líčení tak nesmyslně, že ani nerespektuje úložní lhůtu na poště - takže je následně zase - sama - zruší, mezitím posílá za obžalovaným denně policajty, aby mu "dovezli poštu" - ač ten si ji v klidu a řádně přebírá na jediném místě k tomu určeném - totiž na poště - a když se - napodruhé - hlavní líčení konečně koná - tak paní soudkyně konečně sdělí svůj - vzácně správný - názor na věc - totiž že došlo k zásadním pochybením v přípravném řízení a že navíc ani důvod k podání obžaloby příliš nespatřuje - a věc vrátí usnesením státnímu zástupci. Ten se odvolá, takže to putuje na KS - a ten - původní usnesení o vrácení věci zruší - s tím, že k neodčinitelným pochybením sice došlo, ale že věc už je tak daleko, že s ní nejde dělat nic jiného než ji projednat.

Jinými slovy : Opět soudkyně neudělala správně prakticky nic - ač měla na věc samu názor vcelku správný.

Měla věc vrátit do přípravného řízení BEZ NAŘIZOVÁNÍ HLAVNÍHO LÍČENÍ a hlavně : BEZ OBTĚŽOVÁNÍ OBVINĚNÉHO - což zjevně neudělala. Nechala ho otravovat 14 dnů policajty - jenom proto, aby mu řekla, že ho chce stejně zprostit...  Zvláštní, ne ?

A hllavně : Takové - typické. Symbolické... Totiž - vypovídající o tom, jaká je u nás úcta k lidským právům, ke svobodě osobní, domovní, ke cti občanské ... no, prostě - žádná. Komunistická. Lidi jsou hnůj, se kterým můžeme přehazovat, jak se nám - nadlidem - zlíbí...

Troufám si odhadnout, že kdyby totéž udělal anglický soudce, tak letí.  Resp. by to byly ve funkci soudce asi jeho poslední počiny.

A pak - proč Británie odchází z EU, kde je tohle klidně možné, že ??

Ale zpět do Nymburka. Takže - soudkyni nadřízený soud zruší skoro vše, co vydala, z odůvodnění má člověk pocit, že o trestním právu asi neví nic a je první týden na soudě (ve věku padesát plus) - načež ji okamžitě povýší a povolá k sobě, na krajský soud...

Logika ??? Žádná... Ani ji v naší justici nehledejte. Přesto to tak zjevně funguje.

Nebo - přesněji - logiky normalizačních nomenklatur. A nikdo jiný v justici nevládne.

 

 

 Ze soudu jsme se pak přesunuli na státní zastupitelství - opět, dtto : Okresní státní zástupkyně Pinkasová, jíž byl mail - i podání - určeny, má dovolenou. Že by se obtěžovala to sdělit předem, natož někoho pověřit svým zastoupením - nula. Prostě - vychování řeznického psa. Což - konečně - pro pracovníky justice platí obecně, s nepatrnými výjimkami.

Zato byla přítomna osoba hlavní, ba úhlavní, kvůli které jsme tam vlastně přišli - a která doteď měla "vlastní právní názor", že postačí doručování ofocených kopií bez podpisu a razítka. Ludvík Lukáš.

Tak jsme se ho chtěli zeptat, jestli - třeba pod vlivem rozhodnutí krajského soudu - nemíní svůj právní názor změnit či poopravit - leč - nebyl sdílný - a pouze nám sdělil, že : "SE NEBUDE VYJADŘOVAT"

Jaká to pohodička !! Něco zmrvím - tak se prostě "nebudu vyjadřovat" - a budu doufat, že na to všichni zapomenou ...

V kterém povolání či zaměstnání si tohle můžete dovolit ??

Jenom v justici, o tom ubezpečuji - jinak nikde.

 

 

 

 

Nakonec jsme se přece něco dozvěděli - aspoň to, že se nebude vyjadřovat - a zbytek jsme si dořekli sami, konečně, ke zcela jasným věcem Lukáše nepotřebujeme.

Je ostudou nymburské justice, že tam taková osoba může po léta existovat, osoba, která se - krom nezákonné ochrany především exekutorů, jejichž trestnou činnost zásadně odmítá vyšetřovat, o to krvežíznivěji "stíhá" každý nesmysl prostých občanů, který se mu dostane pod ruku - vyznačuje "právními názory" jako že stačí doručovat bezcenné a právně nezávazné, nikým nepodepsané a neorazítkované kopie zásadních dokumentů trestního řízení.

Rozhovor z OSZ v NB je ZDE :

https://youtu.be/U4eOsBCG88U

 

 

 

 

 No - a nejlepší se má nechat na konec, necháme se to tedy i my - a to je "rozhovor" na policii v Nymburce, s vedoucím územního odboru Markem Jiroušem.

