Kandidáti. Proč ano a proč ne.

 Na žádosti čtenářů a volebních příznivců jsme se rozhodli vytvořit tento přehled protikandidátů v senátních volbách -

 s tím, že každý, kdo může k tématu cokoliv říci, nechť tak učiní, nejdůležitější poznámky pak budou k jednotlivým kandidátům průběžně doplňovány.

Nejprve tedy přehled kandidátů :

 

Josef Táborský - ČSSD - současný senátor a obhajovatel postu

Ivan Doležal - ODS - místostarosta Hořic

Věra Beranová - KSČM - zastupitelka Nymburka

Jan Malý - ANO - starosta Jičína

Tomáš Czernin - TOP 09 - místostarosta Dymokur

Vladimír Dryml - Úsvit - ředitel nemocnice ve Vrchlabí

 

_____________________

 

I. JOSEF TÁBORSKÝ, současný senátor

 

Ať víme, s kým máme tu čest.

 

Josef Táborský (* 23. září 1951[1] Jičín) je český politik, senátor za obvod č. 37 - Jičín, od roku 2008 zastupitel Královéhradeckého kraje (v letech 2008 až 2012 navíc i 1. náměstek hejtmana), zastupitel města Kopidlno a člen ČSSD.

 

Vzdělání, profese a rodina

Vystudoval management řízení na Vysoké vojenské škole Vyškov, management řízení zdrojů na Vojenské akademii Brno a postgraduální studium Vojenské akademie v Brně.V letech 1974–2000 působil jako voják z povolání. V období 2000–2006 pracoval jako vedoucí týmu programového a projektového řízení ministerstvu obrany.

Politická kariéra

Mezi lety 1978–1989 byl členem KSČ.[2] V roce 2000 vstoupil do ČSSD.

Od roku 2002 zasedá v zastupitelstvu města Kopidlno,[3][4][5] kde v letech 2006–2008 zastával post starosty. V komunálních volbách v roce 2014 obhájil post zastupitele města za ČSSD.[6]

V roce 2004 kandidoval do zastupitelstva Královehradeckého kraje z 28. místa, ale nebyl zvolen.[7] Ve volbách 2008 byl zvolen zastupitelem Královéhradeckého kraje[8] a do roku 2012 vykonával funkci 1. náměstka hejtmana.[9] Ve volbách 2012 mandát krajského zastupitele obhájil a působí rovněž jako radní kraje pro oblast ekonomiky.[10]

senátních volbách 2010 se stal senátorem, přestože jej v první kole porazil dosavadní senátor Jiří Liška v poměru 27,21 % ku 24,97 % hlasů, ve druhém kole ovšem zvítězil se ziskem 54,09 % hlasů.[11] Ve volbách v roce 2016 svůj mandát za ČSSD v obvodu č. 37 - Jičín obhajuje.[12]

_____________________

Jako mladý diplomat jsem v tom Vyškově byl na třídenním školení pro případy přepadení, teroristického útoku apod. V roce 2001 to tam působilo, že pouze sundali rudé hvězdy a hesla o přátelství se SSSR. Bylo tam zakázáno i přenášet židle v jídelně. Dodnes mám v paměti, jak jsem dostal vynadáno, když nás pět přišlo do jídelny, kde byly stoly po čtyřech židlích. Poloprázdno, nikomu nic nechybělo, ale když jsem od vedlejšího stolu přisunul pátou židli, abychom mohli sedět pohromadě, což se v civilních restauracích běžně dělá, naběhli na mne. Všichni jsme si prvních pár minut mysleli, že je to žert, ale opravdu jsem musel židli dát zpět, protože jsem porušil předpis, že se nesmí manipulovat s nábytkem. Že židli po jídle dám zpět ten necelý metr, neobstálo. Předpis je předpis. Sebral jsem se s tím, že už na jídlo nemám chuť. A Táborský v tomto žil roky! Poté, co už asi nesplňoval tělesné požadavky na výkon vojáka, tak vstoupil do ČSSD. Napíšu více k volbám o víkendu. TJ

