Tak nám pohřbili Fialu, paní Müllerová !!

A kterýho myslíte, paní Vonásková ? Toho z generálního štábu, nebo toho z Ústavního soudu ?? 

- Ne - toho z vlády... ale - pssst... Ještě to není veřejný... 

 

 

Stačila jediná demonstrace - svolaná - prý - proruskými živly - a vláda, v čele s premiérem, se kymácí v základech... 

Kdo si přečte komentář Jana Urbana, tak zjistí, že ten už ji pohřbil rovnou... 

 Jan Urban: Hra na demokracii přestala v Česku fungovat. Sklízíme plody třicetileté lenosti — HlídacíPes.org (hlidacipes.org)

Pokud někdo potřeboval důkaz o tom, jak křehká a nestabilní je to vláda - tady ho dostal. Pro úplnost dodejme, že i krajně nepopulární vláda Andreje Babiše ustála bez problémů takových demonstrací několik, a výrazně masovějších... 

Na oko přívětivý slušňák, za kterým ale bohužel není vůbec NIC vidět, a když říkám NIC, tak myslím doslova NIC, přestal veřejnost bavit. 

Asi jako nutně každý, kdo nemá vizi, ani koncepci, o nic neusiluje, jen o udržení současných fleků - a doslova NIC  pro lidi neudělal. Pokud vůbec něco, tak leda pro sebe a své blízké. 

Přičemž ke kvalitám jeho "blízkých" bezesporu patří, že ti ho pohřbili jako první. V čele, samozřejmě, s mafiánem Blažkem, který mu údajně umetl a vytvořil cestu, ba stvořil Fialu samotného... Že by až tak mocným byl ???  

 

Plácání se odnikud nikam, navíc v nejistých časech války a krize, je nebezpečným balancováním na okraji propasti, do které může dotyčný kdykoliv spadnout. Pokud je premiérem, tak s ním i celá země. 

Česká republika má, zdá se, na předsednictví opravdu smůlu. Sotva ho dostane, už padají vlády... Vzdor všemu dušování se, že se tak nestane a opozice že bude hodná a nic neudělá a nebude zlobit, ani - stran vlády -  nic navrhovat. 

Pakliže je pravdou, co píše pan Urban - a v ODS funguje mafiánská klika starých "praktiků", která už se na odchodu Fialy někam do ústraní domluvila s Hradem, pak Fialovi, tomu z vlády, opravdu není co závidět. Ale - současně - co si zavinil, to má, koho si k sobě vybral, tak o toho se taky teď může "opřít" - prostě, kdo s čím zachází,  tím taky schází... 

Současně je to jasný důkaz, že ODS je nereformovatelná - úplně stejně jako kdysi byla KSČ. Pokud si dala do čela líbivého a usměvavého Dubčeka, smetly ho zahraniční (komunistické) tanky, pokud tam nikoho takového neměla, nikdo by ji dobrovolně nevolil. 

ODS - totéž. 

Konečně, kolik zakládajících i současných členů strany je bývalých komunistů ? A ti, co nejsou - opět hlavně z důvodu věku, že to nestihli... 

Jen z tragiky situace, že se k moci dostal slovenský estébák, demokratická většina neviděla jiné východisko než znovu volit zprofanovanou ODS. Ta se mezitím nijak nezměnila, ani personálně, ani strategicky - jen si nastrčila do čela líbivého maskota - za kterým ale široko daleko nikdo nestál. A to ani lidé, ani program. 

Jak vidět, ani sjezd ODS, kde Fiala neměl konkurenci, není dostatečným mandátem k tomu, aby o jeho dalším osudu nerozhodovala skupinka zákulisních mafiánů, jež ve skutečnosti stranu řídí, ač se na veřejnost vylézt bojí... 

Tak - a co teď ?? Půjdou zase chvilkoví milionoví "demokraté" demonstrovat na Letnou ?? Aby všichni viděli, jací zoufalci to ve skutečnosti jsou ?? 

Pokud projde, co zákulisní mafiáni s Hradem upekli, bude to ostuda evropského formátu. Nehledě na to, že je to vláda skutečně špatná a de facto o ničem. 

Bez přípravy, bez koncepce, bez programu - jen využila situace, kdy většina byla nespokojená a neměla koho vlit - a chtěla věřit, že se mafiáni z ODS nějakým záhadným způsobem sami očistili a změnili... Asi jako voda se po cestě sama určitou vzdáleností od zdroje znečištění vyčistí... 

Toho bohdá nebude. 

ODS, přirovnána k vodě, je jedině vodou - mrtvou. 

 

___________________________

___________________________

 

 

 

______________________________

______________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2022-09-06 16:41
Policista dostal trest za drsné napadení v Praze. Jaký, nechce policie opět říct

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-09-06 16:42
Exšéf skládky stíhaný za nakládání s toxickým odpadem byl vysokým manažerem policie

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-09-06 18:39
Na té demonstraci byla přímo proputinovská hesla. Sám jsem byl delší dobu adresátem řetězových mailů, o nichž se hodně píše. To, že jde o ruskou propagandu z nich čišelo, problém spatřuji v neobyčejně omezeném znalostním obzoru českého občana. A primitivismu. Takový nerozpozná lživou propagandu od skutečnosti. Pokud někdo propaguje vystoupení z NATO, vystoupení z EU a navíc ještě neodporuje ospravedlňování ruského přepadení Ukrajiny, pokud nejde o fašistu či komunofašistu, souhlasným postojem svou omezenost otevřeně dokazuje.
A pokud jde o to v čem vidím primitivismus: Inteligentní poctiví organizátoři či kandidáti ve volební kampani - byť se stavějí kriticky k vládě (proč ne, to demokracii bytostně patří) - tak vystoupí s konkrétním programem jak to, co je předmětem kritiky či nespokojenosti, dělat lépe, jak a s kým. Primitiv se nechá unést obyčejným nadáváním.
Takových demonstrací, jako v Praze, avšak s nepoměrně menší účastí občanů než jak 3. Září v Praze, jsem viděl v Varšavě od dob, co zvítězila Sjednocená pravice, i dost. Společným jmenovatelem vulgárnost, neurvalost, to organizuje opozice, která se svého času prohlásila za totální. Jenže to většina obyvatel, i těch, kteří nejsou přívrženci Sjednocené pravice, prostě neschvaluje.
Premiéra Fialy si vážím proto, že vyvedl ČR z ruských drápů, že nastoupil rozumnou politiku co do problémů energitiky ...i když jsem si vědom, že je to teprve začátek, že to není všechno (že před námi třeba řešit ekonomickou reformu jako nápravu mafiánské Klausovy privatizace, že třeba řešit právo a justici i vnitro, že třeba dekomunizace debabišizace, mediální politiku - a že to není jednoduché už pro nesourodost koalice...).

Freeeurope
______________
No, že by vyvedl ČR z ruských drápů, je podle mě silně přehnaný optimismus. Jednak v těch drápech ještě stále jsme, jednak jistě nebyl sám, kdo se o to pokoušel. Na druhou stranu, ODS tu přeci vládla už před drahnou dobou - a jak to, že nevyvedla zemi z té závislosti už tehdy ?? Takže pokud zemi vůbec z něčeho vyvedla, tak jedině splácí svůj starý dluh. A to včetně Fialy. Jak dlouho je předsedou ODS ?? Dost dlouho, že ?
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-09-06 18:44
Zemědělci mají nabito...

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-09-07 07:12
Jak se premiér Fiala střílí do vlastní nohy

blisty.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.