První žaloba letošních senátních voleb již padla

Jičínský deník klamal a podváděl své čtenáře ohledně jmen pěti kandidátů do senátních voleb, zaregistrovaných nejdříve.

 ŽE BY SE OMLUVIL, nebo alespoň uvedl věc na pravou míru - o tom nechce ani slyšet. Jako všichni podvodníci, když jsou přistiženi při činu.

Žaloba na jeho cizí vlastníky se sídlem na Praze 5 následuje.

Vizitka morálky cizáckých vlastníků českých novin a jejich českých nohsledů.

 

___________________

 

 

 

                                                                                  I.

 

Žalovaný dne 28.7. vytisknul v jednom ze svých deníků – Jičínském deníku – článek pod názvem „O křeslo v senátu bojuje zatím pět kandidátů“ (viz příloha).

 

Žalobce byl dne 28.7. jedním z těchto pěti kandidátů, neboť dne 12.7. podal řádně všechny podklady k registraci Městskému úřadu v Jičíně a ten mu řádné podání žádosti potvrdil (viz příloha).

 

Žalovaný dále v článku dává do přímé souvislosti pět kandidátů stran, které zřejmě kontaktoval s dotazem na kandidáty do Senátu a pět osob, které v té době byly registrovány jako uchazeči o volby do Senátu - a tyto osoby ztotožnil. Tím se dopustil zveřejnění zjevně nepravdivé informace, neboť jeden z uvedených kandidátů dne 28.7. registrován nebyl, zaregistroval se až později.

 

Zato byl zaregistrován u MÚ žalobce – a přesto jeho jméno uvedeno nebylo. A nejen to.

 

Z další korespondence  - viz mail oblastního šéfredaktora Imricha Dioszegiho ze dne 1.8. (v 11.30 hod)- se ještě podtrhuje závažnost pochybení žalovaného, když ten sám doslova uvádí :

 

„Materiál řeší kandidátky podané na úředním místě oficiální cestou, nikoli záměr různých osobností se voleb zúčastnit“

 

Sám žalovaný tedy potvrzuje, že oněch 5 zmíněných osob měl za kandidáty, jež na úředním místě oficiální cestou podali své kandidatury – což žalobce v té době dávno udělal (dle sdělení MÚ v Jičíně dokonce jako první) – a žalovaný ho za něj nepovažoval, a to v rozporu se skutečností. 

 

 

 

                                                                                 II.

 

Žalovanému byla neprodleně (dne 1.8.) doručena výzva ke zveřejnění tiskové opravy a omluvy, žalovaný však nic z toho svévolně a v rozporu s tiskovým zákonem neučinil.

 

Tato výzva byla ještě doplněna dne 5.8. zákonnou formou žádosti o uveřejnění odpovědi a dodatečného sdělení, tu si však žalovaný dokonce odmítnul převzít.

 

K důkazu : -  svědectví svědka Josefa B., ....., který žádost jako první doručoval, dále

 

-        účastnická výpověď žalobce a

 

-        pořízený videozáznam z kanceláře JC Deníku z předání Žádosti)

 

tímto navrhuji soudu k zajištění a provedení.

 

Protiprávním jednáním žalovaného došlo k nepřípustnému zásahu též do práva žalobce na ochranu cti a důstojnosti, neb skutečnost, že ten podal svoji registraci do senátních voleb, již sdělil svým známým a blízkým, a nepravdivé sdělení žalovaného o počtu a osobách registrovaných k senátním volbám, zveřejněné předmětným článkem v Jičínském deníku, učinilo ze žalobce protiprávně lháře a podvodníka, osobu, která se měla údajně dopustit nečestného jednání. Tuto skutečnost může dosvědčit několik svědků, navrhuji předvolat a vyslechnout svědkyni Miloslavu Ch. ....

 

Žalobce se proto obrací na soud, aby ochránil jeho porušená práva, neboť došlo k zásahu do jeho osobnostních práv a k poškození jeho cti a  pověsti, když jeho široké okolí vědělo, že kandiduje v senátních volbách a poté, co nenašlo jeho jméno mezi kandidáty, bylo zděšeno a nevědělo, co se děje a bylo tak nepravdivou informací uvedeno do stavu značné nejistoty, i ohledně žalobce samotného a jeho věrohodnosti.

 

                                                                                 III.

