K čemu máme Dienstbiera ...??!!

Člověk by pomalu zapomenul, že nějakého ministra Dienstbiera vůbec máme. Nic nedělá, nikde o něm slyšet - a tak se - asi hnán blížícím se termínem voleb - rozhodl, že to radikálně změní - jak jinak, než - feministicky.

 

A feministická ČT z toho samozřejmě udělá hlavní bod Zpráv.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-udalosti

Přišel - myslitel - na to, že "vyrovná platy ženám", protože jsou prý "diskriminovány" v práci - a pak ještě vymyslel, že jsou "diskriminovány" i v politice - a to zase mají odstranit povinné kvóty na kandidátkách.

Já nevím, že když už takové hlupáky máme, že jim nemůžeme zaplatit luxusní opatrovnický ústav, kde by v klidu - a hlavně beze škod ostatním - dožili, včetně svých směšných a jinde dávno opuštěných "snů" o rovnosti - těch, co prostě rovní nejsou a nikdy nebudou.

Ve Skandinávii, kde jsou s těmito sociálními a sociologickými experimenty asi nejdál, protože s nimi začali nejdřív - dobře vědí, co to znamená být označen za nadekretovanou kandidátku. Za kvotařku. 

Totéž synonymum jako u nás "blbá kráva". Tedy - osoba ženského pohlaví, která vcelku nic neví, nic neumí - všude se cpe - a všechno zmatlá tak, že pak celý tým lidí má rok co napravovat.

Pro inteligentní a schopné ženy je hrubou urážkou už jenom pomyšlení, že by se tímto způsobem na kandidátku - či kamkoliv jinam - měly dostat, protože je to totéž jakoby říkaly : Nic neumíme, ničím nejsme - jen pro kosočtverec mezi nohama nás někam nacpali, a to je taky naše jediná - na některé přesto účinná - kvalifikace.

Výplody takových osob v parlamentu nebo v politice obecně nikdo nebere vážně  - jsou to přece ty "kvótový...".

Tak po těchto zkušenostech ze Skandinávie - přišel tlučhuba a budižkničemu Dienstbier s tím, že i u nás potřebujeme podobný kolorit v politice - asi aby to nebyla taková sveřepá nuda.

Pokud jde o trh práce, každý soukromý zaměstnavatel má na zřeteli především prospěch vlastní firmy, to, aby byla konkurenčně schopná, ideálně jedna z nejschopnějších - a tam patří bezesporu všechny náklady, včetně nákladů na pracovní sílu.

Pokud by ženy podávaly stejný výkon jako muži, lze se nadíti, že při nižších platech, které údajně berou, by muži neměli žádnou šanci nějakou práci vůbec získat. Přece - proč by někdo, kdo dvakrát obrátí každou korunu v ruce, dával zbytečně na platech někomu víc, když stejnou práci může mít levněji ??

Jinými slovy : Ženy - nulová nezaměstnanost, muži - všichni nebo skoro všichni na úřadech práce.

A - je tomu tak ???!!!

Všichni dobře víme, že nejen že není - ale že je to právě naopak.

Tak - sakra, proč ??

Fungují-li ekonomické zákony, proč by zaměstnavatelé zbytečně vyhazovali peníze na dražší pracovní sílu, když můžou mít totéž mnohem levněji ?!!

No - právě proto, že - ekonomické zákony - fungují. Na rozdíl od blábolů feministky Marksové.

A protože ekonomické - stejně jako přírodní - zákony fungují, ať se to feministkám líbí, nebo ne - tak každý zaměstnavatel dobře ví, že zaměstnávat ženy, a především mladé ženy, je sakra nevýhodné - protože - až na výjimky, potvrzující pravidlo - nejen že se o práci moc nestarají a v ní se rozhodně nepřetrhnou, ale obvykle odejdou na mateřskou, pak zase chtějí pořád volno kvůli nemocným dětem (často hlavně proto, aby mohly být doma za plný nebo skoro plný plat) - a až děti odrostou - tak totéž kvůli vnoučatům. Nemluvě o tom, že často to jsou jenom výmluvy - se kterými ale zaměstnavatel mnoho nenadělá.

