Anomálie. Už nejen evropská, ale i světová

Když v r. 1990 Petr Cibulka říkal, že nás ovládnou bolševické mafie organizovaného zločinu, říkal jsem si, že hodně přehání.

 Ač tohoto pána nehodlám nijak protěžovat a někdy je jeho činnost zjevně kontraproduktivní, v tomhle měl naprostou pravdu, mockrát jsem si na něj vzpomněl.

Více než 20 let existuje zákon o střídavé péči, v praxi ho nedokázal prosadit dokonce ani Ústavní soud, ani jeho předseda, ať se rozčiloval v televizi, jak chtěl.

Nemohu nevzpomenout v této souvislosti na Slovensko, kam jsme kdysi jeli udělat propagační akci do Bratislavy ohledně střídavé péče - do půl roku tam byl schválen zákon, za další rok již tak běžně rozhodovaly slovenské soudy.

Často se setkáváme i s tím, že jsme - zejména v zahraničí - považováni za podvodníky a zloděje Evropy, ani Poláci nemají takovou pověst jako Češi, o kdysi i u nás často používaných příměrech o Balkánu ani nemluvě - tam Vás za celou dovolenou nikdo neokrade, u nás už v první směnárně.

Existuje ještě několik prvenství a výjimečností, kterými se rozhodně není co chlubit.

Nejvíce vězňů na počet obyvatel.

Přitom se zdálo tak jednoduché a samozřejmé, že po r. 1990 se - spolu s dalšími komunistickými paragrafy - prostě zruší i trestný čin zanedbání povinné výživy, jinde na světě neexistující - a nestalo se to dodnes. Je až neuvěřitelné, jak hluboko pod kůži se dostala většině obyvatelstva komunistická rodinná morálka - že sice rozvést se žádným zločinem není - zvláště pokud to udělá žena - ale zato neplatit na děti - no, to je teda svinstvo neskutečné, za to budeme dotyčného čtvrtit a lámat v kole, a může stokrát prokázat, že na to prostě nemá - nebo že má jiné, velmi vážné důvody, proč výživné neplatí - včetně toho, že dítě není prokazatelně jeho.

ODS, vydávající se za pravicovou stranu, namísto toho, aby se snažila zavést a prosadit především tradiční rodinnou morálku - kde je zločinem především rozvod sám, ne jeho druhotné a odvislé projevy - namísto toho zcela převzala komunistickou rodinnou politiku, kterou prosazovala dalšího čtvrt století a prosazuje ji v podstatě dodnes.

Škody v morálce lidí vidíme pak na každém opatrovnickém soudě.

Další : V postkomunistickém světě existovaly jen dvě anomálie, kde zůstala zachována původní komunistická strana prakticky beze změny - Kazachstán a Česká republika.

Čím to ? Jak je tohle možné ?

Nedávno se na mne obrátil jeden otec - Žid, z Izraele, dlouhodobě usazený v Praze - a říkal mi, jaké má problémy se svou současnou družkou, byť se nevzali.

Ač ta s VŠ, původem z jakési východomoravské vísky - opět - morálně - zcela bez základů. Třtina ve větru. Plácající se podle toho, jak se jí to zrovna hodí.  

Problém byl v tom, že když se poznali, on jí tehdy jasně řekl, že chce, aby jejich budoucí děti byly vychovávány v židovském náboženství - a ona, že ano. Že s tím nemá problém.

Najednou, když na to mělo dojít, děti měly začít chodit do židovských škol, životním stylem se začínaly odlišovat od běžných vrstevníků - dříve bychom řekli "křesťanských", dnes asi spíše - jako matka - třtiny ve větru, plácající se bez ukotvení tu tam, tu onam - leč zcela jistě české národnosti - a tedy i zbytků křesťanské kultury, ať si to uvědomují nebo ne - viz třeba - a hlavně - Vánoce a Velikonoce. Zejména pak ty prvně zmiňované, které se samozřejmě u Židů liší a jejich oslava rovněž.

No - a tak, když milá třtina zjistila, že co to pro ni - a její děti - znamená - tak najednou nechce o slibu ani slyšet, děti že budou chodit do běžné školy a Vánoce se budou slavit po česku.

