Exekuce - v pravý den

K reportáži o exekucích jsme si ani lepší den nemohli vybrat.

 Což jsme nemohli tušit ani předem, ba ani ještě při jejich natáčení. Při zveřejnění už ale ano.

Začali jsme dnes na Městské soudě v Praze, který nám přihrál sám Pán Bůh (stejně jako dnešní souhru náhod a okolností).

Na soudě v Nymburce jsem totiž objevil exekuci, která mne udivila už při pohledu, oč se jedná : Zjevně starší 10-ti let - a teď ji někdo začne vymáhat ?? Není to zvláštní ?? Nebo to je dárek justice k mé senátorské kandidatuře ?! Nebylo by divu.

A tak jsem napsal mluvčí Městského soudu, slečně Puci, že by mě zajímalo, kdo dává pokyny, aby se zaměstnanci soudu zabývali zjevně nesmyslnou činností - vymáháním dávno promlčených titulů - protože to stojí jenom na platech jejich + soudců, kteří se tím budou zabývat, nemálo peněz (opět - názorný příklad toho, "čím jsou soudy přetíženy..." - stručně řečeno - kravinami, které si převážně samy vytvořily).

ZDE je mail tiskové mluvčí :

 

___________________

 

Dotaz - vytváření práce pro práci

 

Přidat hvězdičku 

Jiří Fiala

<This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

18. července 2016 17:49

Komu: "Puci Markéta Mgr." <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

 

Dobrý den, slečno mluvčí,

zaměstnanec vašeho soudu, jistý Viktor Šerák, vytvořil exekuci na
základě rozsudku ve věci č.j. 37 C 6/2003 - 69, o kterém sám píše, že
je vykonatelný dnem 21.11. 2005.

Exekuci vede pod č.j. 22 EXE 5550/2016 OS v Nymburce, a to od května t.r.

Protože se zjevně jedná o promlčený titul, starší 10-ti let, se chci
zeptat, kolik ještě zaměstnanců soudu se věnuje této evidentně
nesmyslné činnosti a kdo bude refundovat jejich platy jako škodu
způsobenou státu právě zjevně bezesmyslnou činností ?

A dále mne zajímá, kdo k tomu dal pokyn, zda předseda soudu Vávra.

Pokud mi poskytnete odpovědi písemně, nepřijdeme si je natočit naživo,
jinak ano, a to v tuto středu, kolem poledne.

S pozdravem

Ing. Jiří Fiala
za server
k213.cz

___________________

Na mail nepřišla žádná odpověď, zašli jsme si proto na soud.

A tam jsme zjistili :

Slečna Puci má dovolenou, i na dovolené nám telefon vzala, ale jen na poprvé. Řekli jsme jí, že jí dovolenou přejeme, ale že by nás zajímalo, kdo ji zastupuje. To nám nedokázala do konce hovorů říci, prý ale někdo jo. A někdo nám na to odpoví. Neodpověděl samozřejmě nikdo, to jsme už zmínili.

Na infocentru nám řekli, že mají poznamenáno, že tiskovou mluvčí zastupuje Dr. Vlasák. Poměrně známá postava Městského soudu. Dovolali jsme se mu, ten ovšem rozhodně popřel, že by tiskovou mluvčí zastupoval  - a odkázal nás na kancelář předsedy soudu.

Infocentrum opět upřesnilo, že by to měl být Mgr. Sedlák, místopředseda soudu.

I jemu jsme se dovolali, ten potvrdil, že mail četl - neřekl už ovšem, proč na něj tedy neodpověděl - a sdělil nám, že je to věc z pracoviště Slezská - a že se tudíž máme obrátit na tamního místopředsedu, Mgr. Výtiska. To jistě rádi uděláme. Jen nechápeme, proč kvůli takové banalitě jsme museli volat dvěma místopředsedům (vlastně Vlasák tvrdil, že už místopředsedou není) a kontaktovat další tři lidi, včetně dovolenkové mluvčí - když stačila jedna věta mailem : Obraťte se na pobočku ve Slezské, Mgr. Výtiska.

Toho si necháme napříště.

Ale - vemte si - ti efektivitu a sladěnost práce : Mluvčí má dovolenou, sama neví, kdo ji zastupuje, někdo jistě. Neví to ani infocentrum, resp. jeho informace jsou liché. Teprve na 3. - 4. pokus se dostáváme ke správné osobě. Ta sice o mailu ví, ale že by sama od sebe na něj odpověděla - to ani náhodou.

Kdyby takhle fungovala jakákoliv firma, buďto by letěl na hodinu její šéf, nebo by zkrachovala. V justici je to ovšem "standard".