Tam se nejprve všichni přítomní vymlouvali, že prý mi odpověděli písemně - ač jsem žádnou odpověď nedostal - a když jsem si ji chtěl převzít na místě, tak toho nikdo nebyl schopen - tedy vytisknout ji podruhé a předat.

Našel jsem ji až po návratu domů, na poště, přišla dnes - a obsahovala jen kouzelné sdělení, že "NEBUDE POSKYTOVAT ŽÁDNÉ VYJÁDŘENÍ..."

 

 

 

 

 

 

 Po chvíli sešel pan vedoucí územního odboru dolů a začal mne obviňovat ze zmanipulování předchozí reportáže, z toho, že jsme neobjektivní a neseriozní - a že prý s námi nebude mluvit - ani on, ani tisková mluvčí policie. Tak jsem ho upozornil, že tím ale porušuje zákon, protože poskytovat informace o své činnosti je základní povinností každého státního orgánu, natož takového, jehož činnost je vcelku zvláštní a těžko komentovatelná.

 

Pak si vzpomněl, že chce vidět můj novinářský průkaz, že asi nejsem novinář. No - to měl smůlu, byl jsem rozhodně víc novinář než on policajt, takže jsem mu průkaz s radostí ukázal.

A tak - když nepochodil s průkazem - zeptal, zda to auto, stojící před budovou, je naše.

Zase měl smůlu - nebylo.

Ale - typický policajt, co říkáte ?!!

Než by se vyjádřil k věci - proč jeho lidé nejsou schopni předat procesně použitelné usnesení o zahájení trestního stíhání obviněné osobě - tak raději bude hledat tisíce záminek, jak by se na Vás dostal z jiné strany. Ale - nedostal.

Tak aspoň začal hrozit, že mne zažaluje a bude se bránit soudní cestou - tak to jsem mu vřele doporučil, jen ať se brání, protože na to jsem velmi zvědav. A asi nejen já.

Akcentovaný "ROZHOVOR" s ředitelem Územního odboru Policie ČR :

https://youtu.be/sd_pYfKJkGE

 TOHLE  je nakonec ten jeho slavný dopis, o kterém čtvrt hodiny mluvil - abych pak zjistil, že v něm stejně nic není. Jen ta čísla policajtů, co mě loni přepadli. Aspoň doufám, že jsou pravá. Protože jinak se panu plukovníkovi nedá prakticky věřit ani nos mezi očima.

ZDE pak odpověď na jeho - nic neříkající - sdělení :

+ ZÁVĚREČNÝ KOMENTÁŘ  před budovou policejního ředitelství :

https://youtu.be/JjI767UCPE4

 

 

Sdělení - plk. JUDr. Marek Jirouš

 

Přidat hvězdičku 

Jiří Fiala

<This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

8. července 2016 15:00

Komu: "nb.podatelna" <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

Kopie: "nb.ook" <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>, "nb.oo.nymburk" <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

 

Vážený pane vedoucí územního odboru,

jinak též vůdce organizované ozbrojené zločinecké bandy,

Váš dopis ze dne 4.7. jsem si právě vyzvednul na poště, přišel až dnes
- a bylo proto vyloučeno, abych jej před natáčením četl, když pošta
chodí až kolem poledne a otevřeno k vyzvednutí má až od dvou.

Ale i kdybych ho býval dostal včera - docela mě udivuje dnešní zoufalé
přesvědčování všech pracovníků policie, včetně Vás - že mi přece
odpověděli - když ten dopis obsahuje jedinou větu - ŽE NEBUDETE
POSKYTOVAT ŽÁDNÉ VYJÁDŘENÍ.

Věc (u soudu) sice nebyla pravomocně skončena, ovšem o tom, že
přípravné řízení skončeno bylo, není nejmenších pochyb - a k tomu jste
se také jedině měl vyjadřovat. Komentovat práci soudů po Vás nikdo
nechtěl, máte si zametat hlavně před vlastním prahem.

Přípravné řízení skončeno bylo, takže na něm se už nic měnit nebude -
a k  TOMU JSTE SE MĚL VYJADŘOVAT - přitom nutno doplnit, že jste
zmrvili všechno, nač jste sáhli (JAKO OBVYKLE) - a že prokazatelně
nejste schopni plnit své základní povinnosti - tedy především zajistit
předání procesně přijatelného usnesení o zahájení trestního stíhání a
sdělení obvinění obviněnému - což je to nejpodstatnější, od čeho se
trestní stíhání odvíjí.