No - jenomže tomu se v normální společnosti říká : Podvod. A chápu toho otce, že se cítí být podveden , navíc na značně citlivém místě, tedy na svých dětech.

Přece jí to řekl předem, ona souhlasila, kdyby nesouhlasila, asi by si hledal jinou dál.

Tady zjevně narážíme na něco, na co Češi v zahraničí naráží naprosto běžně : Tam totiž slovo platí. A pokud ho někdo nedrží, má problém. A to tak velký, že může velmi snadno ze slušné společnosti vypadnout. Až na její okraj, v horších případech, i mimo něj.

A zase : Nebude to u nás lepší, dokud se nezmění především chování úřadů a vlády. Vždyť se na ně podívejme, jaká je to proradná pakáž !! Co dneska řeknou, zítra neplatí, protože se to už nehodí - tak proč by se běžný občánek tomu nepřizpůsobil, že ?!! A nechoval se stejně ?!! Tedy - drze vypočítavě.

Ale to jsem se pořád ještě nedostal - po nějak rozvláčném úvodu - k tomu hlavnímu, a tím je - další ABSOLUTNÍ ANOMÁLIE, a tou jsou

DVA DNY VOLEB.  

Zlozvyk z časů komunistů - stejně jako trestný čin tzv. zanedbání vyživovací povinnosti - zdá se, se nesmírně hodí i obrozeným komančům ve všech uniformách a dresech - a tak se dál - a pořád znovu - volí dva dny, ač pro to není žádný rozumný důvod.

Komunisté to zavedli proto, aby mohli volby "upravit", neboť je měli totálně pod kontrolou, a upravovali je zejména tam, kde hra diktatury na demokracii opravdu nevyšla - a urny byly plné bílých lístků, popsaných většinou ještě sprostými vzkazy vládnoucí moci.  

V takových případech se řeklo, že to holt nebylo 100, ale jen 85% - a hádejte se, jestli to tak bylo nebo nebylo, nikdo - krom volební komise - to nemohl spolehlivě vědět a komise třeba přijela z okresního města a zase tam spořádaně odjela.

Jak vidět, zvyky komunistů přišly velmi k duhu i současným mocipánům.

Za  CELÉHO ČTVRT STOLETÍ SE NEPODAŘILO PROSADIT ZMĚNU VOLEB NA JEDEN DEN,  a každý, kdo se o to pokusil, skončil nakonec ve vzduchoprázdnu. Přesněji : V politické izolaci mocných.  Připomeňme jen, že při posledních volbách to slibovalo třeba i hnutí ANO, ale jen se dostalo do vlády, už o tom nechtělo ani slyšet - a do vládního programu se něco podobného vůbec nedostalo.

Skoro se vnucuje otázka : Sakra, když je proti tomu takový spontánní odpor - ovšem vždy jen vládnoucích stran - tak to se tam asi sakra musí přes noc dít věci, jinak by přeci na tu snadnou změnu museli dávno přistoupit !!

Asi jako když jsme se kdysi dívali přes houšť ostnatých drátů do Bavorska nebo Rakouska - a říkali si : Tam přece musí být ráj na zemi, jinak by nás tady takhle nezaplotovali.

V současnosti jsou jen dvě země - kromě ČR - kde se volí dva dny - a sice Indie (tam kvůli rozloze území) a Papua Nová Guinea (tam zase kvůli neprostupnosti pralesů a těžké komunikativnosti vnitrozemí).

A ČR ?

Relativně maličká zemička, s hustou sítí silnic a železnic, kde i poslední víska je dostupná během několika málo minut ... Ale zdá se, že strukturované zlozvyky (post) komunistických vládců jsou tou nejhorší a nejneprostupnější džunglí...

___________________

https://www.novinky.cz/domaci/409553-volit-v-jeden-den-hlasy-pro-i-proti.html

___________________

              

___________________

___________________

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-19 11:38
Typický český (a moravský) politik - socan :

Jen se dostal do funkce, okamžitě sbalil mladší asistentku (= nechal se sbalit) a s manželkou se rozvedl (už jenom tohle by ho v civilizované zemi z politiky spolehlivě - a naprosto správně - diskvalifikovalo) - teď za něj mluví fiktivní mluvčí - se symbolickým jménem ...

