Mayová : Líbí se mi stále víc

 Až se musím - Anglánů - zeptat : Kde jste měli tu Růženku doteď ukrytou ?

 Jak to, že jsme o ní nevěděli ? Vždyť to je naprosto skvělá politička - a jistě i osobnost - a jak by se asi nejvýstižněji - a nejsrozumitelněji - lidově - po brněnsku -  řeklo : Špicová baba !!

S Brexitem se stal jeden malý zázrak : Britská vnitropolitická scéna je jaksi denně - i u nás - na obrazovce - a tím i její poměry, a především její představitelé, jsou daleko lépe vidět. I pro českého diváka.

Pro něj z toho pak plyne - dosti neradostné - srovnání s vnitrostátními poměry, ze kterého musí logicky vycítit, že i ten nejposlednější britský politik je pořád o dvě třídy před Sobotkou a jeho skvadrou, o Pejsáčkovi či Babišovi ani nemluvě.

Ovšem Mayová - to je objev roku !!

Konečně, už samo to, že předtím - resp. doteď - dělala ministryni vnitra, což je pro ženskou taky dost netypický obor. A pokud se podíváte na její životopis, žasnete ještě víc : Totiž - není v něm nic, co by nutně bylo v živočichopisu každého policajta nebo ministra vnitra u nás. Dává to i vytušit, nakolik jiná je britská policie od naší - asi hodně.

Mayová rozhodně nezapře ani tradici staré viktoriánské Anglie, ale ani svou - historicky mnohem mladší - předchůdkyni - totiž Margaret Thatcherovou.

Jakoby se tyhle rozené političky dokázaly narodit a vyrůst jenom v Anglii.

Šmrncovní, energické, věcné, rozhodné - a v tomto ohledu tedy i naprosto neženské, alespoň pokud máme na mysli ženy, známé z našich vlád a politických kuloárů. No - zkuste ji srovnat třeba s Marksovou, abychom si rozuměli jasně.

Mimochodem - když Mayová rázně a energicky sestavila a během jednoho dne taky představila svou novou vládu, mnozí otevřeli pusu dokořán. Ze spekulací, kdo tam bude, nebo nebude, se nepotvrdilo skoro nic.

Má tedy i další záviděníhodný šarm - dokáže být překvapivým politickým hráčem a partnerem. A to je - nejen pro ženu - vždy velká výhoda a bonus.

Jestli je Mayová pro někoho špatným znamením, tak se zdá - že hlavně pro feministky. Pro ty naše především. 

Nějak podivně naplňuje "ženské kvóty" při sestavování nejdůležitějšího politického orgánu země.

Asi - jako každý soudný člověk - dává přednost tomu, co kdo umí, jaký je, jaké má pracovní, charakterové a morální vlastnosti - a ne tomu, co má mezi nohama. To je pro ni - opět jako pro každého soudného člověka - naprosto nepodstatné a vedlejší.

To přenechá ráda eunuchům Sobotkova typu a gender feministkám Marksové a spol. -ti ať si naplňují tyhle zjevné nesmysly, když jim to tak dělá dobře...

 

Co jsme to o ní řekli na začátku ? Že je věcná, konstruktivní, energická, prozíravá, šikovná ? Jo - taky že je.

Stimmt, jak by řekli Němci  - kteří jinak od Brexitu nemohou Británii přijít na jméno.

Neboť zrádcům Čtvrté říše se přeci neodpouští... To známe ještě z rudých vyhlášek na nárožích...

_______________________

             

_______________________

http://zpravy.idnes.cz/theresa-mayova-britskou-premierkou-db7-/zahranicni.aspx?c=A160713_184636_zahranicni_mlb

______________________

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Tom 2016-07-14 18:06
Poslankyně ČSSD Nytrová čelí za výroky o homosexuálech ve vlastní straně ostré kritice - ČSSD se opět ukázala jako banda tupců a idiotů, která nerspektuje svobodu slova a svobodu projevu na půdě parlamentu. U Marxové mě to vůbec nepřekvapuje, dost možná je lesba. Většina výroků Nyrtové se dá statisticky potvrdit.

