Nice : Tragedie na nábřeží mi přijde jako fatální selhání policie

 Je až neuvěřitelné, co se všechno může stát - za výjimečného stavu, v den státního svátku - kdy jindy by měly být bezpečnostní složky na vrcholu pozornosti,

 

 než právě za těchto okolností ? 

Kde jinde čekat masové shromáždění lidí než při ohňostroji na státní svátek ? A kde jinde - logicky a následně - čekat teroristický útok, než právě tam ? I když to nebylo zrovna hlavní město.

Zato to bylo město na jihu Francie, plné přistěhovalců z Magrebu. A ti, cítíce se méně úspěšnými než jejich bílí spoluobčané (a původní francouzské obyvatelstvo), si frustraci odreagovávají terorem ne nevinných - namísto vděčnosti aspoň za to, že jsou v zemi, kde nemají hlad a kterou nezmítá ani žádná kmenová válka, jako u nich doma.

Pokud se kdo podívá na obrázek rozstříleného kamionu - může uvěřit pohádce o tom, že  tam jel se zmrzlinou ?? Vždyť to je kamion tak na přepravu celého skladu průměrného obchodního domu - a policajti ho pustili do uzavřené zóny, bez kontroly povolenky ?

Opět zdůrazňuji - za výjimečného stavu, ve státní svátek, kdy jsou tam shromážděny davy obyvatel, těšící se na ohňostroj ? Kdy jindy a kde jinde čekat útok než právě tady ?

A když už ho pustili : Jak to, že nechali vraždící kamion projet celé dva kilometry ?? To tam nebyl nikde jediný policajt, který by řidiče - když nebylo pochyb, co dělá - zastřelil ?

Francouzský prezident se nedávno velmi uraženě rozčiloval, když izraelský předseda vlády při své návštěvě ve Francii nabídnul francouzským Židům, že jim zajistí ochranu v Izraeli - aby se tam přestěhovali, pokud se cítí ohroženi. A ohroženi se tam cítí skoro všichni.

Prezident Holland se dušoval, že pro to není žádný důvod, že ve Francii nejsou o nic více ohroženi než v Izraeli nebo kdekoliv jinde ... Tak tady vidíme, nakolik prozíravá byla nabídka izraelského předsedy vlády - a nakolik bláhová byla slova francouzského prezidenta.

Mohlo by se toto stát v Izraeli ??

Troufám si se skoro jistotou říci - že nikoliv.

Tam, když už by nějakým zázrakem projela - navíc zjevně podezřelá osoba (neboť v tomto ohledu musí být nutně každý snědý Maghreban podezřelý, zvláště když ve státní svátek jede s takovým obřím krámem na místo srazu tisíců lidí) - přes vnější kontroly a začala by vraždit náklaďákem - neujela by ani 100 m a byla by na pravdě Boží, tím jsem si zcela jist.

Pokud by řidiče nezastřelil nikdo z policajtů, pak bezesporu někdo z přítomných civilistů, kteří u sebe - ve státě jsoucím v permanentním konfliktu se svými arabskými sousedy - vždycky nosí zbraň.

Jakkoliv je mi nesmírně líto bezbranných civilních obětí, zvláště dětí, které nesmyslně zahynuly - navíc v den státního svátku - nemohu se zbavit dojmu, že vinu za jejich smrt nenese zdaleka jenom řidič - vrah.

Že by neschopní a hloupí policajti nebyli výlučně českou výsadou ???

Ostatně - raději ani nedomýšlím, jak by podobná scéna asi proběhla u nás...

____________________

http://edition.cnn.com/2016/07/14/europe/nice-france-truck/

https://www.theguardian.com/world/live/2016/jul/14/nice-bastille-day-france-attack-promenade-des-anglais-vehicle


http://video.foxnews.com/v/5036150481001/warning-graphic-video-aftermath-of-attack-in-nice-france/?#sp=show-clips


https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/409271-utok-v-nice-nakladak-vjel-do-davu-lidi-84-mrtvych-a-100-zranenych.html

http://zpravy.idnes.cz/nice-utok-obeti-rozhovor-ceska-strouhalova-fen-/zahranicni.aspx?c=A160715_123302_zahranicni_aba


https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/online-teroriste-v-nice-najeli-do-davu-s-nakladnim-autem-zab/r~dbe903fa4a1411e69d46002590604f2e/


https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/407207/ceska-popsala-desivy-utok-v-nice-zemrely-deti-mych-znamych.html

 

___________________

Co k tomuhle dodat ??