Inu - socani - a jejich hnůj... :sad:

____________________
Za Haška komunikuje neexistující mluvčí :sad:

Za hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška (ČSSD) roky do médií mluvila žena s vymyšleným jménem. Za jménem tiskové mluvčí Lucie Proutníkové se skrývá kontroverzní lobbistka Jana Mrencová, která je nepravomocně odsouzená k podmínce za to, že za úplatek nabízela ovlivnění novinářů. Zároveň si Hašek u jejího partnera objednal před krajskými volbami marketingové služby za 400.000 placené z veřejných peněz.

Mrencová odmítá, že by se vydávala za Proutníkovou. Mrencová podle Mf Dnes léta udržuje blízké kontakty s mnoha vlivnými politiky či jejich manželkami.

____________________
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-19 13:43
Žádná podmínka - za loupež do basy !! Ani Rösch a jeho předem domluvené rozsudky mu nepomohly, alespoň u odvolacího soudu ne. :P

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-19 15:52
Hašek má tajemnou mluvčí, kterou nikdo neviděl. Za falešným jménem se prý skrývá odsouzená lobbistka :sad:

domaci.ihned.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-20 13:33
Turecká inspirace - nelze než souhlasit.

A - jak vidět - s autorem se plně shodujeme. Alespoň v tomto bodě.

_____________________

Výsledek vidíme na každém soudu, kde bezmála co soudce, to morální zrůda, representující to nejhorší z polistopadového vývoje. Dokonce bych řekl, že v této zemi neexistuje horší a mravně zkaženější společenská skupina, než jsou soudci: líní, k právu a spravedlnosti indiferentní, oportunističní, namnoze úplatní, charakterem plně srovnatelní se zločinci, které soudí. Dokonce, myslím, i politici jsou proti soudcům v průměru hotovým vzorem občanských ctností.

Pokud by se našel diktátor, který by zemi soudců zbavil tak, jako to činí turecký president (nyní spíš už jen diktátor), udělal by pro tuto zemi to nejlepší, co by udělat mohl. Jen, pochopitelně, by je nesměl nahradit lidmi ještě horšími než jsou ti, kteří dnes taláry s fialovým lemem oblékají. A to by asi byl problém, protože kvalitní a sebevědomou justici nevybudujeme za pět ani za deset let, ta vzniká dlouhá desetiletí. Přesto, bohužel: i nic by bylo více než to, co máme nyní. :sad:


Turecká inspirace

paragraphos.pecina.cz/.../turecka-inspirace.html
_____________________
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-20 16:08
Syn se připletl k vraždě. Jeho matka jde do vězení za zanedbání výchovy


jihlava.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-20 16:10
To muselo stát opravdu za to :


Situace vyvrcholila tím, že děti odešly na vlastní žádost do dětského domova
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-25 15:01
Policejní prezident Tuhý ve služebním autě překročil rychlost. Chytli jej podřízení

ceskatelevize.cz/.../...




Hlídka přistihla policejního prezidenta Tuhého při překročení povolené rychlosti

rozhlas.cz/.../...




Policejní prezident jel příliš rychle. Jsem připravený nést důsledky, řekl Tuhý

lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-25 15:03
Jsou opravdu všichni. kdo vraždí, choří šílenci ?

Mnichovský teroristický čin Íránce Aliho Davida Sonbolyho přinejmenším za hranicemi ČR přehlušil vraždu ženy jinou jako zdravou z blázince v Praze-Bohnicích propuštěnou ženou. Dva týdny předtím se dostala do Bohnic právě proto, že se pokusila uškrtit oběť na WC. Policie na to nic, z blázince ji propustili přesto jako zdravou. Jenže: Jestliže byla zdráva, pak je podezřelé, že za pokus o vraždu ji nikdo nepohnal před odpovědnost? Vina padá pak na policii. Jak vidět, bezpečnost občanů ji zjevně nezajímá. Anebo: Proč tedy byla umístěna na psychiatrii? K takovým rozhodnutím se musí vyjádřit příslušný znalec...Kde je jeho vyjádření?!

