Pravicovost, aneb když stíny se mění v tmu

Může si dát pravicová vláda na jedno z prestižních míst osobu popírající manželství jako svazek muže a ženy ? 

President odmítal jmenovat piráta Lipavského ministrem zahraničí. Ustoupil. Budiž.

ČR má za půl roku předsedat EU, nebude důležitějšího místa nežli je ministr zahraničí.  Je to tvář země navenek. Pro celou Evropu, která na nás bude zírat. Což v tomto případě asi bude platit doslova. 

Jak vidno z přiloženého, Lipavský je homosexuál, prosazující lásku pro všechny, manželství pro všechny. 

Nastupující premiér Fiala, pokud vůbec ví, co to je pravicovost, se pravděpodobně musel zbláznit.

Měl by poděkovat Zemanovi za to, že ten nechtěl takového ministra na zahraničí, protože je především v jeho (Fialově) zájmu, aby jeho vláda vystupovala a vypadala věrohodně pravicově. K tomu bezesporu patří orientace na tradiční hodnoty, rodinu pak především. 

Kdo nemá v tomhle jasno, nemá u politiky co pohledávat, natož se vydávat za pravicového politika. 

Rozvolnění rodiny je základním znakem levicovosti, tedy narušování osvědčených, tradičních struktur. V praxi typické především pro dříve anarchisty a sufražetky, dnes je nahradili zastánci tzv. LGBT communities, potomci a dědicové hippies, případně přátelé trávy, jichž mezi piráty bude asi bezpočet. 

Koho chce Fiala přesvědčovat o tom, že je pravicovým premiérem, když si svéhlavě prosazuje takovéhoto ministra ? 

Pokud se podíváte, co o něm (Lipavském) zjistíte na internetu, nejsou to rozhodně reference hodné vyzrálé osoby a osobnosti, jíž lze svěřit oficiální tvář země navenek - v tom tedy měl Zeman pravdu. 

Namísto radosti nad prosazením "svého" kandidáta by měl Fiala spíše truchlit - protože sám a dobrovolně potápí pověst vlastní vlády, ještě než vůbec začala. Dělá si tak medvědí službu, od které ho chtěl Zeman - paradoxně - uchránit. 

Jako pravicový volič bych si musel urazit ruce, kdybych pro takovou vládu zvedl kdykoliv ruku nebo jí dal svůj hlas. Natož podporu. 

A těch děsivých kandidátů je více, jak už jsem o tom psal  - Don Pablo v první řadě. Tomu sice nelze - patrně - vytýkat levicovost - ale mafiánství, a minimálně, absolutní absenci koncepce, co chce s justicí dělat. Přesto ji má dostat na starosti. 

Nevím, jak a kdo přišel na to, že Rakušan má být ministrem policie a jakou k tomu má kvalifikaci. 

Totéž platí o obraně Jany Černochové. Co má bývalá bankovní úřednice (v tom je velmi podobná Lipavskému) a neúspěšná starostka společného s armádou, ví asi jenom ona sama. 

A tak bychom mohli pokračovat. 

Čím dál více to vypadá, že celá tzv. "pravicovost" Fialovy vlády má spočívat pouze v intelektuálním vzezření a úsměvu profesorského synka jako premiéra do kamer. 

Jenže - to je strašně a žalostně málo. Takovou vládu nelze označit ani za pravicovou, ani za levicovou, ale za pel-mel nejrůznějších hochštaplerů, pomatenců a šplhounů všeho druhu, kteří nemají jasno ani v základních bodech - a mají mít přitom jasno o vládě a správě země, kterou mají vyvést z krize. 

Zdá se tak stále zřejměji, že to, že nestihli - a to výhradně z důvodu věku - být estébáky - je bohužel naprosto nedostatečnou kvalifikací pro cokoliv. 

Chtělo by se zvolat : Bůh opatruj krále - a protože ho nemáme už několik staletí, alespoň ne z vlastního rodu, nezbývá, než se pomodlit : Bůh ohraňuj tuto zemi  - mimo jiné i před touto nastupující, pomatenou vládou, která neví, co je vlevo a co vpravo. 

 

_________________

_________________

 

Jan Lipavský 12.6.2019 manželství pro všechny (odysee.com)

 

Ajťák proti Rusku. Kdo je muž, na kterém se málem zasekla vláda - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

 