 

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/409337-lidi-v-nice-poslal-na-smrt-otec-tri-deti-z-tuniska-s-francouzskym-obcanstvim.html

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/409357-specialni-aplikace-pro-varovani-pred-terorismem-po-utoku-v-nice-nefungovala-vice-nez-dve-hodiny.html

 

___________________

               

___________________

___________________

 

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-15 20:54
Jezdit tam dva kilometry jako sněhový pluh je docela průser tamní policie. O. :sad:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-16 08:19
Mezi obětmi jsou dvě Polky, sestry ve věku 20 a 25 let. Polsko je velmi pohnuto...A tak jen tlumočím názor Poláka, dlouhodobě žijícího ve Francii - cituji:

Útoků bylo možné se nadít....Příčinou atentátů je neúčinnost služeb, a také absence kategorických rozhodnutí tamních politiků.

- Jsme v téže situaci jako 13. listopadu - připomíná krvavé atentáty, k jakým došlo v Paříži před koncem roku. - Služby jsou neúčinné, způsobuje to rivalizace oddílů a také absence spolupráce mezi nimi.

Proto: "útoků bylo lze se nadít" - zdůrazňuje. Další příčiny také nechybí, zdůrazňuje

- Problém spočívá v tom, že radikálové se cítí v evropských státech bezpečně. Zakládána jsou zvláštní ghetta, do kterých nevkročí policie a kde platí právo šaría, problém leží uvnitř a služby musí reagovat v samém jeho jádru.¨

- Zesílen musí být prověřovací aparát, aby osoby s dvojím občanstvím byly službám známy a aby služby o jejich cestách do Sýrie věděly. Po 13. listopadu (atentát v Paříži, pozn.) měly úřady osobám, angažovaným v atentátech, odebírat občanství, avšak s ohledem na stranické zájmy iniciativa padla...

Zdroj niezalezna.pl/.../

Freeeurope :sad:
0 # Tom 2016-07-16 13:37
Policie vubec neuzavrela silnici, na ktere se pruvod konal a na ani nikde nehlidkovala.
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-16 14:30
I my - tedy naše stránky - máme (skoro) přímého svědka ...

Zde je jeho svědectví ...

____________________

Srdečně Z Cannes (a Nice!!!)

Jsem zde v Cannes už dva týdny u dcery. Necelý den před terorem jsme byli přímo na místě činu, na Anglické promenádě v Nice. A jen náhodou jsme se nezúčastnili ohňostroje - Alena byla unavená, nechtělo se jí, tak jsme zůstali doma u sklenky vína. Jak by to možná dopadlo ?? Možná bych se už nesoudil...... :sad:

No, řeknu Vám, atmosféra, jakou jsem ještě nezažil. Panika, děs, strach, soucit - to vše se mísí dohromady a přemýšlíte - proč ?

Do detailu souhlasím s Vaším článkem. :roll:

Má první slova po té hrůze byla, že proč ho nezastavili po deseti metrech, když jasně viděli, oč mu jde. Proč ho nezastavili po sto metrech ????????

Jenže...... Zde můžete na policisty nadávat, řvát, házet rajčata nebo i kamení - a oni vám nesmí nic udělat. A tohle jsou výsledky. Policie je prakticky k ničemu. Jako u nás.

Srovnávat to sice nelze, ale je smutné, že první kdo chtěl vraha zastavit, byli dva civilisté. A beze zbraně. Bohužel, jeden z nich skončil pod koly.

Daleko nejhorší vidím prohlášení francouzského ministra vnitra, že nikdo z jeho podřízených nepochybil.:sad:

Až nuvěřitelná shoda s naší státní šlechtou. Nikdo nikdy nepochybí. :eek: Když jsme tam den před tím byli - a taktéž dva dny před tím projížděli - už tehdy avízovali na každém kroku, že pětikilometrová Anglická promenáda bude kvůli státnímu svátku a ohňostroji uzavřená - neprůjezdná a už dva dny dopředu byly nachystány uzavírající přenosné ploty.