_____________________

Asi největší soupeř. Minulost děsivá, už včera jsem Vám posílal jeho životopis. Mně osobně by jako voliče odradilo, že je sběratelem funkcí, a pokud byste se někdy setkali v diskusi, toto bych použil. Byl v Senátu od roku 2010 dosud. První dva roky mandátu byl zastupitelem v kraji a náměstkem hejtmana, od roku 2012 je radním kraje pro ekonomiku. K tomu je celou dobu zastupitelem v Kopidlně. Ještě bych skousl kombinaci Senát + řadový zastupitel v Kopidlně, ovšem z kombinace Senát + náměstek hejtmana a později radní pro ekonomiku kraje, je jasné, že ani jedno nemůže dělat pořádně. Toto bych mu vytýkal, jak dokáže vykonávat jednu funkci v Praze, druhou v Hradci a třetí v Kopidlně, když první dvě jsou důležité a vyžadují nasazení a i ta třetí vyžaduje aspoň občas přípravu na zasedání.

Kraj ani město ale neznám a nevím, jestli není nějak pozitivně zapsán, jestli do regionu třeba nezískal peníze na opravy nebo investice. Minulé volby vyhrál nejen díky sjednocení levice, ale asi i díky nezájmu pravicových voličů, tehdejší protikandidát z ODS dostal ve druhém kole méně hlasů než v prvním, přitom by měly hlasy spíše přibýt od neúspěšných kandidátů z prvního kola. TJ

_____________________

Co získal pro kraj, to nevím, ale řekl bych, že nic - když teď víc jezdím po Jičínsku, řekl bych, že má ten kraj nejhorší silnice široko daleko, dokonce mě napadlo, že bych si to měl dát jako jednu z priorit - takže nevím, co dělali ti, kteří to měli doteď na starosti. To i na Nymbursku nějakou novou silnici uvidíte, ale kolem Jičína - tankodromy.

____________________

Závěr je jasný : Zelený mozek, bývalý komunista - klasická stará struktura, co v politice už dávno neměla co dělat. Zajímavé jistě je, že ještě v r. 2004 kandidoval do krajského zastupitelstva až z 28. místa - a NEBYL ZVOLEN.

V mezičase se prakticky nic nezměnilo - a v r. 2010, tedy za 6 let,  najednou sedí v Senátu ??

No - podle toho to pak vypadá.

Osobně jsem ho poznal, takového senátora nechci ani náhodou a stydím se za to, že 6 let mluvil v Senátu i mým hlasem - i když jsem ho nevolil. Je samozřejmě vizitkou ČSSD, že někoho takového může dát na kandidátku, dokonce podruhé - jakoby chtěla říci : Všichni jsme stejní, beztak si nevyberete - a krom toho, je to prašť jako uhoď, jsou to jen loutky a je úplně jedno, jak se daná loutka právě jmenuje.

Těžko bych hledal jediný pozitivní důvod, proč tuto osobu volit a proč nechat poměry tak, jak jsou. Opačných důvodů bych viděl desítky.

Z mého pohledu to není žádná konkurence, na čemž nemůže nic změnit ani fakt, že v r. 2010 vyhrál 2. kolo i proti úspěšnějšímu Liškovi z ODS. To jen dokazuje, že tzv. levice bude volit vždycky společně, svou kandidátku,  i kdyby na kandidátce byl třeba Belzebub I. - a že tudíž osobnostní kvality kandidáta nemají na volbu žádný vliv. Právě ty ovšem já považuji za jediné relevantní měřítko, které stojí za to brát v úvahu jako váhu protistrany a se kterým se hodlám poměřovat.  

