Odpověď pana starosty

z Jičína. JUDr. Jana Malého.

 Přiznám se, že ji zveřejňuji na našich stránkách docela rád, protože mi přijde opravdu symbolická jak pro celé hnutí ANO, tak pro pana starostu osobně, potažmo pro profesní skupinu právníků obecně, protože přímost, otevřenost a důslednost rozhodně nepatří k výstavním kapitolám tohoto profesního oboru.

_________________

Malý Jan

<This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>
18. srpna 2016 7:46 Komu: Jiří Fiala <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

 

Vážený pane inženýre,

zasílám Vám odpovědi na Vaše dotazy ohledně mé kandidatury do Senátu.

Pokud jde o předvolební slib ohledně boje proti hazardu, tak tento předvolební slib nebyl jen můj, ale celého hnutí ANO pro komunální volby a našel svůj odraz i v koaliční dohodě s dalšími koaličními partnery. V daném případě byla přijata vyhláška v loňském roce, kde byla omezena provozní doba heren v Jičíně do 24.00 hodin.

Pokud jde o můj volební program pro volby do Senátu, tak tento jednoznačně vychází se samotného programu ANO a navazuje i na volební program hnutí ANO do krajských voleb.

Pokud bych byl zvolen do Senátu, měl bych zájem pracovat s ústavně právním výboru a zabývat se právě legislativním procesem a přípravou zákonů k projednání v Senátu. Pokud jde o samotný obvod č, 37 tak zde bych viděl svou úlohu zejména v přípravě komunikace R 35 a ve snaze pomoci v rámci celého obvodu s výstavbou domu pro seniory a bytů pro mladé rodiny.

Svou účast v Senátu vidím právě v prosazování potřebných zákonů, které tvoří program ANO a tím naplňuje i jeho programové prohlášení.

JUDr. Jan Malý

_________________

 Tedy : Omezení hazardu slibovalo hnutí ANO, ne pan starosta osobně - takže postačí, když omezí otevírací dobu (do 24 hodin - málokterý bar má stejně déle) - a do městského rozpočtu poplynou miliony z hazardu dál. Ty ovšem nespadly z nebe - ty byly utrženy ze sociálních dávek, často rodinám přímo od pusy. Panu starostovi ovšem rozhodně v pokladně nesmrdí. Které peníze by smrděly, že ?? Jak už víme dávno od Klause.

Je to asi totéž jako jít do voleb s tím, že zakážu kouření v restauracích - a výsledkem bude, že se nebude smět kouřit od osmi do devíti ráno, kdy mají všechny restaurace buďto zavřeno, anebo tam nikdo není ... Tomu se říká pravý a nefalšovaný výsměch   - a mimochodem také názorná ukázka toho, jaké lidi ANO sdružuje a jak ti si představují přístup k životu, plnění svých povinností a zejména pak slibů. Ovšem - u voličů to spraví kobliha, to už si přeci dávno vyzkoušeli !!   

Suma sumárum - Jičín je dnes jedno z nejliberálnějších měst ohledně postojů k hazardu - z čehož logicky plyne, že se tam stahuje - a bude stahovat - všechno s tím související ze širokého okolí. Nejspíš až z Prahy či Liberce.  Hazard, gambleři, na ně navázané prostitutky....

A teď se podívejme, co pan starosta slibuje voličům dál ...

Domy pro seniory a byty pro mladé rodiny. A R 35.

Pan starosta se ani příliš netají tím, že má na myslí výhradně okres Jičín, voliči z Nymburska ho zjevně nezajímají, protože těch se R 35 vůbec netýká. Nebo jen velmi okrajově.

Byty pro mladé rodiny - pokud ovšem na ně budou mít, anebo pokud někdo z rodiny nebude závislý na hracích automatech - protože to pak si vlastně ten byt - prostřednictvím městského rozpočtu  - financuje sám. Ovšem jen do té doby, než mu ho - pro dluhy - seberou.

Pan starosta chce pracovat v ústavně právním výboru - jako právník ovšem ohledně zaručení základních lidských práv a osobních svobod, včetně práva vlastnit majetek a volně s ním nakládat bez ohrožení nezákonnými či nezákonně vedenými exekucemi, neříká vůbec nic. Pro něj tento problém zjevně není - tudíž neexistuje. Ohledně spravedlnosti v této zemi a jejího výkonu - opět jakožto právník, tedy ve svém vlastním oboru - neříká ani slovo, tudíž mu stávající - otřesný - stav asi plně vyhovuje.

Doplňme jen, že tato - velmi jednoduchá - odpověď trvala panu starostovi 10 dní ...      

Názornější ukázku o tom, co je hnutí ANO zač a jaké lidi sdružuje, případně co od nich lze očekávat, bychom asi sotva mohli najít.  