K věci - proč soud vytahuje 10 let staré případy, aby vymáhal promlčené tituly -  jsme se nedozvěděli nic. Taky výsledek. A obrázek současné - velkým podnikatelem Babišem spravované - justice.

Hlavně, že tak zdůrazňoval, že ON přece přišel z podnikatelské sféry - a na takový bordel - a na červená čísla - prý není zvyklý.

 

 https://youtu.be/nVS-an1GZJw

 Tím tedy BOD 1 - pro dnešek - vyřízen.

________________

 

A přesunuli jsme se do Holešovic. Za exekutorem Plášilem. Také nikoliv neznámou postavičkou.

Tomu jsem nesl jednak Rozhodnutí o započtení, aby věděl, co dluží on mně - jednak jsme chtěli vědět, co to jsou "hotové výdaje" a jejich úhrada, údajně ve výši 5.505,50 Kč - když si samostatně vyúčtoval odměnu - za něco, s čím ještě ani nezačal, resp. nevymohl ani korunu.

To jsme se pochopitelně nedozvěděli.

Jen to, že prý pan doktor právě odešel (na schůzku mimo kancelář) - nikdo před námi nevycházel a úřední hodiny pořád trvaly  - a prý odpoví písemně.

Tak na to jsem rozhodně zvědav. A určitě naše čtenáře o odpověď neochudím.

V reportáži, natočené pod schody úřadu, jsem připomenul případy dvou otců, které dobře znám a které "léčil" místní "pan doktor", případně je léčí ještě dnes - viz Petr Masný, který má už půl roku pravomocný rozsudek na snížení výživného zhruba na polovinu - ale "pan doktor" ho stále léčí podle předchozího rozsudku, i když o tom novém dobře ví - což znamená, že mu dál klidně strhává dvojnásobek toho, co má a smí, a to už zcela bez právního podkladu. Prostě - krádež s podvodem za bílého dne. V režii státního úředníka.

Když půjdete na policii, tak se Vám vysmějí.

Může se pak někdo divit, že ten, kdo ji má - vezme pušku do ruky ?

Anebo se snad očekává, že zdravým a normálním reflexem je nechat se mlčky okrádat celý život a dřít se na skutečnou veš, která nemá a nebude mít nikdy dost ??

 

 https://youtu.be/G4crSWxG0l0

 

_________________ 

 

 

 Vyúčtovat si neexistující náklady, navíc v nemožné a technicky neproveditelné výši - to byl a je i nadále - podvod. Pokud škoda přesáhla 5 tisíc korun, v prvním odstavci. Ale - kolik má asi "pan doktor" klientů a kolika účtuje tuto medicínu ?!!

To už nebudou tisíce, to nebudou ani statisíce - to budou - miliony !! Měsíčně.

 Všem, kterým "pan doktor" účtoval něco podobného - a dosud na něj trestní oznámení pro podvod nepodali - vřele doporučujeme, aby tak neprodleně - třeba podle připojeného vzoru - učinili... 

Viz : http://k213.cz/JOOMLA/2403-naklady-exekutoru 

____________________

A zatímco jsme natáčeli - někdo využil článku 23 LZPS k obraně své a svého majetku :

Dlužník v Ostravě postřelil při exekuci tři lidi

 Bývalý policista, agresivní muž a podivín, popisují sousedé střelce z Ostravy

 

Škoda, že se tak děje až nyní ... Kolikrát to prošlo mlčky a bez sebemenšího odporu - jako když podřezávají ovci. Až si na to grázlové všech stupňů a úrovní zvykli.

A kolik lidí ještě bude muset zahynout, než parlamentu dojde, že zabavovat lidem - často kvůli prkotinám - poslední, co jim zbylo, vyhánět je z obydlí - nemůže vést k ničemu jinému. Neboť každý tvor, zahnaný do kouta, zaútočí. Je to to poslední, co mu zbývá...

____________________

               

____________________

Vyznamenání ??!! Neměli jít spíše před soud za překročení pravomocí ? Jejich úkolem, pokud vím, je pachatele zpacifikovat a předat ho justici - ne ho zastřelit, notabene v situaci, kdy sám nikoho nezastřelil a dost možná ani zastřelit nechtěl.