Páté největší město Francie - nyní v letní sezóně asi č.1 - a frekventovanější než Paříž - tj. naprosto předvídatelné riziko, a ti debili nechají jet vraha s těžkým kamionem - kam by se neměl dostat nikdo ani na motorce - 2 !!! (DVA) KILOMETRY !!!!!!!!!!!!! a smetávat nevinné lidi jak kombajn obilí.

Samozřejmě, že nejsem schopen posoudit všechny souvislosti - ani je nakonec neznám - ale výsledek promlouvá jednoznačně. Z mého laického pohledu jde o jednoznačné a maximální selhání Francie jako státu, jeho bezpečnostních složek. :eek:

V období nouzového stavu.

A osobně zúčastnění neviděli policisty na 200 metrů.

VV

____________________
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-16 15:37
Když nikdo nepochybil - a je pětaosmdesát mrtvých - tak ti zemřeli na údiv z ohňostroje ??

Být pozůstalými, tak žaluju stát, že nezajistil ani základní bezpečnost při takové akci, navíc za výjimečného stavu.

Ministr vnitra by měl jít okamžitě do háje, prezident taky. Místní velitel policajtů rovnou za katr.

Co to je za pitomce, když tohle mohli připustit ?? A ještě se tvářit, že oni nic !!
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-16 19:49
Naprosto

s ní souhlasím, ač vlastně nevím, kdo a co je :



Šéfka krajně pravicové francouzské Národní fronty Marine Le Penová vyzvala po útoku v Nice k demisi ministra vnitra Bernarda Cazeneuva. "V jakékoli zemi světa by ministr s tak strašlivou bilancí - 250 mrtvých za 18 měsíců - odstoupil," řekla podle agentury AFP Le Penová.



Už jen proto, jak ten hňup Cazeneuv reagoval - nikdo z jeho lidí nepochybil. :sad:

VV
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-16 21:54
V Polsku rezonuje den ode dne více, napřed v mediích, ale následně už i mezi lidmi, že nejnebezpečnějšími v Evropě jsou čelní politici eurobyrokracie. Ovšem to nakonec už slyšíme tu a tam i v ČR, naneštěstí nikoliv však od čelných představitelů státu. Svým vlezdo....ismem Junckerovi v téměř monotonii vícera evropských hlasů, žádajích jeho odstoupení, zesměšnil. Netřeba připomínat, že z hlasů volajících otevřeně po demisi Junckera a i Schulze a dalších, je hlas představitelů Polska.

"Čelní politici EU jsou dnes hroznější než teroristi, ti, kteří je pozvali do našich měst a městeček. Jedinou šancí pro Evropu je poslat je ke všem čertům, obnovení národních států a práva a odstranění veškeré levičácké ideologie, která dnes vládne kontinentu. Jestliže tohle Evropa neudělá - zahyne". Čteme v jednom ze stovek podobných blogů...jiné až úsměvně šťavnaté, ale pravdivé věty čteme dále...."EU se stala karikaturou svého původního projektu. Šílená struktura, mířící přímo ke vzniku gigantického kolchozu (neřku-li lágru), vládnou šílenci a degeneráti o vypraných za mlada vypitou vodou mozků, vypálených drogami a začouzených levičáckými ideologiemi, chodící na vodítku buď dávných komunistických zvláštních služeb, anebo jedinců formátu Georga Söröse, nenávidících z celé duše křesťanské hodnoty, na bázi kterých budovala Evropa po věky svůj klid, bezpečnost a blahobyt, schopných všeho jen aby tento stav změnili..."
Kdo si přeje číst šťavnatou polštinou dál, tak tento článek mu poví, kdo je mezi čelnými představiteli EU kdo
polskaniepodlegla.pl/.../...
nicméně, kdo je Schulz, Tusk, Juncker, Timmermans, Verhofstadt, už portál k213 informoval v jarních měsících letošního roku (hlavně v souvislosti s jejich "starostmi" o polskou demokracii "rozuměj o polské estébáky atd., a vyhrožování Polsku). Portál K 213 jako vždy v ČR první... :-)

Freeeurope :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-18 14:08
I francouzské veřejnosti konečně došlo, co jsme tady psali od první chvíle - že takto zajistit oslavy státního svátku je na demisi ministra vnitra i prezidenta republiky.

____________
Už je to tady:

Vrazi, demisi, vypadněte ...francouzský premiér Valls v Nice vypískán... :eek:

lefigaro.fr/.../...

Freeeurope

___________

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.