______________________

 

II. IVAN DOLEŽAL, místostarosta Hořic, ODS

 

Osobně ho neznám, ani s ním nemám žádné zkušenosti. Ze stránek MÚ Hořice vyplývá, že byl starostou, teď už jen místostarostou - to mi nepřipadne jako zvlášť dobrá vizitka a naplňuje to onu vizi o Senátu coby odkladišti neúspěšných politiků.

Na fotce na stránkách města žádné velké sympatie neprobouzí, zcela jistě se vůči němu dají uplatnit námitky coby vůči ODS obecně : Strana mafiánů, zpustošivší především zbytky morálky v této zemi. Pro nás obzvláště "zajímavá" tím, že její hošík pustošil skoro 10 let ministerstvo nespravedlnosti - a to podle toho vypadá. Kdo se důrazně nedistancuje od těchto zvěrstev, nemůže být v politice nikdy hodnověrným partnerem nebo kandidátem.

Hořic se bezprostředně týká kauza Lukáše Nečesaného - jistě by bylo zajímavé zjistit, co v této věci pro svého občana udělal on, zda je mu případ justiční zvůle a dlouholeté šikany lhostejný nebo mu dokonce tleská.

Důvody, proč tuto osobu volit, žádné nevidím, opačné důvody jsou výše. Nic pozitivního za ním vidět není, nebo to není nikde známo - tedy velké mínus.

Má-li kdo co, nechť to doplní.

_____________________

TJ :

Vzhledem k popularitě ODS bych ho neviděl jako silného protikandidáta, pokud by byl oblíbený v Hořicích, pořád je to v rámci obvodu málo. Kupodivu není v ODS od založení, ale vstoupil až 10 let po revoluci, před tím má celkem nezajímavé pracovní zkušenosti. Jediný z kandidátů není vysokoškolák. Nezazlíval bych mu, že po dvou obdobích starosty je teď pouze místostarostou, protože to mohlo být součástí nějakých povolebních dohod. Pokud by byla nějaká diskuse, ptal bych se ho, jak skloubí práci senátora a místostarosty.

Ivan Doležal se narodil 2. září 1960 v Hořicích. Po ukončení střední odborné školy v Turnově pracoval od r. 1984 v Jednotě SD Nový Bydžov jako vedoucí střediska prodejen. Svoje zkušenosti získané na prodejnách zúročil od roku 1991 na kontrolním oddělení Finančního úřadu v Hořicích. Od roku 1994 se podílel na řízení Valuty IF, a. s., nejprve jako správce a nakonec jako prokurista. Od roku 1994 se zabývá ekonomickým a účetním poradenstvím pro drobné podnikatele.

V roce 1999 vstoupil do ODS. Od roku 2002 je členem Městského zastupitelstva v Hořicích. Pracoval jako předseda finančního výboru. V hořické místní organizaci ODS byl prvním místopředsedou od roku 2003. Je členem oblastní a regionální rady ODS. Předsedou místní organizace ODS se stal roku 2005. V roce 2006 byl zvolen starostou města Hořice a ve funkci setrval dvě volební období. Po vyhraných volbách v roce 2014 pracuje jako místostarosta.

Je rozvedený a má dvě dospělé dcery. Mezi jeho zájmy patří sport, a sice lyžování, squash nebo fotbal, ale také hudba. 

______________________

Vzhledem k životopisu bych řekl, že o justici nebude vědět vůbec nic, o případu Nečesaný tudíž jen to, co slyšel v médiích (a čemu bude věřit).

 

 

 ________________________

 

III. Věra BERANOVÁ, KSČM, zastupitelka Nymburka, učitelka, 67 let

Tuto paní v mých očích diskredituje skoro vše : Věk, stranická příslušnost, povolání - i současná funkce. Ani o ní další informace hledat nebudu, tahle paní je pro mne mimo hru, byť by si ji volilo její (veškeré) komsomolské voličstvo z první spartakiády.