novinky.cz/.../...
0 # Tomáš Jadlovský 2016-07-14 19:00
Českým tupým novinářům nedochází rozměr změn v Británii a hodně informují proto, že si myslí, že tím zemi pranýřují, když obyvatelstvo mělo tu drzost opustit ráj na zemi v čele s Junckerem a Jourovou. Snad ta obsese Británií vydrží co nejdéle, aby lidé viděli, co se socany nemají šanci zažít. Cameron slíbil referendum a bylo. Chtěl zůstat v EU, ale výsledek respektuje a předá sám od sebe moc nástupkyni. Mayová, i když byla pro setrvání v EU, odmítá čachry s dalším referendem a do vlády vezme stoupence odchodu, když je obyvatelstvo chtělo. U nás vyhrají socani volby, prezident jim zorganizuje stranický puč, všichni ho zapírají, potom plzeňský právník Chovanec puč práskne a zato od Sobotky, kterého chtěl odstranit, dostane flek ve vládě. Všichni se drží postů jako veš. Že bychom v ČR měli referendum, se nám ani nesní, socani naslibují kecy, o nichž po volbách řeknou, že nebyly zasazeny do reálného rámce a jede se dál. Britům přeju úspěšný odchod z EU, aby byli vzorem pro další.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-14 19:19
Jen chci ocenit - profesionálně špičkový komentář... :roll:

Ano, Britové nám - a celé Evropě - ukazují, jak vypadá demokracie po 400-letém vývoji - tedy co asi tak můžeme čekat kolem roku 2350. Možná.... :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-14 19:23
Á propós : Neříkali taky komanči - že je u nás ráj na zemi - a pro jistotu těm, co by ho chtěli - neuváženě - opustit, postavili do cesty ostnaté zátarasy a minová pole ???
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-15 08:15
S polskou Beatou Szydlowou si bude Mrs. Mayová jistě výborně rozumět. Rozuměl si s ní výborně i expremier Cameron.

Polsko samozřejmě od prvních chvílí Brexitu vyjadřuje přání rozšíření a upevnění spolupráce s Britanií. :-)
I když Polsko je pro pozůstání v EU se záměrem docílit reformy EU (a premiérka Szydlová navrhovala Cameronovi "pojďme spolu reformovat EU"), dnešní Polsko Brexit chápe, a vinu za Brexit přičítá eurobyrokratům, a vyvíjí aktivity v rozvíjení spolupráce s dalšími státy, které se nehodlají ohnout diktátu eurobyrokracie.

Také pro případ, že by se EU sama rozpadla - k čemuž ovšem různí Junckerové a Schulzové (které vyzvali polští představitelé bez okolků k demise) směřují. :P

Freeeurope.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-15 14:44
0 # Tomáš Jadlovský 2016-07-16 19:35
Přesně, jak jsem výše napsal. Britové mohou projevit svou vůli. V naší banánovce mají vládní poslanci strach, že referendum bude zneužito k odchodu z EU. Už ten výraz - zneužito! Referendum se připouští jen tehdy, když má stádo stejný názor jako režim. Když má názor opačný, je to zneužití a nic nebude!

archiv.ihned.cz/.../
0 # Kalan 2016-07-18 17:26
V roce 1948 utekl můj strýc do Canady, na poslední chvíli. Byl to obyčejný dělník a měl už za sebou i totální nasazení za války ve Vídni. A když jsem se mohli všichni znovu sejít po roce 89, jako rodina, tak samozřejmě padnul dotaz, jestli toho útěku nelitoval. Ta odpověď byla tak prostá a jasná: Ne. Celou dobu, co žiju v Canadě, všichni utíkali od vás k nám, nikdy ne naopak. Tak to "u nás" asi muselo být lepší:-). A ono to platí i o UK.....Už M.T. řekla, že všechny průsery vznikly na Continentu a "my" jsem je pak museli napravovat. Českoslovesko se rozdělilo bez referenda a že by bylo nějaké o vstupu do NATO si nevzpomínám. Rozdíl mezi UK a ČR je v tom, že zdejší voliči nevyměnili "peníze" za možnost o sobě sami rozhodovat. Ale hlavně, něco jsme si odhlasovali, tak to platí. V ČR jde v tomto směru o neznámý vzorec chování a jednání.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.