_______________

_______________

Comments  

0 # Jenja 2021-12-16 21:32
Jiří, asi mě ukamenujete, ale co se týká Lipavského s vámi nemohu souhlasit. Jednak sexuální orientaci si člověk nevybírá a těžko lze někomu zazlívat, že chceš žít v lásce. Navíc myslím, že ve světě všeobecně v současné době panuje tolerance k homosexualitě, takže orientace pana Lipavského nám nějak extra nemůže uškodit. Naopak by mohlo být pro svět příjemným překvapením, že nás bude zastupovat někdo, kdo nekrade pera a nepadá opilosti. Navíc, i když to teď bude znít ošklivě, ho nebudou odvádět od povinností různé rodinné problémy, které se týkají děti -tím myslím různé problémy ve škole, nemoci a podobně. Dostal šanci, tak si počkejme, jak jí využije.PS oni ti naši politici stejně dávají rodině jako takové zabrat a většina jich v té funkci rodinu rozbije. Vzpomeňte na Nečase, ani čtyři děti mu nezabránily najít si milenku.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-16 22:01
Nemohu souhlasit s tím, že sexuální orientaci si člověk nevybírá. Není to pravda, a kdo projde kriminály, dobře to ví. Naprostá většina tzv. homosexuality je uměle vypěstovaná, ať už z pohodlnosti či nedostatku jiné příležitosti. Pokud ta vrozená vůbec existuje, pak je to minimum případů. Jak by jinak bylo možné, že někdo žije v normální rodině, má děti - a najednou přijde na to, že je homosexuál ??
To, že dotyční mohou mít i své kvality, je nepopíratelné, pak ale musejí uznat, že manželství NENÍ PRO VŠECHNY, a že je to jen svazek muže a ženy. Minimálně tohle. A pak snad mohou zastupovat i pravicovou vládu. Pokud někdo prohlašuje, že manželství pro všechny je, tedy i pro stůl a židli, nemůže v pravicové vládě existovat. To je typicky levicový postoj, tak ať si počká, až volby vyhraje levice, a pak se může zviditelňovat.
Pravice - to je tradice, přísnost, přesnost, pracovitost - a pořádek.
Levice - rozplizlost, lenost, příživnictví, narušování tradiční organizace společnosti. Parazitování na těch úspěšných, pravicových...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-16 22:10
novinky.cz/.../...

___________
Pokud by končil proto, že je v policii bordel, tak to beru. Jestli končí jenom proto, že stál proti povinnému očkování, tak se obávám, že Rakušana brzy vynesou v zubech, aniž by jakoukoliv positivní změnu do policie přinesl.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-16 22:16
Vypadá to, že vůbec nejsem sám, kdo má o pravicovosti současně vznikající vlády zcela zásadní pochybnosti...

payne.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=779784
0 # Tomáš Jadlovský 2021-12-17 05:52
Já v ČR žádnou pravici nevidím. Máme na scéně radikální levici (Piráti a naštěstí skončivší socani a komunisti), levici hrající si na pravici (lidovci a TOP), střed (ODS) a strany jednoho muže (ANO a SPD), přičemž ANO je přizpůsobivé a SPD protestní. Paradoxně se pravici nejvíce blíží SPD, protože usiluje o jakýs takýs pořádek, osobní odpovědnost, reformu justice a odchod z levicové EU. Celkově je to bída a obrázek českého národa, co si dokáže zvolit do vedení státu.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-17 10:11
Máte - víceméně - pravdu, pravice tu není vůbec. Bohužel. Tu se podařilo komunistům buďto vyhubit, nebo vyštvat.
S Okamurou je jeden velký problém - je to křivák a nedá se mu věřit. Bohužel. Tím pádem ani jeho straně. Krom toho, věrohodné zdroje říkají, že profízlovanější stranu v životě nikdo neviděl. Prostě - návnada pro nespokojence, aby je uklidili a ti se vyřvali do ztracena, bez sebemenšího účinku.
Pro ilustraci, co je SPD zač : Když se dostali do parlamentu, vypracovali - nechali si vypracovat - zprávu o stavu opatrovnictví, něco jsem z ní četl, překvapilo mě, jak byla přesná a dokonalá. Ten, kdo ji psal, věděl, o čem je řeč, a to včetně srovnání se sousedními státy. Aspoň jsem si mohl říct : Hele, když se chce - tak to jde... A nejsme sami, kdo to ví, jak to tady chodí a běží.
A - výsledek ?? Zhola nic. V podstatě za tu analýzu jen vyhodili peníze, ani ji nikde nepoužili. Natož aby z ní něco prosadili.
A jak si tehdy pozvali na svůj sjezd jako česného hosta Zemana - to, myslím, výmluvně hovořilo o tom, kde stojí. Žádná pravicová strana by si tohoto ruského agenta na sjezd nepozvala - jen oni.
Takže - nezávazné a nikam nevedoucí plkání - a skutek utek. To je SPD.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-17 10:18
Je treba vice poslouchat Boha, nez cloveka:

I kazani kneze muze byt velmi zajimave a tykat se aktualni situace ve spolecnosti!
Poslechnete si odvazneho kneze v Rakousku k povinnemu ockovani.
Trochu mi to pripada jako kazani Jana Husa pred 600 lety.
Z
Gott mehr gehorchen als den Menschen (odysee.com)
_______________
odysee.com/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-17 10:59
Co chcete dodat ?? Mafiánská banda se propojila...
Že Hamáčkova manželka je prohnaná mrcha od pohledu, o tom není sporu. Hamáčkovi ji přejme, ovšem pokud má šéfovat i kanceláři MSp, je to naprosto děsivá zpráva, vypovídající o stavu justice a MSp obzvláště - na příštích 5 let : Mafiáni mají zelenou, ostatní, trhněte si nohou a neotravujte. A zvykněte si na to, že zákon je to, co se hodí nám...

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-17 15:29
Vítězové plandémie :

Jednoznačným vítězem pandemie jsou státní zaměstnanci. V roce 2020 vzrostla průměrná mzda státních zaměstnanců o 16,3%, je to pravděpodobně nejvíc ze srovnatelných zemích. Velmi slabě konkuruje Lotyšsko s nárůstem o 16,4%. V soukromé sféře platy vzrostly o nějakých 6%. U některých profesí to stát zdůvodňoval mimořádným nasazením při pandemii. Například policisté museli vynaložit extrémní úsilí při bití občanů kvůli tomu, že nemají nasazené roušky.

dfens-cz.com/vitezove-plandemie/
_____________

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.