Jak ANO plní své sliby, to ukázal nejen starosta Jičína, ale především celé nově příchozí osazenstvo MSp s Pejsáčkem - a předtím Válkovou - v čele. Slíbí vymanit veřejnost z dluhové pasti, slíbí snížit odměny exekutorům - a výsledek je, že se exekutoři sjedou, Pejsáček strachy zaleze - a výsledkem je, že za jeden dopis si exekutor účtuje 120 tisíc korun, což nemělo a nemá obdoby nikdy a nikde.

ANO začínalo svou kampaň populistickým sloganem : Aby se za nás děti nemusely stydět.

Po pouhých třech letech ve vládě, kdy se mohlo ukázat, je nesporné, že soudní lidé s tímto spolkem odmítají mít cokoliv společného a děti těch, co jim to nedošlo, se stydí už teď. Nejen že se žádná změna nebo obrat nekonaly, ale je to ještě mnohem horší než to bylo za ODS, na čemž sotva co změní momentální hospodářské oživení, které ostatně - končí.

Ke cti p. Malého i jeho estébáckého hnutí nutno dodat, že sice za 10 dní - ale alespoň dokázali odpovědět. Pan Doležal za ODS, místostarosta Hořic, nedokázal dodneška ani potvrdit příjem téhož mailu, natož se s ním vypořádat.

Opravdu - mezi slepými je i pro jednookého snadné být prorokem...  

 

__________________

Původní mail s dotazem :

 

Jiří Fiala [mailto:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.]
Sent: Sunday, August 7, 2016 6:35 PM
To: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Subject: Spam: Dotaz ohledně hazardu a programu do Senátu

 Vážený pane starosto,

jako kandidáta do Senátu se Vás chci zeptat, jak jste splnil svůj předvolební slib ohledně boje proti hazardu ve městě Jičíně a dále, s jakým programem jdete do senátní kampaně, co jsou Vaše hlavní body a na co se chcete zaměřit v případě, že byste se stal senátorem za tento obvod.

Děkuji za odpověď a jsem

S pozdravem

Ing. Jiří Fiala

 

 

Vážený pane inženýre,
Potvrzuji příjem Vašich dotazů ohledně voleb do senátu.Jelikož jsem více časově zaneprázdněn v tomto týdnu své odpovědi Vám zašlu během příštího týdne.
Jsem s pozdravem
JUDr.Malý starosta

 

_____________________

                

_____________________

 

Comments  

0 # Tomáš Jadlovský 2016-08-18 10:57
Předvolební slib opravdu nemá chybu. Já chápu, že s koaličními partnery se musí vyjednat nějaký kompromis, ovšem splnit volební slib tak, že hazard se rizikovým občanům zakáže, když spí, a povolí se , když jsou vzhůru, to už bych raději mlčel. Malý byl na kandidátce do voleb na druhém místě, což strany obvykle u kandidátů na starostu nedělají, sestavování koalice a vymýšlení programu muselo být v Jičíně spletité, stálo by za to, kdyby o tom povyprávěl někdo místní. Každopádně při diskusi s občany Jičína bych na dodržování slibů ANO upozorňoval.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-18 13:13
Soud zamítl stížnost Ztohoven. Tvrdili, že soudkyně je podjatá, protože ji jmenoval prezident

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-18 13:14
Soudy mají řešit jednoduché majetkové spory do tří měsíců, navrhuje TOP 09. Pelikán: Zbytečný zákon

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-19 21:37
Máš silného protikandidáta, má silný hlas, i v Chrudimi slyším, jak ta slepice kdáká. :P

cs.wikisource.org/.../Dosti_n%C3%A1s

Jsme malí, slabí, nechme těchto řečí,

vzchopme se - a vezmene to ztečí.

Odpověď pana starosty se může někomu z poddaných líbit,

jist si předvolebním heslem: co nelze splnit - alespoň dá se slíbit!

Boj proti hazardu naopak mě baví,

volební program vlastní nemám, dělat prdel si z lidí tuží mé zdraví.

Pokud zvolen byl bych do Senátu,

jsem ochoten potopit

vlastního bráchu i tátu.

A i současnou manželku mohu vyměnit,

proto R 35 v ráj kurev chci proměnit.

Jsem dnes mlád,

duševně snad ještě ne chorý,

chci podpořit budovat výstavbu domů pro seniory.

Rozvracet rodiny je náš cíl,

neznám jinou cestu, jak konta osamocených před skonem vybílit.

Myslím to s Vámi dobře, na detaily jsem dbalý,

potvrdit moji lež může potvrdit i kněz Václav Malý.

Statečný občane v této prohnilé době,

vyzývám Tě, věř sám sobě.

To, v čem žiješ dnes, prohnilá je doba,

dělej vše pro to,

by chcípl jsi doma!

Nejsi-li si jistý teď a hned,

na stránkách K 213 na vše najdeš odpověď.

J.K. :-)

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.