 

Žalobce považuje výše popsaný stav za fatální selhání žalovaného coby novináře a vydavatele novin, který nejen že není schopen si sehnat a ověřit pravdivé informace, ale ještě i poté, co je na toto důrazně upozorněn, odmítá uznat pravdivou realitu, dál žije ve svých bludech, kterými ještě krmí čtenáře a zejména pak odmítá uvést věc na pravou míru zveřejněním pravdivých okolností a jmen kandidátů. A omluvit se.

 

Žalobce proto navrhuje soudu, aby po provedeném dokazování vydal následující

 

 

 

                                                                           R O Z S U D E K :

 

1)     Žalovaný – Vltava Labe Media a.s. – je povinen do 3 dnů od právní moci rozsudku zveřejnit na své náklady v Jičínském deníku text tohoto znění :

 

Dne 28.7. jsme zveřejnili článek „O křeslo v senátu bojuje zatím pět kandidátů“.

 

Tento článek obsahoval nepravdivou informaci o jménech pěti osob označených za kandidáty do Senátu,  z nichž jeden v té době kandidátem vůbec nebyl, neboť ani nepodal přihlášku Městskému úřadu v Jičíně.  Článek naopak vůbec neobsahoval informaci o kandidátovi, který již v té době řádně přihlášku podal a Městským úřadem v Jičíně evidován byl, totiž Ing. Jiřím Fialovi za Stranu zdravého rozumu.  K tomu došlo i přesto, že p. Fiala byl naší redakci osobně znám, neboť se tam při podání žádosti o registraci přišel představit. 

 

Omlouváme se mu za zatajení jeho jména veřejnosti a také za skutečnost rozlišování, které politické strany jsou hlavní a které vedlejší, což je diletantské, hloupé a naší redakci to vůbec nepřísluší. Vyslovujeme politování nad preferencí některých kandidátů do Senátu na úkor kandidátů jiných v našem Deníku, což je v příkrém rozporu s principem novinářské etiky a objektivity“.

 

2)     Žalovaný je povinen uhradit žalobci náklady řízení.

 

Ing. Jiří Fiala

 

                                                                                                          žalobce

 

 

___________________ 

            

___________________

Městský úřad v Jičíně - na žádost - oficiálně potvrdil pořadí a data přihlášení jednotlivých politických subjektů.

Z nich plyne, že prvním přihlášeným subjektem byla - s velkým předstihem - Strana zdravého rozumu - a tedy i její kandidát, Ing. Jiří Fiala.

V době zveřejnění pěti jmen údajných kandidátů Jičínským deníkem nebyl - prokazatelně - zapsaným, ani zaregistrovaným kandidátem starosta Jičína Malý za ANO - a Jičínský deník tak v tomto bodě otevřeně mystifikoval veřejnost uváděním zcela nepravdivé informace.

__________________

Žádost o poskytnutí informace   Doručená pošta 

Přidat hvězdičku 

Hana Zajícová

<This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>
15. srpna 2016 9:57 Komu: Jiří Fiala <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>
 
Dobrý den pane Fialo,
 
minulý týden jsem čerpala dovolenou, proto Vám píši až dnes. Posíláme pořadí, v jakém byly podány přihlášky k registraci politických stran (hnutí, koalice), pro volby do Senátu Parlamentu ČR.

1. 12. 7. 2016 Strana zdravého rozumu - ne ilegální imigraci - peníze raději pro naše lidi,
2. 20. 7. 2016 ODS,
3. 20. 7. 2016 TOP 09 a Starostové,
4. 25. 7. 2016 ČSSD,
5. 25. 7. 2016 KSČM,
6. 27. 7. 2016 ANO 2011,
7. 29. 7. 2016 Úsvit - Národní Koalice.

S pozdravem

Hana Zajícová
Městský úřad Jičín
50601 Jičín
Ul.17. listopadu 16
Tel.: 493545353
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Aniž bychom chtěli přikládat přehnaný význam pořadí přihlášení jednotlivých subjektů, přeci jen cosi napovídá - o pořádku, organizaci, i  akceschopnosti jednotlivých stran.

Nejpořádnější jako první, s velkým předstihem, dva největší bordeláři nakonec, a to ANO a mravní odpad - ÚSVIT.

 

_________________

_________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-10 16:31
Úplatek bych vynechal a soustředil se jen na první a poslední možnost. A hodil si korunou. JF

Trest za odvolání

paragraphos.pecina.cz/.../trest-za-odvolani.html
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-11 17:53
Rodinu vyvraždili nacisté, on sám přežil koncentrák, justice mu přesto odepřela dědictví

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.