Stejně tak se kompromitují představitelé dnešní moci v dnešním Německu východoněmecké estébácky "Eriky". Ta zřejmě nevěděla, co říci - tak trvalo celý den, než vůbec se k teroristickému činu vyjádřila. Německá media omílají tvrzení všelijakých expertů, papouškujících jeden po druhém - dovolím si říci - pohádku o psychické chorobě Sonbolyho. Stačí však projít německá fóra či sociální sítě: "V ruksaku měl 300 nábojů. Cožpak psychicky nemocná osoba je schopna se více než rok pečlivě k takovému činu připravovat?" Jinde se dovíme, že atentátník užil poloautomatické pistole Glock. Ta na černém trhu vyjde na 1000 Eur, nemluvě o množství munice. Otázka: Kde on či vůbec jeho rodina, žijící ze skromné sociální podpory, sebrala částku peněz, jaká na jejich příjmy je hodně vysoká? Pomalu vycházejí od bavorské policie či úřadů další "zajímavosti": Krom toho, že čin pečlivě připravoval, navštívil také místo masakru z března 2009, Winnenden, kde bylo postříleno 15 osob, a kde atentátník spáchal také sebevraždu. Sonboly si tam pořizoval snímky, ty nalezla policie v jeho telefonu. Oběti si nevybíral, není mezi nimi nikdo z jeho spolužáků. Pokud jde o síť Darknet, kde pistoli koupil, do té musí mít vstupující zvláštní oprávnění - a máme otázku: Co speciální služby?
Mezi oběťmi na životě nejsou jen Němci, 7 z 9 byli mladiství: Němci dva, jeden Maďar, jeden Řek, dva Turci a jeden kosovský Albánec. A navíc pachatele nenašla policie, ale jeho otec, které jej identifikoval na video, které bylo umístěno na internetu během policejní operace. Zkrátka: Otec jakmile viděl nahrávku, šel hned na policii, a prohlásil, že nejpravděpodobněji je to jeho syn...
Před páteční půlnocí jsem ještě klikl na německé TV stanice (hlavně BR a München.tv), kde už probleskovaly domněnky, že jde o čin pravicového extremisty. Nový požár Říšského sněmu? Aby ti levičáci, pohrobci RAF (Rotarmee-Fraktion, teroristická organizace "Frakce Rudé Armády", z níž se rekrutuje např. ministr zahraničí Schröderovy éry Joschka Fischer) či východoněmečtí estébáci získali jakkoliv pochybný, ale přece jen propagandistický "kanónenfutr" k obhajobě svých vládnoucích postů?

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-26 06:35
niezalezna.pl/.../

Tento týden se v českých masmediích šířila zprávička typická nejen pro okurkovou sezónu - pěkně vyčuraný polský turista pobývající na dovolené u Jadranu hodil v restauraci do jídla mouchu, a chtěl pak jídlo zadarmo a seřval vedoucího restaurace, jenže: Netušil, že jej načapal kamerový systémem ...A hned byl kanónenfutr pro všechny senzacechtivé nájemné novináře levicových medií na téma jací jsou ti Poláci...A ejhle,
Ukazuje se, že onen pacholek je pracovník vězeňské služby, z věznice v Gorzově Velkopolském (Lubušské vojvodství). Na linku je i video, které nakonec viděli čtenáři i řady českých medií...

„V souvislosti s mediálním podáním informujícím o tom, že se pracovník vězeňské služby pobývající na dovolené dopustil nedůstojného chování v sedmé z kaváren v Chorvatsku, doporučilo po vykonání vstupní analýzy věci ministerstvo spravedlnosti generálnímu řediteli vězeňské služby postavení tohoto pracovníka v současné době až do vyjasnění věci mimo službu" - informuje polské ministerstvo spravedlnosti. Kapitán Bartłomiej Turbiarz z Ústředního ředitelství Vězeňské služby již sdělil, že pracovník již je mimo službu.

Freeeurope :-)

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.