Nejste toho schopni přesto, že Vaši policajti byli - mnou - opakovaně
poučováni, co je jejich povinnost (když to sami zjevně nevěděli), a
bylo jim to jedno - až jim to musel říct odvolací soud, ač jsou to tak
jednoduché věci, že se člověk neskutečně diví, jak je možné, že bez
jejich znalostí vůbec může kdo ve státním aparátě pracovat. Natož u
policie.

Vám toho JUdra udělili mimochodem za co ? Za to, že nevíte, že jste
povinni obviněnému předat procesně použitelné - tedy originální, nebo
ve stejnopise - usnesení o zahájení trestního stíhání ?!

Už skoro před rokem jsem se ptal, kdy si konečně objednáte u nás
školení, protože nejen že sami nic neumíte, ale zjevně ani nemáte
nikoho, kdo by byl schopen Vás proškolit, a to ve zcela základních
procesních postupech. Denně je to vidět na komkoliv z vás, na koho
náhodně ukážu.

K Vašim obviněním, že stříháme naše reportáže, Vám sděluji, že
technickou stránku mají na starosti mí kolegové, od nich jsem se
dozvěděl, že po zhruba 8-mi minutách musí na kameře reportáž obnovit,
aby se sama nepřerušila - a to je celé. To, že naše reportáže NEJSOU
STŘÍHÁNY vůbec, konstatovala konečně i mluvčí MSp Tereza Schejbalová.

Vaše obvinění je tedy křivé, žádná reportáž, ani ta s Vámi, nebyla
sestříhána, natož pak úmyslně a také z ní nebylo nic vystřiženo, což
by se jinak na plynulosti a srozumitelnosti rozhodně projevilo.

O natáčení jste dobře věděl, sám jste to konstatoval (ale je pravda,
že je mi srdečně jedno, jestli o tom víte nebo ne a jestli s tím
souhlasíte nebo ne, protože zpravodajská povinnost mě zavazuje
odvysílat a zveřejnit pokud možno všechno, nebo většinu, tak, aby
nebyl narušen smysl a tok informací - a to taky dělám).

Vzhledem k Vašim obviněním Vám tedy - zejména po důkladném prověření -
sděluji, že nejen že jste šéfem organizované zločinecké bandy zjevně
pologramotných násilnických jedinců, ale že jste navíc prokazatelně i
podvodník a lhář.

A také nemalý zbabělec. Jako ostatně zatím všichni policajti, které
jsem poznal.

Na reportáž z dneška se můžete  za chvíli (nejdéle do zítřka) na Vám
jistě milých  stránkách sám podívat.

S pozdravem

Ing. Jiří Fiala

________________________

ZÁVĚREM  se ještě vraťme k úvodní otázce : Jakou cenu má u nás lidská svoboda ?!!

Pro fízly, soudce a státní zástupce z Nymburka ( a nedělám si iluze, že by to sotva kde u nás bylo lepší...) - nemá cenu ani jediného listu papíru, na kterém byl stejnopis usnesení o zahájení trestního stíhání. Než by ho na místě předali, jak je jejich povinnost, raději pořádali celostátní hony se zatykačem a nasazením desítek lidí.

Když je to nikdo dodneška nenechal zaplatit (natož aby je za to pohnal k odpovědnosti) - tak proč ne, že ?? Děsná sranda. Na účet daňových poplatníků ... Kteří to jistě rádi zaplatí. Nebo - snad ne ? Ale na to se jich radši nebudeme vůbec ptát, že ?!!

Stejně jako se radši nebudeme šířit o tom, čím je justice a policie "přetížená", že ?

Protože skutečný právní stát by si bohatě vystačil s polovičními stavy všech z nich (soudců, policajtů i státních zástupců), ovšem při úplně jiných výkonech, vzdělání a především úctě k občanským právům...

Jenom abyste věděli, k čemu a na co si Babiš pořizuje další 4.000 naprosto nevzdělaných a neschopných policajtů : To si jen buduje - za vaše peníze - vlastní soukromou ochranku...

Může se pak někdo divit na svobodu tak citlivým Britům, že v tomhle evropském chlívě, kde se nikdo nedovolá ani základních svobod a práv, u nich dávno samozřejmých několik staletí, nechtějí déle setrvávat ??