Současně je mi jasné, že počet hlasů fandů starých pořádků je vcelku neměnný (možná s úmrtností mírně klesající) - a osobnostní kvality kandidáta na tom nemají žádnou, ani sebemenší zásluhu. Jak již uvedeno, volili by stejně i Belzebuba, pokud by si na té kandidátce přečetli něco víc než jen to, že je za KSČM.

_____________________

TJ :

Stránky KSČM se mi nezobrazují, ale podrobnosti asi nemusíme znát. Jde o učitelku matematiky v důchodovém věku z Nymburka. Na stránkách učitelů má celkem dobré hodnocení od žáků, ale jestli bývalí studenti sledují politiku, těžko říct, spíše ne. Celý dospělý život v KSČ a KSČM. Dostane hlasy přesvědčených komunistů - a tím to skončí. 

______________________

To se vcelku snadno shodneme.

 

________________________

 

IV. JAN MALÝ, ANO, starosta Jičína

Není mi osobně znám, ani s ním nemám žádné zkušenosti. Zato s hnutí ANO ano. A to ty nejhorší. Konečně, koho by tak asi mohlo přilákat hnutí bývalého čelného estébáka.

Známe tuto chátru jak z MSp (Pejsáček), tak i z některých jiných radnic, které tento odpad ovládnul - a se kterými jsme - na rozdíl od té jičínské - přišli do styku. Jsou to zkušenosti  - ty nejhorší.

Ke kandidátovi jako takovému mi není co říci, ovšem jestliže se někdo nechá napsat na kandidátku tohoto hnutí, vypovídá tím sám o sobě dost - a nic dobrého.

Důvody, proč ano - nevidím žádné - důvody, proč ne - jsou obecnými důvody, proč se zdaleka vyhnout hnutí ANO a estébáku Babišovi. Pokud někdo přidá i nějaké konkrétní, budu jenom rád.

 

________________________

TJ :

Myslím si, že může překvapit, určitě větší šance než ODSák. Jestli je v Jičíně oblíbený a něco pro město udělal, může dost hlasů získat. Pokud by byla nějaká diskuse, ptal bych se ho, jak skloubí práci senátora a starosty Jičína, protože dělat dobře obojí se nedá. A když by pustil funkci starosty, bude důvěryhodný pro voliče, kteří ho do ní volili? Nakonec, nemůže se ho někdo z volebního obvodu zeptat? Odpověď byste potom mohl zveřejnit, což platí i pro Táborského a Doležala. Jako advokát by mohl rozumět tématu justice, třeba by se rád vyjádřil i k Vašemu programu.

 

JUDr. Jan Malý poskytuje právní služby zejména v Královehradeckém kraji. Mezi služby advokátní kanceláře patří sepisování právních listin, zpracování právních rozborů a právních stanovisek, právní poradenství a zastupování klientů před institucemi, soudy a jinými státními orgány.

________________________

Jestli je v Jičíně oblíbený, to nevím, ale nic jsem o tom neslyšel. Co pro Jičín udělal, není zatím vidět - a řekl bych, že nic víc nežli starostové před ním.

Jen bych poznamenal, že do funkce starosty ho asi nevolili voliči, ale zastupitelstvo města.

________________________

Další zjištění dalšího našeho čtenáře neprezentují p. Malého v moc dobrém světle :  Základní zásadou hnutí ANO totiž je - peníze nesmrdí nikdy a nikdo se Tě nebude ptát, odkud jsi je vzal...

K Malému a k jeho realizaci slibů jeho domovského hnutí ANO 2011 o boji proti hazardu.

na http://slotmarket.cz/2016/04/v-jicine-herny-nevadi-fungovat-budou-dal/

je vidět, jak si Malý představuje splnění předvolebních slibů hnutí ANO 2011 voličům o boji proti hazardu - a to tak, že zkrátíme hernám provozní dobu tím, že budou muset zavřít v 24.00h, jinak absolutně nic. Přitom měl i podporu opozice, aby prosadil např. zrušení a zákaz heren v nevhodných místech, snížení počtu, zvýšení kontrol, či úplný zákaz aj.

