KDU ČSL : Pro Boha, už nás nevolte, vidíte přece, že nikoho nemáme...

Tragického exposé lidovců ve vládě by si nevšimnul jedině slepý. 

 

 Křesťanští voliči, považující KDU ČSL za svou stranu, s tím, že bude hájit jejich zájmy, voliči především na jižní Moravě a východních Čechách, musí prožívat hluboké rozčarování, pokud ovšem jsou objektivních porovnání schopni. 

Svými hlasy - a také situací, kdy slabé nebabišovské strany hledaly zoufale spojence a každý jim byl dobrý - připravili svému vedení nepříjemnou situaci - kdy to najednou zjistilo, že pokud dostane vládní funkce, o které tolik usiluje - nemá je kým obsadit. Protože strana prostě žádné lidi nemá, natož lidi erudované a representativní. 

Jedinými lidovci, kteří kdy stáli za zmínku, byli Čunek a současný jihomoravský hejtman Grolich - a jinak je to plejáda lidí, kteří předvádí jen nulovou erudici, zoufalé neznalosti ve své vlastní branži a absenci jakékoliv vize či koncepce. To ostatně mají společné i s jinými, dnes vládními stranami. 

Tak jsme tu měli ministryni životního prostředí Annu Hubáčkovou - už na první pohled a už při jmenování do funkce evidentně nemocnou paní, od které nikdo žádnou energii, potřebnou k řízení celého resortu, nemohl očekávat. Jediný počin, který se z její éry dal zaznamenat, bylo naprosto zbytečné a neprofesionální odvolání ředitele parku Česko-saské Švýcarsko, který - podle ní - asi nesl vinu za celý skandální požár. Ač byl jinak znám jako erudovaný odborník, který dobře vycházel se svými partnery. 

Dodnes toto místo není obsazeno (tedy ministra životního prostředí), přičemž navrhovaný kandidát Petr Hladík - není známo, proč by zrovna on měl dělat zrovna ministra životního prostředí. Nic se o něm dohromady neví, tedy ani to, jak doposud přispěl k životnímu prostředí - což je také jistá reference. O odbornících, nebo těch, co výrazně přispěli, se totiž obvykle ví... 

Pak tu máme skandál s buzíkem - poslancem KDU ČSL - Jiřím Navrátilem - který si "prostě jen tak kliknul" na "maséra". Tvrdí, že nikoho neznásilnil (masér tvrdí opak), ale řekl bych, že to ani není tak docela podstatné. 

Podstatné je, že za křesťanskou stranu je v parlamentu evidentní buzík (a pokud KDU ČSL má za to, že se tím stává moderní, tak nestává, moderní je spíše konzervativismus a návrat k tradičním hodnotám), což jí v konečném důsledku nemůže přinést nové hlasy, ale spíše ztrátu těch stávajících, protože skutečně křesťanští voliči musí být nutně zcela zmateni, ne-li zděšeni - a také to, že namísto zájmu o voliče si "kliká" na stránky, zjevně s erotickými inzeráty - což je asi to hlavní, co ho zajímá. 

No, a pak tu máme - a to zejména - ministra práce a sociálních věcí  - Mariána Jurečku - což si myslím, že je pro KDU ČSL problém (a ostuda) vůbec největší, lhostejno, jestli si to uvědomuje, nebo ne. A - samozřejmě - obrovská zahozená šance. 

Nevím sice, proč právě Jurečkovi dali tohle ministerstvo a jaké k tomu měl nebo má předpoklady, ale řekl bych, že pokud má zkušenosti - jako sedlák -  hlavně ze zemědělství, měl dostat ministerstvo zemědělství, a ne práce a soc. věcí - protože je tam zbytečný a zadarmo drahý. 

Ministerstvo, které má v popisu práce celou koncepci rodiny, to, koho a jak bude podporovat, jakou politiku bude prosazovat, zda hloupou - a levicovou -  feministickou (jako dosud, ovšem pod vedením socanských ministryň), anebo objektivně konzervativní, se zaměřením na celistvost a preferenci rodin a ochranu tradičních hodnot (jak dosud nikdy a v ničem neprosazovalo) - má a může mít obrovský, ba zásadní vliv na morálku a stav společnosti - který si buďto neuvědomuje, anebo vědomě hází do koše. 

Je to tohle ministerstvo, které může feministické spolky z hodiny na hodinu odstřihnout od státních dotací (mimochodem v řádu stovek milionů korun), je to tohle ministerstvo, které může - a má - stanovit postup orgánů OSPOD při opatrovnických sporech tak, aby chránily skutečné zájmy dětí, ale i celistvost rodiny, a zejména pak práva toho z rodičů, který rozvod nezavinil, je to tohle ministerstvo, které prostě má prosazovat tradiční rodinu a její celistvost, včetně zásadního znevýhodnění těch, co ji svévolně rozbili. Ministerstvo, co k tomu má desítky nástrojů a stovky milionů korun. 

A výsledek ?? Zoufale NIC !! Nula od nuly pošla. Pokračování levicového feminismu a rozbíjení rodin na úkor těch, co je chtěli uchovat, zejména jako bezpečný domov dětem. 

Jurečka na MPSV je pro KDU ČSL ještě větší ostudou než buzík Navrátil a jeho erotické eskapády v parlamentu. Opět - bez ohledu na to, jestli si to vedení KDU ČSL uvědomuje, nebo ne. 

Proto - za ně - prosím : Pro Boha - už je nevolte - vždyť přece musíte vidět, že vůbec neví, co se získaným mandátem mají dělat - a nemají doslova nikoho, kdo by ho dokázal sebemíň užitečně použít... 

_________________________

_________________________

 

 Prostě jsem klikl, vysvětluje poslanec, jak našel maséra na erotickém webu - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

 

_________________________

_________________________

 

 

 

 

_____________________________

_____________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2023-01-07 15:32
Zeštíhlení státu v praxi :

krajskelisty.cz/.../...

Aneb : Volte Danuši !
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-01-07 15:32
Botasky už nekoupíte :

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-01-08 09:26
Jeden chce být prezidentem,
druhý za prachy poskytuje rozhovory.
Oba jsou to vychcánkové,
dělají z nás voly.
J.K.

Učili nás špionské praxi, říká Andor Šándor o škole, kterou absolvoval i Petr Pavel - Echo24.cz
______________________

echo24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-01-08 13:30
Výsluhy :

výsluhy. Kolik stát platí bývalým příslušníkům ozbrojených složek? Leckdy trumfnou několikanásobně i důchod


ekonomickydenik.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-01-08 13:31
Penzijní fondy rekordně prodělaly

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-01-08 13:31
Průlomový zákon o hromadných žalobách by měl platit už letos

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.