________________________

                 

________________________

________________________

"Jmenuji se Marek Jirouš. Je mi 37 let. Jsem původně ze Všechlap, 12 let jsem bydlel v Nymburce. Teď jsem se do Nymburka opět vrátil, takže jsem místní. U policie pracuji 15 let. Začal jsem studovat Policejní akademii jako civil, potom jsem přešel přímo k policii. Po krátké stáži, která byla na obvodech, jsem šel na Úřad vyšetřování jako asistent vyšetřovatele. Už asi po roce jsem začal dělat vyšetřovatele na Praze západ. Popravdě, nechtěl jsem příliš sloužit tady, jelikož jsem přes fotbal tady znal spoustu lidí a chtěl jsem do velkého města. Vyšetřovatele jsem dělal sedm osm let. Pak jsem byl vedoucím oddělení kriminálky, poté jsem se ocitl na funkci takzvaného koordinátora a v roce 2011 jsem nastoupil jako zástupce vedoucího Územního odboru do Kolína. Tam jsem byl tři a půl roku. A nyní jsem od 1. 7. nastoupil v Nymburce. Kromě toho, že jsem absolventem policejní akademie, mám ještě doktorát z Panevropské univerzity, což je slovenská škola. Jsem ženatý, mám dvě děti. Z koníčků se věnuji fotbalu, jako hráč i jako funkcionář, dost čtu, sleduji filmy, jezdím na kole a zdůraznit musím lyže. To je moje velká vášeň."

 

http://nymbursky.denik.cz/zpravy_region/nymbursti-policiste-maji-noveho-reditele-marka-jirouse-20140729.html

 

Dobrý den,

tak se zdá že plk. JUDr. Marek Jirouš  nezná základní postupy z práva, jelikož studoval na slovenské univerzite s pověstí jako Plzenská práva ...
 
S pozdravem  LH 

________________________

________________________

Comments  

0 # Tom 2016-07-08 15:53
Nejvyšší soud se již pilně vzdělává. Dnes 59 návštěv stránek (8.7.2016)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-08 16:06
“Řadu průlomových opatření v západním světě nedělají zákonodárci (volení lidmi), ale soudy. Soud se nemusí nikomu zodpovídat, protože je soud. Často se jedná o situace, kde většina společnosti je zásadně proti a byla by proti i většina poslanců.” V. Klaus ml.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-09 07:37
Jirko - SKVĚLE .




Zločinecká banda hňupů - to žeru a mohu jen potvrdit .

Naposledy byl zaslán věcný dopis cápovi z hradu , uvidíme, zda ho rozluští.




+F+
_____________

Jo, psala mi Saxána, že mám co nabídnout Reflexu nebo Respektu a že tam hledají nové reportéry - tak jsem jí na to napsal, že já nehledám nové zaměstnavatele - a ať se Respekt a spol. učí z těchdle stránek, protože jejich kvalit nebudou dosahovat ani za 5 let. :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-09 16:11
"Od včerejška jsem na úřadu práce," podotkl muž, jenž pro policii pracoval 25 let. Volno si prý chce nechat minimálně do konce léta.

Uchazeči o zaměstnání registrovaní na úřadu práce mají do konce léta volno?




Šlachta na pracovním úřadu. Odmítl jsem zajímavé nabídky z privátu, říká
rozhlas.cz/.../...
_________________

Hlavně : Odmítnutí JAKÉKOLIV nabídky - natož, jak sám uchazeč říká - velmi zajímavé, ze soukromého sektoru - je důvodem K OKAMŽITÉMU VYŘADĚNÍ Z EVIDENCE NA ÚP :D

Takže by tam měl správně skončit dřív, než vůbec začal. Asi na ten ÚP rychle napíšeme, jak je možné se tam zadarmo flákat a ještě vytrubovat, jak odmítá nabídky... :-?
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-09 16:18
Stropnický jezdí tramvají ???

Muž v tramvaji nadával Stropnickému. Dostal pokutu 5000

echo24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-09 16:19
Počty podmíněně propuštěných se zvyšují. Věznice jsou přesto přeplněné.

rozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-10 15:52
Jmenuji se Marek Jirouš

Jsem ze Všechlap, u policie pracuji již 15 let a jsem plukovníkem. O. :roll:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-10 16:26
Názorná ukázka, K ČEMU MÁME POLICII : Krom přepadání slušných lidí - neumí nic.

"z postupu jejich šetření byl maličko rozpačitý. „Přijela policie, vzali otisky a řekli mi, že mohou vzít otisky jenom z lesklých míst, protože na tmavá místa potřebují speciální prášek, který neměli. Za měsíc přišel protokol o odložení,“ shrnul své setkání s policií Jarda, který se následně přestěhoval do bezpečnější čtvrti."

novinky.cz/.../...

:sad:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-11 21:09
Nymburská kočkovaná.



Ve zprávě pro policejního fuhrera chybí informace jak jejich kvality hodnotí také

celý svět, například grafy Global Coompetitivness Report kde i Burkina Faso je pro

ČR nedostižným vzorem.



Policejní stát je pro oligarchy prima věc, mohou např. plebsu platit jen pětinu toho

co za stejnou práci platí v civilizovaném světě.



A tak dále a tak dále.

Hezký večer.

Kul. :P

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.