Přitom hnutí ANO 2011 má v boji proti hazardu jiné cíle - jak uvedeno na www.anobudelip.cz.

Pořád se Babiš snaží prosadit v Parlamentu zákon o regulaci hazardu.

Ovšem Malému jsou přednější peníze - oněch cca 20 milionů ročně - které jdou do rozpočtu města z provozu heren, a předtím ovšem z kapes lidí.

Takže jak Malému věřit, že splní, co slibuje lidem ve své senátní kandidatuře, když nemá ani zájem je a jejich blízké uchránit před patologickými vlivy hazardu, o splnění slibů o boji proti hazardu ani nemluvě. Mimochodem - typický slizský právník, nemyslíte ?

Můžete své stanovisko pojmout jako stanovisko k aktuální regulaci hazardu Parlamentem kontra nesplnění slibů v této oblasti senátním kandidátem za hnutí ANO a starostou Jičína Malým.

A opět to zaslat médiím, na stránky K 213, pokud toto téma - primárně jde mi o neplnění slibů voličům ze strany ANO 2011 a Malého - budete mít též za důležité.

PR   

 

_________________________

 

V. Tomáš CZERNIN, TOP 09, místostarosta Dymokur

 

Pokud se podíváte na jeho životopis,

http://www.top09.cz/volby/archiv/2014-evropsky-parlament/kandidati/7-ing-tomas-czernin-15106.html

tedy co sám o sobě uvádí, pak musím konstatovat, že TOHOTO JEDINÉHO KANDIDÁTA LZE BRÁT VÁŽNĚ.

Je mi srovnatelný jak věkem, tak vzděláním, tak i tím, že je mu cizí komunistická minulost či původ.

Čím se ale zásadně odlišuje - a nelze říci, že pozitivně - je skutečnost, že s polistopadovým režimem nemá evidentně žádné negativní zkušenosti, že ho poznal jen z té lepší a privilegované stránky. Nebyl nikdy nucen hájit svoje práva, natož práva na osobní svobodu či rodinu. Tu zjevně považuje za samozřejmost.

Jako u jediného z kandidátů, tady u něj vidím i jistá pozitiva, proč já bych ho třeba mohl volit. Ovšem těch negativ také není málo :

Když vezmu jen samotnou TOP 09 - já bych za ni nekandidoval, pokud by se hlasitě a veřejně nedistancovala od blábolů idiota Plíška o tom, že je potřeba zavírat neplatící otce už za dva měsíce, a podobně. To je prostě hrubý zásah do základních lidských práv - a osoba demokraticky vyspělá by k němu neměla mlčet.

Konečně, osoba demokraticky vyspělá by ani neměla mlčet k tomu, co se děje - v pouhých 12 km vzdáleném - Košíku, když mne sem - ještě před pár měsíci - jezdilo pravidelně přepadat policejní komando. Natož k nezákonnému přepadení celého domu policajty před něco málo víc než rokem.

Na úspěšného podnikatele, jak v životopise tvrdí, jsem si ani nevšiml, že by to bylo v Dymokurech nějak výrazně vidět nebo že by pro tu obec něco zvláštního udělal. Ač je tam místostarostou.

Přesto : Pro mne jediný srovnatelný kandidát, kterého lze brát vážně a který svoje preference asi ovlivňuje i svými osobnostními kvalitami.

Kdyby se v 2. kole rozhodovalo mezi ním a kýmkoliv jiným ( s výjimkou mne samotného), asi bych svým voličům doporučil, aby ho podpořili. U nikoho jiného bych to neudělal.

