Odvoláno bylo 2745 soudců ...

To je - bohužel - zpráva z Turecka, nikoliv od nás.

 

Ale i tak je nesmírně důležitá. Ukazuje totiž, jak také může vypadat očista právního státu od těch, co mu chtějí škodit  - a ve své povýšené nadřazenosti to dotáhli tak daleko, že se spojili s reakcí v armádě a pokusili se převzít moc silou.

V čele tureckého pokusu o puč stál odvolaný právník... Co k tomu říci ??!! Asi že jeho představy práva nejsou ojedinělé ani u nás, tady ovšem moc silou přebírat nemusí, i tak jim dělá vláda poníženého služebníčka, navíc místo nich nese odpovědnost - tak proč ji shazovat, že ?

Zdá se, že lekce z Turecka by mohla být pro ČR zajímavější, než by se na první pohled mohlo zdát.

Názorná ukázka toho, kam vede nikým nekontrolovaná zpupnost spolu s pocity nadřazenosti, beztrestnosti a nemalým podílem moci, která se nemusí nikomu zodpovídat.

Mimochodem, nic není náhoda.

Až se jednou první odvážní pustí do reformy justice u nás, budou ta čísla vypadat velmi podobně.

Prostě - symbolická předzvěst.

Zdá se, že letoší prázdniny jsou natolik zajímavé a živé, že se ani na žádnou dovolenou odjíždět nevyplatí ...

Turecký prezident o tom ví jistě své.

 

 

_____________________

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/409390-tisice-vojaku-v-zalari-a-161-obeti-puc-se-podarilo-zmarit-oznamil-turecky-premier.html

____________________

            

____________________

___________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-16 14:22
17. červenec - Den mezinárodní trestní justice

July 17 – Day of International Criminal Justice

mzv.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-17 15:16
Nejhorší je fakt, že není z Francie slyšet hlas volající po demisi odpovědných státních činitelů počínaje prezidentem, levičákem a zapáleným trockistou Hollandem a ministrem vnitra. Nemohu ale posoudit, zda je to vlivem cenuzury mainstreamu či zda je to opravdu tak ponurá skutečnost, jaká by pak vypovídala o stavu francouzské společnosti. A co především: Opět nevidím ani ve Francii koherentní politickou sílu, která by především přinesla program reforem, duchovně založených na křesťanských hodnotách s cíle očistit francouzský establishment od levičáků a socanů a posílit ten tradiční, pokud ještě se aspoň část zachovala. Tam, kde takový základ koherentní politické síly chybí, dnes nastupuje sice do myšlenek lidí inklinace k pravici, ovšem příčinou je především to, že levice dovedla zemi do takových konců jako v Nice, že se neosvědčila...A na místo oné pravice v politickém spektru, není-li tato koherentí z národní tradice a opravdové víry vyrostlá,se dostává pravice umělá, ovládaná komunistickými anebo všemi jinými, hlavně antikřesťanskými tajnými službami.
Znepokujující v souvislosti s Nice je puč v Turecku, a to nikoliv tím, že šlo o puč, nýbrž tou časovou shodou s teroristickým činem v Nice. Dá se říci, že "prezident Erdogan a jeho vláda puč ustáli, můžeme být klidní". Ne! Problém je jinde, a nejspíše jej nepostřehla ani řada politiků: Ten puč je znakem nestability důležitého členského státu NATO. A v podstatě jižního-jihovýchodního pilíře NATO, a turecká armáda je druhou nejpočetnější po US Army. A také počínání samotné Erdoganovy adminstrativy nebudí důvěru: Chce Turecko do EU, žádá bezvízový styk se zeměmi EU, z řad arabských běženců si zadrželo kvalifikované a všechny další včetně kriminálníků a teroristů posílalo vesele do otevřené náruče východoněmecké estébačky "Eriky". A těsně před pučem padlo v Turecku rozhodnutí dát běžencům na tureckém území turecké pasy. A tak je nebezpečí jiné pseudolegální cesty islamistů do Evropy, jestliže tu sprostou, eurobyrokraty, totiž vnucování "utečeneckých kvót" členským státům EU, žádný z nich snad krom estébačky Eriky nepřijme? Co dál? Nebezpečí (re)islamizace Turecka, čehož tento prozatím zvládnutý puč je signálem. (Re)islamizace Turecka ve spojení s destabilizací Západní Evropy nejdříve "plíživou socialiazicí", následovanou další destabilizací v podstatě "obohacení evropské multikultury?"

Freeeurope :-)
________________

Turecko tím pučem ukázalo, že patří spíše do Asie, nežli do Evropy, i když ho ustálo. Turecko nemá vyřešenu otázku lidských práv, válčí s Kurdy, terorizuje novináře, za článek je tam možno vydat zatykač, dokonce mezinárodní, teď zvýšilo svou důležitost tím, že drží Evropu v šachu přes uprchlíky, ale to nic na jeho vnitřní nedobré struktuře nemění, spíš naopak - ztrácí motivaci věci demokratizovat.
Turecko do Evropy - aspoň zatím - zjevně nepatří a nemá smysl mu mazat med kolem huby, natož ho do Evropy pouštět.

Turecká armáda je sice tradičně jednou z nejsilnějších v NATO - ale k čemu to, když pak válčí mezi sebou navzájem ? Taková armáda je pro zahraniční nasazení prakticky nepoužitelná, i kdyby měla dva miliony vojáků a nejmodernější zbraně. :sad:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-17 15:24
Zneužívání moci ve státním zastupitelství

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-17 15:25
GIBS chce dvacet milionů korun navíc na zkoušky spolehlivosti příslušníků

domaci.ihned.cz/.../

______________

Já bych je vyzkoušel raz dva i zadarmo. Stačí se podívat, jak vyšetřili kauzy podezřelých policajtů...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-17 15:26
Chovanec koupil výhodně byt v Plzni od firmy se státními zakázkami. Nebyl dokončený, brání cenu ministr

domaci.ihned.cz/.../
__________

Chyběl klíček v zámku.... :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-17 15:27
Marksová pro státní alimenty až 2940 korun měsíčně

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-18 15:19
Prezidentem Erdoganem do ulic svolané masy zuří nekontrolovatelně dál...

Jak oznamuje s (odvoláním na rakouský zdroj v německém jazyce) turecký časopis Demokrat Haber, luza prý ve dvou městech zaútočila na křesťanské kostely.

Ve městě Malatya kameny na evangelický kostel, v Trabzonu létaly skrz okna katolického kostela Santa Maria dlažební kostky, kostel pak napadli kladivy ozbrojení útočníci.

Už v únoru byl v kostele zavražděn farář tohoto kostela Andrea Santoro.
A pokračuje se dále.
unzensuriert.at/.../...


Tak to je podle Martina Schulze, předsedy Evropské komise, demokratický a zákonnost dodržující stát - Turecko.

Freeeurope :sad:
0 # Kalan 2016-07-18 17:37
Turecko, zvláště pod vedením současného prezidenta a jeho rodiny, nepatří do "Evropy".
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-19 11:29
Nebudu soudit Parkanovou ...

Znám dva svědky, nemohu soudit Parkanovou, odmítala. Po půl roce jí to ale přikázal soud

archiv.ihned.cz/.../

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.