Když už jsme u těch vyznamenání, tak bychom jedno viděli spíše pro mrtvého, protože ten aspoň exekutorům připomněl, že ne všechno jim musí vždy projít. Když už u justice, tak ne u poškozených.

https://www.novinky.cz/krimi/410158-policiste-dostali-medaile-za-zakrok-proti-muzi-ktery-strilel-na-exekutora.html

____________________

___________________

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-20 16:06
Protiexekutorské nálady sílí, bojíme se o bezpečnost, říká šéfka komory

zpravy.idnes.cz/.../...
__________________

Bojí se správně. Nutno dodat, že kdo vykonává spravedlnost spravedlivě, obvykle má respekt i těch největších grázlů - a bát se nemusí. :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-20 16:16
To, co napsal (výstižně) Pecina o soudcích (viz paragraphos.pecina.cz/.../turecka-inspirace.html), trojnásobně platí o exekutorech.

Člověk si nutně říká : Čím si tenhle národ tak neskutečnou pakáž zasloužil ?? A kdo ji na něj vypustil ??

Odpověď je jasná : Byli to Pospíšil a jeho ODS. A její "podnikatelské" manýry a "prostředí".

Věřme, že Pospíšil ještě jednou rád požádá v Bruselu o azyl, až na něj tady vydají zatykač pro vlastizradu. :P
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-20 16:21
V čase, keď si pre nedostatok peňazí súdy navzájom požičiavali kancelársky papier a riešili, z čoho zaplatia poštové známky, Štefan Harabin si ako predseda Najvyššieho súdu pridelil za dva roky odmeny 113-tisíc eur.




Zverejnili mzdové listy Harabina, ktoré ukazujú vysoké odmeny
domov.sme.sk/.../...
______________

Přece hodně pracoval, ne ?!! Tak co se kdo diví ???!!!
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-20 16:23
Občané si přišli postěžovat ministrovi (Babišovi). :D

bruntalsky.denik.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-20 16:23
Soud odročil případ muže, který střílel na policisty. Nechtějí přiznat chybu, říká obhájkyně :-)

lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-20 19:57
Ten exekuovaný v Ostravě ...

... střílel na nohy, dával tedy prostor ještě k jednání. Policie po vzoru z USA míří na hlavu. Je jen otázkou času, kdy tahle praxe bude i v silniční dopravě? O. :sad:
___________________

Dost se divím, že se jim takhle vystavil. Přece když je čekal, tak bych si někam zalez´, počkal si, až přijdou co nejblíž - a pak je zkosil jako žito.

Nikdo se, koukám, vůbec nezabývá tím, jak to, že se ho policajti nesnažili zpacifikovat - třeba tasrem, ranou do nohy, apod. - jak kdyby bylo normální, ba vzorové, že první, co udělají, je, že začnou střílet. Do hlavy. :sad:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-21 06:56
Trochu odlehčené téma: včera jsem si všiml na stránkách ÚS, v sekci Aktuality ("Návštěva z nejvzácnějších"), že Rychetský mj. přijal Schustera a Gašparoviče ve své rezidenci.

Tak až pojedete do Brna, a zbyde čas, můžete se místních poptat na Rychetského rezidenci, popřípadě Baxovu či Šámalovu, jestli soudruzi netrpí nedostatkem metrů obytné plochy (což bylo jedno z kritérií, dle kterého se před 1990 přidělovaly obecní, státní, družstevní byty - 8m2 obytné plochy na osobu, bez započtení užitkové jako koupelny, kuchyně, wc), nebo si hoví lépe než soudruzi koncem 40.let - viz známá Slánského vila, z níž ten proruský kolaborant s ostatními soudruhy vysílačkou práskal do Moskvy Stalinovi a spol. vše aktuální z ČSR.

zdravím, PR :-)
0 # Super User 2016-07-21 10:05
Nejvyšší soud trhá rekordy, 21.7. 92 návštěv. Překoná v příštích dnech stovku?
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-25 14:21
Je to takový oříšek

Kde sehnat ten padesátník ? O. :-)
_____________________
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-25 14:45
Dlužníci útočí na exekutory: Sekerou, nožem, ale i automobilem

ceska-justice.cz/.../...

____________

S ohledem na to, co o naprosté většině exekutorů a o jejich metodách víme my, je s podivem, že jich pár desítek není dávno pod drnem. :P
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-07-25 21:27
Nejdražší nájem na jednoho zaměstnance má Krajské ředitelství policie v Praze: 600 tisíc ročně na hlavu

hlidacipes.org/.../




Který úřad má nejdražší nájem na zaměstnance? Činí 600 tisíc ročně na hlavu

zpravy.tiscali.cz/.../




„Proženu ti kulku hlavou, ty svině.“ Záznamy z napadení úředníků děsí

ekonomika.idnes.cz/.../...




Úřady práce zavedou přepážky jako na poště. Ochrání před agresory

ekonomika.idnes.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.