__________________

TJ :

Jeho výsledky těžko předpovídat. V minulých volbách byl třetí, ale to byla TOP 09 nová strana a mohla působit jako svěží vítr, což v těchto volbách nemůže. Strana je stejně mafiánská jako ODS, ale samotný kandidát působí docela dobře. Vystudovaný stavař, věnuje se správě rodinného majetku, před lety dělal místostarostu v Dymokurech, což musela být funkce spíše symbolická. Partaj v oblasti musí být asi nepočetná, vstoupil v roce 2009 a už dva roky poté měl tři funkce v místní organizaci, v okrese i na kraji. Tipuju, že bude mít dobře udělanou kampaň. Nezazlíval bych mu Plíškovy bláboly ani přepadovku v Košíku, protože si myslím, že ani o jednom nemusí vědět. Člověk, který nemá v konkrétní oblasti vlastní zkušenosti, to nemusí vnímat a bere názor stranického kolegy bez velkého přemýšlení. Co jediné se mu dá vytknout, že asi bude odtržen od reality většinové společnosti.

______________________

No - to si myslím taky, a je to vada dosti podstatná - být odtržen od společnosti, nevědět, co se v ní děje, být zavřen za zdí svého zámečku - jak potom můžu chtít zastupovat lidi v Senátu ?

A program ?

Sledovat minimálně svou vlastní stranu - tedy TOP 09 - a zvláště v mediálních výstupech - bych považoval za svou prvořadou povinnost, protože pak není odtržen jenom od společnosti, ale i od své vlastní strany. Tu má přece taky reprezentovat.

A ještě bych mu vytknul něco : Na mě z toho všeho čiší pasivita.

Za komunistů se mu to tady nelíbilo, jezdil za dědečkem do Rakouska - ale i když o tom uvažoval, neodešel. Jen o tom uvažoval. A že by uvažoval o tom, že to tady změní - o tom ani slovo.

Totéž ještě dokonce po revoluci - jede za manželkou do Vídně - místo aby se tady, v porevoluční době, době restitucí, popral o rodinný majetek ? To raději nechal na otci ? A sám žil ve Vídni ? A vrátil se, až bylo hotovo ?

To pak nejsou lidi do pranice, ale do poklidného rodinného zámečku - který vybudoval a obhájil někdo jiný. A v Senátu by se měli senátoři umět poprat o zájmy voličů - a ne tam slastně pospávat, jak to většina dnes dělá.

 

______________________

 

 

VI. Vladimír DRYML, ÚSVIT, ředitel vrchlabské nemocnice

 

 Jako jediný z kandidátů není z regionu, což ho - podle mého názoru - dostatečně diskvalifikuje (Vrchlabí je na okrese Trutnov a v jiném senátním obvodu).

Diskvalifikují ho i další skutečnosti : Bývalý soc. dem. - co přelezl k Okamurovu Úsvitu ... vzbuzuje to snad v někomu důvěru, nebo zdání serioznosti a stability ?

Stejně jako to, že se snažil udělat vše možné, aby vyhnul Janouška nástupu trestu ... Zadarmo to, hádám, nebylo.

 

Nemám k tomuto člověku žádnou důvěru a nikdy bych ho nevolil.

Pokud o něm víte něco lepšího, tak to sem přihrajte - na mém názoru to ale asi sotva co změní.

Muž mimo hru ve všech ohledech.

 

______________________

TJ :

Největší morální odpad voleb, nejen sběratel funkcí, ale i politický turista, ochotný kandidovat kamkoliv za kohokoliv, taková východočeská Bobošíková. Stejné jsou i jeho vyhlídky, podle mne bude mít minimum hlasů. Kamarád Davida Ratha. Stejně jako Táborský sbíral funkce, byl zároveň v Senátu v Praze, náměstkem hejtmana v Hradci (s Táborským ve stejnou dobu) a řídil nemocnici ve Vrchlabí. Jak se jednotlivým funkcím ve třech různých místech věnoval, by byla asi nejlepší otázka, pokud se někde v diskusi potkáte.