A i kdyby toho všeho nebylo - když si představíme třeba ženy 45 plus, kde už by tyto problémy neměly být tak akutní - tak to, že má žena stejnou kvalifikaci a stejné zkušenosti jako muž ještě zdaleka neznamená, že také podá stejný profesní výkon, a to především v zátěžových a výrazně stresových situacích.

Konečně, kde je to vidět lépe - nežli v justici.

Neboť povolání soudce jistě konfliktní je, stresově zátěžové rovněž - a taky je dobře vidět, že soudkyně, která tuto práci zvládá, natož zvládá dobře, je naprostou výjimkou, ač soudkyněmi jinak soudy - vyjma snad těch dvou nejvyšších - překypují, ba přetékají.

Všechny ostatní jsou totiž obyčejné kolonkářky (vynecháme-li absolutní extrémy, jako 25 let se za těžké peníze flákající Moniku Spáčilovou z Prahy 10), které jediné, co zvládnou, je - podle kolonek dělat 25 či 50 let pořád dokola totéž : Vydávat rozsudky podle vzorů, o kterých předem vědí, že nenarazí - ať už mají se spravedlností co společného, nebo nikoliv.

Ale když už jsme u té justice : Pan ochránce buzerantů by jistě měl vědět, že není okatější a drzejší diskriminace nežli právě v opatrovnické justici, kde se soudkyně krajského soudu nestydí napsat do zdůvodnění usnesení, že platný rozsudek po matce prostě vymáhat nebude - a že matka za své protiprávní jednání vlastně ani nemůže (otec by za téže situace dávno putoval do vazby a dítě by mu ze dne na den sebrali).

A vezmu-li tentýž případ  - pak - pro srovnání, jak vypadá babská spravedlnost a představy o rovnosti před zákonem :

Otec - za jediné, zákonem přesně zdůvodněné nepředání syna matce, kdy matka tvrdila, že je tak nemocná, že vůbec nemůže chodit, natož dojít na soud (a o syna se tak logicky neměl kdo postarat) - tak za tohle jediné nepředání - ne výzvy, ne upozornění - ale rovnou pokuta 10.000,- Kč !! Napoprvé !! Za jediné nepředání.

Matka - 25x nepředá dítě - a státní zástupkyně se uraženě diví, proč by ji měla stíhat a co se nám vůbec nelíbí, když po ní chceme, aby ji konečně stíhat začala...

Za 12 nepředání - nejprve ÚHRNNÁ  pokuta cca 10 tisíc - to ale připadalo odvolacímu soudu příliš - tak ji snížil na sotva půlku.

TOHLE JE ROVNOST PŘED ZÁKONEM,  denně dokumentovaná těmito stránkami.

Pana ochránce buzerantů zjevně nechává v naprostém klidu a pohodě, nikdy se sebemíň nezmínil, že jsou otcové u soudu okatě diskriminováni a že by s tím něco chtěl dělat ...

Sufražetku na MPSV jakbysmet. Ani slovo, že by se jí to nelíbilo, natož že s tím zamete - a soudkyně, většinou 70-tileté vysloužilé komunistické stařeny - z těch soudů vypráská, protože tam už 25 let nemají co pohledávat.

Socanům lze akorát doporučit - přesně podle osvědčené zásady, že komu není rady, tomu není taky pomoci : Zaveďte si klidně ty svoje kundokvóty na kandidátky - aspoň bude o důvod více je bez čtení rovnou hodit do koše.

A vyrovnání platů ?

Při těchto výkonech to povede k jedinému : Nikdo je nebude chtít zaměstnat.

A preferované ženy se preferovaně přesunou na Úřady práce.

Čest výjimkám - ale moc jich nečekejme.

__________________________

                      

__________________________

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-10 20:38
Myslíš že služební pivo najde novou Marii Terezii? O. :-)
_______________

Najde starou belu, debil.

Větší vstřícnou připosranost a servilitu bych těžko hledal.

A pak se někdo může divit, že se Angláni spakovali a nechtějí s tím nic mít ... :eek:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-11 21:15
TOHLE pana ochránce Cikánů a buzerantů zjevně nezajímá ... :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-11 21:39
Vypráví strašlivý příběh ruských vězení. Objevila v nich ty, o nichž nevěděl ani Kyjev lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-11 21:42
Ne některé - ale některé - všechny.

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.