 

Vladimír Dryml (* 15. březen 1952 Kolín) byl v letech 20082014 senátor za obvod č. 45 - Hradec Králové a v letech 20102014 zastupitel města Vrchlabí. Do Senátu byl původně zvolen za ČSSD, v srpnu 2012 z ní však vystoupil a přešel do SPOZ. V září 2013 byl ze SPOZ vyloučen. [2] Mezi lety 2008–2012 zastával funkci zastupitele v Královéhradeckém kraji. Koncem 80. let byl členem KSČ.

Život

Narodil se roku 1952 v Kolíně. Po studiích na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Hradci Králové působil jako chirurg v několika nemocnicích (nejdéle v Českých Budějovicích). Od roku 1987 byl členem KSČ, z které vystoupil během sametové revoluce. Počátkem 90. let působil jako lodní lékař, po roce 1995 pracoval ve Sdružení podnikatelů a vstoupil do ČSSD. Posléze působil a stále působí jako ředitel nemocnice ve Vrchlabí, náměstek ministra zdravotnictví Davida Ratha a v letech 2008 až 2014 též jako senátor původně zvolený za ČSSD. [3]

Poté, co se v roce 2008 snažil o zdiskreditování své stranické rivalky Hany Orgoníkové, na niž se pokoušel najmout detektivy, ho 23. února 2009 krajští zastupitelé vyloučili z klubu [4] a později byl také odvolán z místa vicehejtmana Královéhradeckého kraje. V reakci Dryml během několika dnů zveřejnil kompromitující údaje o ČSSD. [5]

V srpnu 2012 přestoupil z ČSSD do SPOZ. [6] Počátkem roku 2013 se v Senátu stal předsedou nově vzniklého klubu tvořeného členy SPOZ, KSČM a jedním členem hnutí Severočeši.cz. Po vyloučení ze SPOZ na podzim 2013 senátní klub (a tudíž i jeho vedení) opustil.

Ve volbách do Evropského parlamentu v roce 2014 kandidoval na 6. místě kandidátky České Suverenity [7], ale neuspěl.

V komunálních volbách v roce 2014 kandidoval jako nestraník za subjekt "Hradec náš DOMOV" do Zastupitelstva města Hradce Králové, ale neuspěl. [8]

Ve volbách do Senátu PČR v roce 2014 obhajoval svůj mandát v obvodu č. 45 - Hradec Králové jako nestraník za stranu Domov. [9] Se ziskem 1,87 % hlasů však skončil na předposledním 10. místě a nepostoupil tak ani do druhého kola. [

______________________

 Ten poslední údaj je zvláště zajímavý - a hodně vypovídající.

Obhajoval svůj mandát v Senátu - a dostal 1,87% hlasů, skončil na předposledním, 10. místě ...

Opravdu výjimečný výsledek šestileté práce senátora ... Asi musel  voliče skutečně oslnit jako málokdo.

 

______________________

______________________

 

 

 

 

_________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-05 19:20
V některém volebním dokumentu uvádíte Váš cíl: 100% personální očista OSZ Nymburk, 80% personální očista OS Nymburk (osobně z nymburského soudu bych je vykopal všechny, tam není nikdo normální a práva dbalý).

Nevidím však nikde Vaše stejné cíle pro OSZ Jičín, OS Jičín.

Jičíňáky jistě bude zajímat, co zamýšlíte s personálním obsazením těchto institucí, zdali např. Chvojka z OSZ, soudružka Šorfová, duo dementů Hanouskových (podobnost se Steinmetzovými čistě náhodná), či bojovnice za zvýšení platů Valentová, všichni z jičínského soudu poletí či ne.

Btw, Lukáš povýšil, už dělá náměstka Pinkasové, haha.

PR :-)
________________

Ano, to skutečně uvádím už od ohlášení kandidatury. V Jičíně mají jednu velkou kliku - že je neznám.
Ale, konečně, proč se nevěnovat nejvlastnějšímu obvodu, když byl tak dlouho odstrkován, že ?

Udělat jeden vzorový justiční obvod - a ostatní pak obrazu přizpůsobit.

Lukáše si může za náměstka vybrat jedině naprostý kretén, jako je on sám. Jestli to Pinkasová chtěla dokázat, pro ty, co o tom ještě pochybovali, tak se jí to bezesporu povedlo. :-) JF
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-05 19:24
Josef Táborský ? V životě jsem o něm neslyšel, patrně jeden z těch který se jen veze v tom balíku. Jak se jim to říká, nosič vody, O. :-)

________________

Taky o něm nikdy nic neuslyšíš - není co. Snad jedině z těchto stránek se můžeš dozvědět, že je to můj protikandidát za ČSSD, to je asi to jediné, co ho zviditelňuje - jinak se obávám, že není schopen samostatně ani vystoupit v Senátu. :eek:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-05 19:25
Nosič vody - prý se jim říká domestic. O. :D
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-05 19:26
Chce něco vykonat pro tuto zemi...

Asi teprve teď má více času, 4 malé děti dají zabrat. :-) M.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-05 19:29
No - já bych se třeba s TV Nova nebavil vůbec. :-)

tn.nova.cz/.../...
0 # Saxána 2016-08-05 20:31
Možná tyto volby budou znovu, bude-li do Senátu zvolen budoucí prezident.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-06 07:39
Proč nekandiduje Vladimír Dryml ve svém regionu. J.K. :roll:

Asi právě proto, že ho tam znají...

www.youtube.com/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-06 07:46
Malá názorná ukázka toho, proč je justice prioritou č. 1 :



www.25000.cz/justicni_mafie.htm



"Manželka advokáta protistrany, politika Rösche, byla jako poslankyně ve sněmovně vedena jako JUDr., přitom JUDr. nebyla.

Byla z toho aféra, ale ona v tom prý byla nevinně, nevěděla, proč je oslovována JUDr. (asi intuice oslovujících - pozn. red.)

Další aféra, se kterou byla nepřímo spojená, byla aféra plzeňských práv, protože je zakládala :roll: .

Založit je jí prý napadlo při skleničce vína. :D (nebo něčeho tvrdšího ?? - ve sněmovně se jí říkalo "rumová Anny" - pozn. red.)


Co se tam ale dělo, prý nevěděla (prostě práva založila - a šla si dát panáka - pozn. red.). :-)

Rösch zastupoval mafiána Antonína Vlasáka, který objednal vraždy v kauze Kájínek. Nesedí, sedí Kájínek.

Policejním vyšetřovatel v této kauze byl Jiří Vlasák, tehdy policajt, dnes vážený plzeňský advokát.

Vlasák byl ustanoven jisté učitelce v kauze T jako opatrovník, přestože byla úplně normální, nebyla jakkoli nesvéprávná. Opatrovník lhal, aby soud prohrála. Lhal i soudce. Ten potom povýšil na krajského soudce a během doby, kdy vedl podjatě řízení, se z tohoto Mgr. stal JUDr.

Advokátem protistrany byl Rösch. Ten také zastupoval Mgr. Vovsíka ze stejné advokátní firmy.

Ten, když řídil ve vysoce opilém stavu, bylo to prý nevědomky, protože předtím užíval bylinné kapky v alkoholovém roztoku omylem ne po kapkách, ale po lahvičkách (litrových - pozn. red.).

Krajský soud ho osvobodil, protože jeho soudní expert uvedl nižší úroveň alkoholu než policejní expert, takže tam prý nebyla shoda, proto byl považován za nevinného." :P
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-06 09:29
Dnešní seznam "konkurence" do senátních voleb považuji za výborný počin, který by měl inspirovat ty správné kandidáty v celé zemi. :-) JB

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.